ezek csak külalakban térnek el egy kicsit egymástól
de ami vicces hogy ha sharanhoz veszel valamit az drágább mint az alhambrához, pedig tök egyformák, jó eséllyel ugyanabban a gyárban készültek ugyanazokból az anyagokból
Nem értek a kocsikhoz, de épp csapágyat túrok az Intercars katalógusban, tettem egy kitérőt és megnéztem.
Nem tudom, a megfelelő évjáratot/modellt vettem-e elő, de 96-2010-ig írta és 1.9 TDI-st választottam.
Hát......mamlasz szerint golf féltengely van az alhambrába is.Szegény nem igazán ért az autókhoz.Azért mert mindkettőt szerelték 1 9pd motorral,neki már az következik hogy még a féltengely is ugyanaz.Mondjuk ezen az elven haladva a fék is lehet ugyanaz.
Te azt mondtad ugyanaz a motor,tehát erre alapozol.Inentől kezdve ha azt vesszük alapul hogy 1.9pd akkor a polo-tól a transporterig ugyanaz.Na,de megnézted a passat alhambra féltengelyt?
Tudod mi ugyanaz a motorban?Az hogy 1.9pdtdi,semmi más,még a lóerő sem,se a motorkód se a váltó,és akkor ugye még arról nem is beszéltünk hogy a tengely szélesség sem ugyanaz.Tehát már a magadfajta tudatlan is ha csak egy picit gondolkoznál,hogy lenne jó ugyanaz a féltengely egy poloba meg egy taransporterbe.De nézd meg a bárdiba,csak majd ne felejtsd el leírni ide hogy igazam volt.
Ja,csak az nem a féltengely,hanem a dugó/peremestengely páros,ami a féltengely folytatása a váltóhoz,ugyanis a jobb és a bal oldalt is ugyanakkora a féltengely.Ez szokott elkopni és elnyíródni ha tulaj szarik rá.
na direkt megkérdeztem
a ricnizés tört le a féltengelyről kellett új féltengely meg az a rész amibe belement a ricnizett rész
a szélvédő meg gyári szélvédő volt az utastér oldalon vált el egy része ami miatt beázott
mondjuk ennek pont örült mert az új üvegen nincs egymillió karc és sokkal jobban kilát
350 felé van a kocsiban ami akár lehet 500 is mert külföldről behozott volt, szóval a turbó lehet csak a sok futás miatt okádott be, de az olcsó volt valami 70 körüli anyagárból megvolt
Na,tipikus példa ismét mikor az ember tudatlan és terjeszti a hülyeséget.Nem tudod mi volt a baja,menetközben megállt,és te már azt mondod hogy eltört a féltengely,erre már ugrik a másik tudatlan és azt mondja hogy golf féltengely van az alhambrába........atyaég.......
Nem,egy tipikus igénytelen gazdás elhanyagolt autó,simán átfordult neki peremestengely.
Fűtő ventilátor.....na itt jót nevettem,le kell bontani a műszerfalat......a helyzet az hogy 3perc és a kezedbe van a motor,ezt akár mérheted is.
Szélvédőnél továbbra is tartom,hogy a kókány miki már cserélte,vagy kavicsot kapott és alározsdásodott,de ehhez jó sok év kell meg egy igénytelen tulaj.A gyári ragasztás nem fog elválni.
nem esett ki a szélvédő csak elvált a ragasztás egy részen és beázott
ki se bírták szedni sérülés mentesen mert a többi része tartott rendesen
a féltengelyt nem tudom mi baja volt, menet közben megállt, én húztam haza
a fűtő ventillátor a legnagyobb gond mert senki se vállalja a javítást
állítólag egész műszerfalat ki kell venni hozzá
féltengellyel a toyota is bajos volt az is el szokott törni de nem vártam meg
így eltohad a rezgéscsillapítónál
Neked nem sosem volt ilyen autód,egyszerűen nem értesz hozza.Szélvédő kiesik mert tekeredik a kaszni?Ekkora egy baromságot.A ragasztó ami utoljára engedi el,történjen bármi is,nézz már meg egy frontális balesetet!Nem,az a szélvédő cserélve volt.Az meg hogy azt hiszed hogy ugyanaz a féltengely van benne mint egy golfba,megint csak a tudatlanságodat bizonyítja.
Sose volt ilyen autóm, de könnyen el tudom képzelni a típushibákat.. a nyomatékos motor meg a passatba, golfba tervezett csukló megkapta az 1800 kg-os kocsit, nyilván nem volt hosszú életű. A bódé csavaró merevsége se lehetett tuti, a mérete miatt, gondolom a szélvédő ezért esett ki. Emlékszem anno, egyik se volt olyan tartós, mint egy passat. Ja, meg kurva ronda volt már új korában is 😁
Hát azért itt az igazsághoz hozzátartozik,eltört a féltengely?Az mégis hogyan?vagy egy 300lóerős motorral rugatta,vagy már annyira kuka volt a csukló hogy addig használta a gazdája míg ment.Kinyiffant turbó?Hát azért 500ezernél előforduló turbó meghibásodás ne legyen már felhasználva az autó ellen.Elvált szélvédő ragasztás.....hát igen,nagy valószínűséggel valami kókány miki cserélt már benne szélvédőt,mert hogy a gyári nem válik el,az 100%.Ajtó átvezető vezeték törés,igen,az egy előforduló meghibásodás,igazából nem tétel a javítás.kézifékre leírta a választ,B oszlop küszöb találkozás,na az nem egy olyan pontja ami rohadni szokott,valószínű ez már javítva volt valamiért ha ott rohadt.Két hely van ami kritikus ezeknél,a küszöb alja és az első emelési pont.
Az lényegtelen. 125-ös is ment ennyit ha eleget ivott a tulajdonosa, és túl akarta licitálni a másikat, akinek a Simsona ment ennyit 🤣
Amúgy én mértem a 250-esnek GPS-el, nekem 125km/h a vége rövid áttétellel, de ott már életveszélyesen libegett az egész. Szerintem hosszúval sem ment gyorsabban, mert nem volt erő bennük. 140-et tényleg csak a pontatlan óra miatt mentek 🤣
300-asra felfúrtaknak is csak annyi volt az előnye hogy 2 személlyel megpakolval jobban bírta, de kb. ugyan azon a fordulaton volt vége a nyomatékgörbének.
hát kinek mire kell(kezeit széttáró) Neked 5 tagú családdal nyílván nem elég a kispolszki. Mamasz két öreg nyugger nekik meg már felesleges egy egyterű. Nekem saját szempontom szerint meg a minden oldalról nyitható furgon a világ leghasznosabb autótípusa ahogy írod. Nem kell semmit illesztgetnem benne tudok vele dolgozni, horgászni menni. Aztán a család is 3 tagú ha épen ezzel megyünk valahová a mi méreteinkkel meg elférünk a fülkébe kényelmesen(kezeit széttáró)
Tök mindegy melyikhez veszed,ugyanazt kapod ugyanannyiért.