Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Akkor pont marhára mindegy.Talán a cr.
Minden mas tökugyanaz,meg a szine is,mintha ikrek lennenek kiveve a motort,valto es a kardan is ugyanolyan.
Nem tudom,mindkét motornak meg van az előnye.Valószínű nem a motor döntene ebben a kérdésben.
Baszki megint terelsz,tehat ha ket motor kozul kell valasztanod es csak egyet,ugyanazzal a kasznival,melyiket veszed?
Melyik a jobb?Mindegyik ellátja a feladatát,szóval egyik sem jobb vagy rosszabb.
Regi folszvagen konszernes.Melyik jobb,a cr szijjjal vagy a pd nem szijjal?
Régi mi?pd-be nincs szíj.
Ja,neked regi van?
Ez gond,nekem az hajt.ez van.
Nem,nincs benne.
Nem jó. Túl tartós. :)
Olajpumpa meghajto fogaskerekbol mennyire sok kell egy mai modern autoba?
Fotengely-olajpumpa?
Mert az.Te csereltel szijat?
Nekem tört el zuk-on vezérlés fogaskerék az m1-en igaz a középsőkerék műanyag és az fogazódott le. Mondjuk szerintem is jobb, biztosabb a csak fogaskerék, de ahogy bonyolultabbak lettek a gépek már kevés lett illetve túl sok kellene belőle. 😁
Hát igen.Ő szerette volna azt kihozni a dologból hogy milyen szar a szíj,bezzeg a fagaskerék hajtás örökös.
Akkor fogaskerék, az is kopik, hatszögtengely is, minden is........ami meg kopik az cserés.......vagy nem.
Ő arra gondol hogy se lánc se szíj.
A szíj is koptatja csak nem annyira.
Nem lanc,kozvetlen.
Igazából mindig, ahogy a lánc kopik azzal együtt a fogaskerék is mint a véghajtásnál, ott sem csak a láncot cseréljük........általában.
Elvileg kéne, aminél könnyű cserélni nyilván cserélik, de pl. mint a motorok egy részénél a főtengelyre van préselve vagy középen van és csak a fő vagy vezérműtengellyel együtt lehet ott nem nagyon.
Tisztában van vele ő is,csak unatkozik.Csak gondolom azt nem tudja hogy az opel is alkalmazza.
Ha fogaskerekes hajtasu a pumpa, akkor nem kell tulspilazni. Ha nedves szijas, mint a videon, akkor ugyanugy, mint a tobbi szijat, x idonkent/km-kent ki kell cserelni.
Közelebbi datum?
X-nél