Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De, azt kell mert én vagyok a vevő és én diktálok mit akarok venni és azt mire akarom használni, itt inkább a fordítva lovon ülés esete forog fenn amikor a bürokraták és gyártók/kereskedők akarják előírni, hogy én mint vevő mit csinálhatok.
Erre fogták, de a valóság inkább az, hogy nincs olyan tökéletes szíj ami bírja az olajat a belejutott üa-tól függetlenül mert aki cserélte 10000-ként az olajat annak is megkotlott 100000 környékén a szíj ahogy azoknál is meg fog gyártótól függetlenül akik "mindössze" csak az olajszivattyút hajtják vele.
én még mindig nem azt írom hogy régen jobb volt
hanem azt írom le sokadjára hogy nincs vételkor infó a kocsiról, bemegy az ember, vesz pl egy 1.2-1.4 szívó benzint mert a másik bírta 15 évig aztán 5-6 évesen lehet az egészet felújítani milliós összegért pedig ő ugyanúgy használta mint a régit és senki sem mondta neki hogy ez már kurvára nem olyan mint a régi
de
ha mondták volna hogy az új kocsi teljesen más, nem szereti ezt-vagy azt akkor az ember elgondolkozik azon hogy kell-e neki az a kocsi, és ha igen akkor hogy használja-szervizelje hogy ismét elmenjen 15 évig miután lecserélni

azt ugye meg sem merem említeni hogy pl aki sűrűn megy(otthonról) hideg motorral keveset sehol sem akarják rábeszélni egy blokkmelegítóre/állófűtésre pedig egy új kocsi árához képest lófasz összeg, és mint látjuk ez kurvára megérné
Nevezheted okoskodásnak, szerinted. Nem vagyok elfogult csak én értem és képes vagyok a jelenben (mert itt élünk) annak tudatában látni dolgokat és nem a "régen minden jobb volt" lemezt pörgetni.
Sosem jártam városban.... 🤣 Az ott közlekedő autókban feltehetően nem olyan gondolkodással ülő emberek vezetik, mint te.
Ismét eljutottunk oda, hogy autózni nem kötelező. Kényelmi eszköz és aki a kényelmet választja bárhol, bármilyen körülmények között, akkor az számítson annak a költségvonzatára is.
De én a valóságról, jelen korban aktuális tényekről írok. Nem én találom ki ezeket, csak én írtam most itt le.
Ezt sem érted, mert nem lehülyézem az átlag embert, hanem nem felkészültnek és tájékozottnak látom. Ezt pedig az élet bizonyítja, tehát ismét egy tény. Valamint nem nekem kell igazamnak lenni és qrvára nem érdekel, hogy te csak ezt hajtogatod, hogy szerinted nincs. Képzeld, nem is azért koptatom a billentyűzetet, mert azt akarom, hogy igazam legyen! Nem Besenyő Pista bácsi vagyok! Amikről én írok, tájékoztatás és információ közlés szándékkal történik és azok akár tetszik, akár nem szintén puszta tények! Amiket nagyon sokan nem képesek vagy egyszerűen nem akarnak elfogadni....
Nem mondhatnak ilyet, mert nem lenne igaz.
Sanyi, te sem érted? Nem az alkalmas szót kell használni/erőltetni. (Egyéb készüléket is tudsz használni túlterhelve, de hamarabb el is romlik.)
Alkalmas, de ez nehéz üzemnek minősül és igen, megnövekszik a karbantartási igénye a motornak. Ennyi.
Nem bonyolult ez és le is van írva.
Megfogtad a példát, mert annál a motornál pontosan kiderült, hogy tervezési hiba volt és nem a szíj-olaj vonzatában.
Hanem az olaj szennyeződött a nem várt mértékben és emiatt alakult ki a szíj károsodás.
