fogalmam van
az hogy a vevőket szopatja mindenki arról is van fogalom is meg vélemény is
én ha valamit csinálok arra garancia van, összecsavarozok egy sufnit és 5 év múlva lebontja egy hurrikán akkor megcsinálom neki újra
azért mert balfasz voltam és nem számítottam arra hogy hurrikán lesz
de mivel számítok arra hogy gecinagy szél lehet így nem lesz gond sosem, és erre akár 10 év garit is adhatnék de akár többet is
ez a becsüket és a tisztesség és a nyugodt alvás...
ha a gazda kérésére tákolok valami szart az meg az ő gondja
havernak is hiába mondtam hogy az a kerítés szar úgy ahogy kitalálta nem hitte el ki is borította az első nagyobb vihar szele
utána megcsináltam neki rendesen és azóta hibátlan
persze ez nektek szokatlan hiszen ti a lehúzásból éltek
Nem hülyeség kérdése, nincs az új autókban...
... amúgy meg mi a fasznak mész rá olyanra, ami kivágja? 🤣
40 éve megyek, eddig 2 lassú defekt, minddel hazament, csak rá kellett fújni 100 km-enként.
Ennek ellenére én is beqrom a csomiba az egyik plusz kereket, ha 500 km-nél messzebb megyek... még persze egy 2 tonnás kis palack emelőt és 19" dugót hosszú szárral, mert ugye nyilván ezek se voltak hozzá.
Volt 😄 egyszer szombat hajnal 5:00-kor indultunk az adriára és olyan 10 km után kiírta a rendszer, hogy vészhívó rendszer nem üzem kész... jól beszartam erre, mert ez egy nagyon fontos életvédelmi szarság ő szerintük, és megijedtem, hogy esetleg letiltja a menést 😬 na felhívom a picsát, ő diszpécser, semmit nem ért hozzá, a szervizt nem tudja kapcsolni mert ugye hajnal öt órakor hétvégén nem dolgoznak, viszont ha gondolom, most azonnal küldi a trélert... hát ezzel így sokra nem mentem, úgyhogy elkezdtem hevesen internetezni, és 10 perc alatt kiderítettem, hogy ezzel mehetek nyugodtan. így is lett, mikor hazajöttem kicseréltem benne egy mobiltelefonhoz való méretű aksit, az volt felelős ezért. Hibaüzi eltűnt mindenki happy 😃
Jól látszik, hogy fogalmad sincs semmiről. De mégis mondod a magadét....
Illi ide is a mondás, hogy bölcs maradtál volna, ha csendben maradsz.
Sosem cáfolod meg magad! 😆
ha egy kocsira adnak 5 év garanciát (és/vagy 100ezer km)
akkor ami ezen időn belül elromlik az garis javítás
megvan a szerviz intervallum el kell vinni szervizre és ennyi
a használatból eredő kopáson kívül (pl gumi) vagy épp a teszkó parkolós ajtórányitáson kívül mindennek bele kellene hogy tartozzon
pl ide sorolnám még a féktárcsát is mert mostanában olyan szarok hogy 100 ezret se bírnak ki az alföld közepén ennek is bőven bele kellene férnie a 100 ezres gariba( már ha még ilyen létezik)
pipi esete is bizonyítja hogy ez nem így van
az hogy mit kell intézni indulás előtt az nem változtat a garancián
az hogy az ablakmosó tartályban nincs elég víz az nem károsít semmit
az meg hogy a 2 szerviz intervallum között egy új autóból elfogy az olaj az is bőven garanciális hiba
csak mint írtam a kereskedő olyan amilyen, a szervizesek meg még rosszabbak 100-ból 99 szar szemét lehúzós nulla lelkiismerettel
és megtehetik mert bárhova viszed nem jobb a helyzet
Volt már dolgod az asszisztanszal?
Szart sem ér. Szombaton a Balaton mellett defektet kapott asszony a rönyóval, kivágta a gumi oldalát valami vasdarab, szóval defektjavító spray-t cseszheted. Asszisztansz közölte, hogy majd valamikor a nap folyamán küldenek egy trélert beviszik Veszprémbe a helyi szalonba, és majd hétfőn foglalkoznak vele.
