a gyár által ajánlott olajjal is meghal a gyári szíj?
mert ugye nagyjából sosem veszünk gyári alkatrészt és ha megóhalljuk hogy 8 ezer a gyári olaj akkor teszünk bele valami tutit 3ért
amúgy a szíj alapból egy kurva nagy hiba forrás, haver toyotájában 600ezer felett is a gyári lánc van
bár a psa megoldotta a láncot, egyrészt nyúlik mint a picsa másrészt meg a lánckerék is kotyog a tengelyen, annyit hogy belezavarodik a gyújtás elektronika
ráadásul olyan bonyolult kicserélni a láncot hogy nem sok autószerelő műhely vállalja
haver épp evel küzd a 1.6 vti-vel
Nem, nemrég egy több mint 3000000-et futott caddy-nek cseréltem a karterét mert felütötték és az olajszivattyú lánca eléggé lógott viszont ettől még hajtott és azóta is úgy járnak vele, na a szíjassal már rég megállt volna.
Mert morzsolódik és kenési problémákat okoz ráadásul tisztíthatatlanul hiába mondják szervizek, hogy teljesen átmossák a rendszert mert az sosem sikerül mindig marad morzsalék a szűk járatokban, a psa-nál nem véletlenül cserélték vissza láncra a vezérlés szíját, de azért voltak akkora barmok, hogy az olajszzívattyúét szíjasnak hagyták. Ahogy olvastam millió helyen max 60000-nél nem illik hanem kötelező lecserélni minimum a szíjat.
A lanc,fogaskerek,barmi tud a video alapjan barmikor ennyire darabkakkal telibaszni az olajteret?
Fuggetlenul hogy mikor kell cserelni?
Egyezo felhasznalas mellett?
Számos motor van ami nem szíjhajtású és kenési problémakkal küzd.A szíjat cserélni kell és kész,ennyi az össz baja.Ha ezt bajnak lehet nevezni.Nem mellesleg a legcsendesebb megoldás.
Na várjál,van egy sztorim neked.Tegnap hozta a pizzafutár a pizzát,olyan dácsiájuk van mint neked,hát mondom megkérdezem a véleményét,eddig csak a tiédet hallottam,de hát azt tudjuk hogy ott a pénz dönt.Szóval kérdezem hogy jó az autó,azt mondja nagyon,na mondom akkor neki is tetszik.fel sem tettem a következő kérdést,mondja hogy,nehogy vegyél ilyet!
Szar?
Nagyon,télen nem lehet fűteni,nyáron hűteni mert úgy szívja az akksit.mindig van valami baja.
Most figyelj,azt mondja már háromszor volt műszerfal gondja,és még sorolta a problémákat,volt hogy töltést nem vette,volt hogy telit jelzett aztán 20km után helyrejött aztán 15%-on volt.
Olvass már vissza,egy rossz szavam nem volt,sem a témával sem hozzád.Annyit írtam hogy illene cserélni.De ha már itt rartunk,ha azt kérdezted volna hogy 1.9pd vagy 2.2 opel,egyből rá tudtam volna vágni.Mert hát fura hogy te állsz ebbe bele,mikor pont az opel van tele olajkenés problémés motorokkal.
Amikor belinkeltem a videot a szijas fosrol szonnal befeszültel.
Rogton tudtam hogy ugyanaz a nyomoronc vagy.Ezert kerdezgettem.
Es a fene gondolta hogy a pd lesz a fostaliga,de te döntöttel.En a szijasra tippeltem volna.Ne sirdogalj.
Nem megfogtál te szerencsétlen,válaszoltam normálisan,leírtam.Aztán mikor addig erőlteted a hülyeséged és elmondom hogy "talán"melyiket választanám,akkor jössz azzal hogy tehát a másik szar.....egy fárasztó barom vagy
Baszki,ennyire gyöker csak te lehetsz,csak féregként terelsz.Egy nyomorult nagykepű barom voltal,es az is maradtal.
Megfogtalak egy kis kerdezősködéssel.Es kijön az alaptermeszeted.
Beteg egy faszkakap vagy te.Hogy valaki ennyire unatkozzon.Egy igazi sivár életű gyökér vagy.Én próbáltam normálisan hozzád állni,de te egy igazi csíra vagy,pont az ilyen csíráktól próbálom mentesíteni az életem.
mert ugye nagyjából sosem veszünk gyári alkatrészt és ha megóhalljuk hogy 8 ezer a gyári olaj akkor teszünk bele valami tutit 3ért
amúgy a szíj alapból egy kurva nagy hiba forrás, haver toyotájában 600ezer felett is a gyári lánc van
bár a psa megoldotta a láncot, egyrészt nyúlik mint a picsa másrészt meg a lánckerék is kotyog a tengelyen, annyit hogy belezavarodik a gyújtás elektronika
ráadásul olyan bonyolult kicserélni a láncot hogy nem sok autószerelő műhely vállalja
haver épp evel küzd a 1.6 vti-vel