az a baj hogy nagyon elfogult vagy a "fejlett" technika irányában, és kurvára nem érted meg azt hogy nem mindenki ilyen
az emberek többsége vesz egy kocsit elfordítja a kulcsot és megy arra amerre kell menni
nem tudom jártál-e már városban, ott láthatod hogy kibaszott sok kocsi megy az utakon szóval a városi használat egy alap tevékenység(a sportgépes erdő járás meg kurvára nem az) és ha ezt az adott konstrukció nem bírja hosszútávon arra fel kellene hívni a figyelmet
pl régen mindenki tudta hogy a dízel nem szereti a sok rövidtávot erre benzinest kell venni, és miért tudták? mert a szalonba amikor venni akartál akkor ezt mondták neked
szóval bárhogy is akarsz okoskodni, és az átlag embert lehülyézni mincs igazad, mert kurvára nem kapsz semmi értelmes tájékoztatást sem
a villanyt meg kár idekeverni, mert én ebben osztom a nézeteid, de egy városban nagyon kevés ember tudja az otthoni töltést megoldani, és a nyilvános helyeken való töltés még mindig kissé problémás
villanyos kocsi annak való elsősorban aki otthon tudja tölteni
az a baj hogy nagyon elfogult vagy a "fejlett" technika irányában, és kurvára nem érted meg azt hogy nem mindenki ilyen
az emberek többsége vesz egy kocsit elfordítja a kulcsot és megy arra amerre kell menni
nem tudom jártál-e már városban, ott láthatod hogy kibaszott sok kocsi megy az utakon szóval a városi használat egy alap tevékenység(a sportgépes erdő járás meg kurvára nem az) és ha ezt az adott konstrukció nem bírja hosszútávon arra fel kellene hívni a figyelmet
pl régen mindenki tudta hogy a dízel nem szereti a sok rövidtávot erre benzinest kell venni, és miért tudták? mert a szalonba amikor venni akartál akkor ezt mondták neked
szóval bárhogy is akarsz okoskodni, és az átlag embert lehülyézni mincs igazad, mert kurvára nem kapsz semmi értelmes tájékoztatást sem
a villanyt meg kár idekeverni, mert én ebben osztom a nézeteid, de egy városban nagyon kevés ember tudja az otthoni töltést megoldani, és a nyilvános helyeken való töltés még mindig kissé problémás
villanyos kocsi annak való elsősorban aki otthon tudja tölteni
Abban Ininek szerintem igaza van, hogy akkor viszont a járműgyártók igenis határozzák meg, hogy az általuk gyártott járművet milyen felhasználásra szánják. Ha kijelentik, hogy az új diesel passat nem alkalmas rövid távokra sok hidegindításra főleg iskolába járásra akkor a user lesz a hibás ha arra használja és elromlik vagy a kis smartot autópályahasználtra nem ajánlják akkor is, de amíg ilyeneket nem írnak le addig a járművet úgy használom ahogy akarom és amíg betartom az előírásokat akkor ne kelljen 3 olajcsere itán generálozni saját kltsg-en.
Mondjuk pont a olajban szíjas 1.2-es psa ha betartják a gyári előírást épp a 3. olajcsere után generálos lesz, de a renault 1.2-ese is csak az a koksz miatti szelepleszakadás miatt és ezek pomt akkor jönnek elő ha betartanak minden gyári előírást.
A te következtetéseid valahogy mindig a hülyeség és egyoldalúság határán vannak.
Te olyanokat állítasz, amiket senki, sehol nem ír vagy írt!
Gyakorlatilag semmilyen új műszaki berendezésnél, készüléknél nincsenek olyan részletes és számodra igen fontos konkrét használati példák leírva, amiket te szeretnél! Tudod miért, mert nem a szélsőségekre készítenek semmit!
A példádban pedig a user-nél kezdődnek a problémák, hogy a felhasználási körülményeinek megfelelően fel kell mérnie, hogy milyen jármű lenne a legmegfelelőbb neki. De senki nem így kezdi! Mert azt csinál és azt vesz, amit akar! Csak akkor ne panaszkodjon!
Képzeld, sok területen így is történik! Fűtés, klíma, rakodógép, lift...stb...stb. Tudod tervezésnek nevezik. Az emberek nagy része pedig tudja, hogy hogyan élt, élt és miként hogyan kíván mozogni. Csak nem érti (és te is tolod a faxságot folyamatosan), hogy ha minden másnál felméri a szükségletét, akkor autónál miért nem. A józan, ép eszű ember pedig igen.
Vannak is sokan, akik városoznak, ovijáratoznak...stb. és megértik, hogy ehhez az elektromos autó a közel optimális.
De a legtöbb meg mindent is egy autóval akar és csodálkozik, hogy valahol kibukik a szög.
Érdekes, motorból is van rengeteg féle, de olyan nincs, amelyik mindenre is a legjobb. Ha egy sportmotort erdőben használsz, egész biztos a karbantartása sűrűbb lesz. Nem tudom miért nem akarod megérteni a világot, de én már nem is akarom megértetni veled.
Mond csak tovább a földhözragadt buta érveidet évtizedekkel ezelőttről és ne akard megérteni, hogy változott a világ!
Sajnálom azokat, akik hozzád fordulnak tanácsért! 😂
Szomszéd srác dolgozott régen chrysler szalonban és biza sok új autót nem kis futással adtak ár 0km-esként mivel a dolgozók elvitték akár több napra is kirándulni oszt átadás előtt visszatekerték az órát, ő 1x a bnőjével hétvégézni ment, de még péntek este lezúzta mint a szart, a hétvégén kollégáival összerakták, lefújták (karosszériás volt a szervizben) és kedden átadták a boldog tulajnak. Mondjuk ezt ma már nem lehetne már csak a visszatekerés miatt sem, de 30 éve még ment.
