Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A balatonba dölfineket.....
Baszki,hát ezt a huszonéves fiataloktól hallom akik elött ott van a családalapítás lakás vásárlás,minden.Hogy egész egyszerűen nem tudnak maradni mert még hitelt sem kapnak annyit amennyi kéne.
Tavaly voltál a tengernél, tényleg ugyanaz? Még köze sincs hozzá. Ha csak azt nézem, hogy már az adriában is láttak fehér cápát akkor az adrenalin miatt is sokkal vonzóbb..........és nem utolsó szempont, hogy hátha nem engem hanem az asszonyt nézi ki. 🙏
Minden gyerek pestre akar menni... ott a sok buli, koncert, szórakozás... nem mellesleg az összes egyetem meg az összes kiváló munkahely is.
én 20 évig ott dolgoztam
pontosan nem tudom mennyit aludtam ott, de jó sokat volt hogy hetekig havernál hédereltem, főleg nyáron aztán ment a buli minden mennyiségben(azóta is depressziós vagyok egy kicsit ha eszembe jutnak a zöldpardonos idők)
ráadásul eleinte egész putris helyen lakott a 7 kerületben cigó hegyek mindenhol
gyerek volt nemrég egy évig pesten, voltam párszor nála és meglepődve láttam hogy igen nagy minőségi változások voltak az elmúlt tizensok évben
igaz ő az 5 kerületben volt egész jó helyen portaszolgálatos épületben, modern csendes fasza környéken
Biztos, hogy egyáltalán maradni akarnak? Persze kamaszként még nem mondanak mást, de ahogy kollégiumba máshová kerülnek igencsak megváltoznak vagy inkább akkor már ki merik mondani amot addig a szülői felügyelet alatt még nem.
Pedig ugyanaz mint a balatonpart,csak ott a vizet tengernek hívják.
Rendszeresen oda járunk szórakozni, vásárolni és nem véletlenül. Főleg egy fiatalnak aki odakeveredik tanulni, dolgozni annak hazamenni vidékre elég lehangoló mert nagyon ingerszegény. Bp.-hez képest bármelyik nagyvárosunk is az akárhogy is nézzük. Aki nem akarja, hogy a gyerekét beszippantsa az még a tüzijátékra se engedje el mert elfelejt hazamenni. 😁 Ez nyilván túlzás, de pl. 2 hete ahogy sétálgattunk a körúton legalább 15-20 éttermet láttunk a boltokról nem is szólva és a végén egy vietnámiban ettünk, ezt itthon kevés városban lehet megtenni pár saroknyi séta során. Lakni már nem szeretnénk, de érdekes módon maga az élet még olcsóbb is mint nálunk.
egyébként ott mi olyan qrva drága a pecahely?
de még inkább mint a balatonért 3-at(kezeit széttáró)
Mennyit laktál pesten? Én 20 évet és alig várom hogy elhúzzak innen 🤣
Nem a szülők körül,hanem ahol felnőttek.Nekem és a velem egykorúaknak még meg volt az esélyünk,de a mai fiataloknak nincs,és ez nagyon szomorú dolog.
pestet pl minden vidéki fikázza, legfőképp aki nem ismeri
pedig egyre faszább ott lakni, kurva sok putris elcuccolt vidékre a retkes részeket szépen lassan elbontják/átépítik
Miből gondolod hogy mindenkinek az az álma hogy abba a retkes büdös, drogos csöves gecikkel tele lévő redvába akar költözni?
a balatonpart egy katasztrófa
persze a nagyvárosok kb olyanok mint máshol de a kisebb helyek kb somogy-baranya megyei kis lófasz faluk szintje holtidőben
Azok igen ritkán maradnak a szülők körül és nem azért mert drága a lakhatás, ha képesek tanulni akkor egyetemre valamelyik nagyvárosba mennek ahol teljesen megváltozik az életről alkotott addig felfogásuk és jó ha évente 2-3x sikerül összefutni velük és új caaládjukkal. Nézzük itt is a nagy 2-3 szintes sok szobás házakat amiben 2 öreg lakik pedig anno ők is úgy gondolták, hogy majd a generációk együtt laknak és milyen jó lesz.
Gyerekként ott laktak a balcsinál, de abból a pénzből pesten kaphatnak lakást... érvényesülés szempontjából az meg jobb, mint a balaton
Egyébként 2 hét múlva megyünk lakást venni egy havernak - izlandra 😁 elad két szegedi lakást, mert a BYD miatt felbaszták nagyon az árat, és inkább befekteti kint.
10 éve 8-ért vette, most 50-ért elviszik.
Hidd el ebben az egészben nem én és a magamfajták a lényeg,hanem a gyerekeink,a fiatalok.
Ne, azért költözz, mert akkor tudod realizálni az extra profitot.
Inkább a pesti gyökér maradjon otthon!
ha lenne egy balatoni házam amit el tudnék adni 160 milláért még ma eladnám a picsába
vennék rajta 2 vízparti házat az rsd parton saját stéggel és kiadnám mindkettőt a pecásoknak
évi 35-40 héten ki lehet adni legalább 200 ezerért(egy 80 millás ház azért már full extrás, 6-8 főnek ki lehet adni)
én meg mennék valami víztől távolabbi házikóba albérletbe havi 200 alatt
dőlne a pénz én meg pecáznék 300 napot egy évben
Na igen,és azért költözzön máshova mert a pesti buzik felverték az árakat.
Akkor hagyd ott a faszba, és add el valami hülye pesti orvosnak, aki háromszor annyit ad érte, mint az értéke, csak a hely miatt. Te tüzet oltani meg autót festeni bárhol tudsz azért nem kell a balatonnál lakni
Jövőre megy nyugdíjba egy kollégám és eladta a szigetszentmiklósi és a siófoki házait és mátraderecskén házat valami 16 milláért az ottani széndioxidfürdő miatt ami az asszonynak kell, de a lényeg, hogy a nyugdíjaséveit nem szegényen fogja tölteni, fiatalon nem jó csere egy ilyen, de idősként akár jó is lehet.