A szíjat akkor sem tartom jónak olajban mindegy mennyire gyári módon használják, ha jól emlékszem ebben dolgozol így nyilván van tapasztalat bőven, de akkor is már az első beindításnál elkezd kopni ahogy a lánc vagy a fogaskerék is csak amíg a lánc/fogaskerék kopik ott fémforgács keletkezik elég kis méretben ami ritkán okoz még a legkisebb keresztmetszetű olajfuratban is elzáródást addig a gumi/vászon kopadék igen ráadásul kitakaríthatatlanul még full szétszedésnél is. Anno még a 90-es évek elején ha elkezdett valahol a hűtővíz ereszteni simán beletoltuk a hűtőtömítőt és sokáig jó volt még, de az első jobb minőségű kamionokba a 90-es évek közepétől ha belenyomtuk először a fűtés ment el utána forralni kezdte a vizet minden típus mert elkezdtek kisebb és többfelé menő furatokat vezetni a hengerfejekben meg ahol kellett amit viszont már eltömített a gumiszerű tömítő. Minden gyártónak van főleg az utóbbi 20 évben hatalmas melléfogása főleg a motorjaiknál és ezt nem a felhasználókra kell fogni hanem a gyártók a részvényesek kielégítésének kényszere miatti kltsg csökkentése miatt mint a psa vagy bármelyik gyártó hibája.
Nem az olajtól. Hiszen abban futásra tervezték.
szóval aki városon belül használja a kocsit az ne vegyen kocsit mert nem bírják, az autó gyártónak erre nem kellene gondolni
pl a szembe szomszéd maszek könyvelő hölgy kb 5 cég meg 30 őstermelő szarjait intézi
reggel elvitte a gyereket oviba, elment boltba, hazament valamit mókolt, azán elmegy pár céghez/emberhez papírokért meg mittudomén, akkro délben elmegy a gyerekért aztán megy ugyanaz ami délelőtt
elmeg yúj kocsit venni aztán senki sem mondja a szalonba hogy drága hölgyem erre a használatra nem ajánljuk egyetlen új autónkat se, vegyen inkább egy 15 évest és remek szervizünk van felkészült emberekkel és majd karbantartjuk szakszerűen a régit
mivel új kocsit venne ami jó eséllyel 2-3 vagy akár 5 éve van forgalomban adat nem sok van róla, hiszen az új kocsi mindig jó az első pár évben, a dokumentumban meg hiába van leírva mi az optimális használat nem tudja így használni mert nem megy a gyerekkel ovi előtt egy 50km kört azért hogy nagyjából bemelegedjen a blokk és ne legyen benne benzinpára
szóval vételkor kurvára nincs tájékoztatás afelől hogy ha így használod számíts kurva nagy szerviz költségre, és ráadásul jó sűrűn, mert ha ezt elmondják akkor semi hiba tud az ember mérlegelni hogy vagy megveszi és nem használja folyamatosan rövidtávon vagy nem vesz új autót, na és ezért van az hogy a tájékoztatás kurvára hiányos, mert 5 emberből 4 nem venné az új kocsit
Meg, mindig.
Ragaszkodhatsz ezekhez a megszokott érvekhez, sokan ezt teszik.
Feltehetően a sokak és te sem érted teljesen mit jelent. Nem azt, amit te írtál, hogy 5 ezerrel előbb és legfőképpen nem azt, hogy a 3. olajcsere után motorgenerál.
Ez tipikusan a beszűkült és megragadt látásmód okozta viszonyítási alapokon nyugvó megítélés.
Nem én írom, hanem a gyártók írják és nincs elhallgatva. Ha az emberek nem tájékozódnak az nem a gyártó hibája!
A gyártó megadja a szükséges ismeretet, információt. Ha valaki nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye! Ahogy írtam már, nem olvassák el az emberek, mert mindenki mindent is tud! Lusta trehány a legtöbb, főleg ha céges, flottás...stb. Az olajszintet, folyadékszinteket sem ellenőrzik! Pedig az még a KRESZ-ben is benne van.
Szóval akkor megpróbálom még egyszer, mert türelmes vagyok. Persze, hogy nincs leírva olyasmi, amiket te említesz folyton, hiszen honnan tudja a gyártó, hogy ki és hogyan fogja használni?
Leírtam, hogy felsorolja milyen üzemállapotok számítanak kedvezőtlennek és nagy terhelésnek. Ebben benne van minden, csak érteni kell.
Ha úgy használják, ami ennek megfelelő vagy többnyire ilyen, akkor a megnövekedett karbantartás azt jelenti, hogy a jármű a tervezett karbantartási idő előtt is kérhet olajcserét. Eddig meg van?
A korszerű motorok egyre szigorúbb előírásoknak kell megfeleljenek és egyre érzékenyebb berendezésekkel vannak felszerelve és olyan folyamatok történnek a működésük közben, amik vagy amikkel a 20+ éves autók idejében nem kellett foglalkozni, nem is léteztek még! Nem is tudják az az emissziós besorolást. Azt is írtam már, hogy akinek új/újabb autó kell, akkor ez van. Kell vagy nem kell. Nincs más!
Szóval a járművek figyelnek, vizsgálnak mindent és akár közvetlenül és/vagy közvetve is tudják, hogy a motorolaj elhasználódott. Ezt korábban nem vizsgálta semmi és bizony az akkori kedvezőtlen felhasználás mellett lehet a 20e km csereperiódus alatt a második 10-et már a kenőképességének elvesztése mellett futotta. Ez nem azonnal mutatkozott hibaként, hanem idő előtti kopás indult meg és hamarabb lett mechanikai motorkárosodás, mint kellett volna. Valamint a sok kipufogógáz-utókezelő rendszer is érzékeny a tiszta, szennyeződésmentes kenőanyagra, hiszen az mindenre ráhatással bír. Ezért vizsgálják, felügyelik. Amikor a rendszer jelez, el kell végezni a szükséges karbantartást. Ez rém egyszerű, csak sokan nem értik és ahogy látszik te sem. Te csak becsípődött példákat hajtogatod olyan műszaki időszakból véve hasonlítasz a maiakhoz, amik egészen mások voltak!
Persze a legtöbb felhasználó számára autó-autó. De valahogy mégsem! A telefon, TV és semmi sem az, mint 20-30 éve! Másak az igények, előírások és szabályzási irányelvek és mindemellett a gyártók nem jótékonysági intézmények! Mindenki a profit miatt csinája, amit csinál. Mai viszonylatban iszonyat magasak a gyártási költségek, bárminek! Valamint a szabályzások is nehezítik. Elérkeztünk az olajban futó szíjhoz is, igazából. Olcsóbb, csendesebb, egyszerűbb a láncnál. Tudja is azt, amit kell! Gyártó oldalról nyilván a kedvezőbb a döntés. Ha te lennél a gyártó, te is így döntenél! Persze ehhez változik az üzemeltetés "tűrőképessége" is, amit képtelenek felfogni, elfogadni és megérteni az emberek. De az autó ne legyen drága! (autógyártás szinten néhány € a végén qrva sok)
Az autó civil felhasználási területen egy kényelmi eszköz. Autózni nem kötelező. Aki teszi, akkor azt tegyen felelősségteljesen és minimum a gyártói ajánlás szerint. Majom-banán. Szerencsére vannak azért olyanok is, akik felfogják ezeket és nem hisztizik ha 5-10 ezrenként olajcserét kér. Elfogadta, hogy ha árut terít és sokat megy lassan, rövidet, alapjárat, akkor ez van. Ők az értelmes emberek és tudják, hogy ez nem a gyártó hibája. Nem hasonlítják a Zsukhoz és az IFA-hoz a járműveket.
Aki csak felületesen vagy rossz helyről szerzi be, azok mondják az általad is preferált összehasonlítási érveket. A lényeg végtelenül egyszerű, csak megfelelő információkkal kell rendelkezni.Próbálj meg a jelen korban élni!
Időben es mindenhez.
Ha eddig igy volt ezutan is az lesz,ez masik verzio.
El vannak hallgatva?Neten le van írva több ezer helyen az biztos ,hogy mikor mire lehet számítani,semmi nincs eltitkolva.Csak a tulajnak kéne egy kicsit foglalkoznia vele.Nem akkor károgni mikor a nemtörödömsége miatt széthullik az autója.
a megnövekedett karbantartási igény az átbaszás..... pont ez az igazság elhallgatása
mert senki sincs avval tisztába ez mit takar, azt is jelentheti hogy nem 30 ezrenként viszed olajcserére hanem 25 ezrenként, de azt is hogy a 3. olajcsere után egy teljes motorgenerál kell végrehajtani mert addigra letérdel a technika
szóval bármit is írsz ezek a dolgok el vannak hallgatva, esetleg sunyi módon nagyon körmönfontan le van írva úgy hogy jogilag nem lehet megtámadni, de akkor se írják le nyíltam hogy ha az anyuci használja a városban hidegen akkor bizony kurva drága szervíz számlája lesz nagyon rövid időn belül
és bármit is mondasz egy golf 3-4 vagy a korabeli társainak többsége simán tudja ezt az üzemmódot 20 éven át különösebb exra szerviz nélkül
Mikor,mihez viszonyítva?
Még!
Ja,es tuti hogy dragabb volt a tied.
Mint mondtam,csak kurvara gyenge vagy agyban,az ujjal nincs olajlehuzo gyuru gond.