De a céges autóval is hasonló volt egy defektnél. Szóval én nem vagyok hajlandó pénzt kiadni erre a szarra.
Trélert én is tudok találni, és olcsóbban.
Amúgy talált asszony egy helyi gumist aki ebéd mellől kelt fel és volt neki pont olyan gumija, és rögtön ki is cserélte. Nem olcsón, de még mindig kevesebbe került mint az asszisztansz.
Céges autónál meg végre hallgattak ránk és kaptunk egy pótkereket.
Szóval manapság inkább abból kéne vizsgázni, hogy kerítesz hétvégén gumist... albániában 🤣
Illetve nekem van ilyen kukac, meg becsavarható dugó. Ha nem nagy a baj, akkor azzal többre megyek mint a semmit érő defektjavító sprayvel.
Elmondják,csak kérdezd meg amire kíváncsi vagy.Sajnos az emberre nincs ráírva hogy hülye,rád sincs.Tehát bemész autót venni és kíváncsi vagy,kérdezz!Az eladó nem fogja tudni magától hogy te mennyire vagy hülye.Kérdezz,kérdezz,kérdezz!
Lefordítva jelen polémiára itt a felhasználó a beteg, na neki nem kell tudni mitől dől a lég a tüdejébe, betegszerelő a nővér na neki már értenie kell a gép működtetéséhez, kapcsolóinak használatához, hogy jusson lég a tüdőbe, az orvos a művezető aki előírja a nővérnek, hogy mennyi és milyen lég jusson a betegbe, de magához a géphez egyiknek sem kell értenie csak a kezelőszervek használatához még annyit sem, hogy ki-be dugdossák a dugót. Az egy külön szakma arra vagy te és rendbehozod a gépet ha nem tolja a levegőt, de a beteghez már nem nyúlsz hisz annak szerelője a nővér. Erről írok elejétől fogva, mindenki azt csinálja amihez ért és erről megfelelően tájékoztassa a többi szereplőjét a folyamatnak.
Igen, megkérdezem, ez nálam pont rossz példa mert kenyérbuzi vagyok és ha habogni kezd ajánlok neki egy takarítóállást multinál és kijövök a boltból. 😆
Épp az a bajom, hogy nincs leírva konkrétan még apróbetűben sem, az alap dolgokat pedig nem leírva hanem elmondani kéne amiről mint az orvosnál a belegyező nyilatkozat, hogy tudomásul veszem a kockázatokat amiről tájékoztattak (vagy nem) és aláírom. Innentől senki nem szólhat, de épp erről szól a legutóbbi eu-s bírósági határozat a devizahiteleseknél, ahol nem volt teljes körű tájékoztatás ott a szerződésnek vége. Ne vsak a krumplinál kelljen leírni, hogy főzni, sütni vagy salátába jó hanem autónál is, hogy rövid, közép vagy hosszabb távra alkalmasabb és akkor anyuka nem mehet panaszkodni a kigyulladt X6-tal mert azóltak neki, hog azzal naponta 1000km-t kell menni megállás nélkül és akkor lesz tartós. 😁
Kerékcsere? Minek? 2007 óta nem vettem olyan autót amiben van pótkerék... sőt még a helye sincs meg. Legtöbbször három-öt évig asszisztansz, utána defektjavító spray 😁
Garancia nem is létezik, ugye. Garantálni nem lehet semmit! 😄
Jótállás/szavatosság a helyes kifejezés.
Az pedig értékhatáronként változó.
De kell csinálni a kötelező karbantartásokon kívül mást is. A KRESZ tanulása során azt is elmondták. Úgy nevezik, gépjármű biztonságos üzemeltetés. Valamint ezt is leírtam már, hogy attól még időszakosan (van, ami ugye napi első elindulás előtt) ellenőrizni kell a folyadékszinteket, világítás, gumik...stb.
De szerinted semmit nem kell. 😆Hogy lehet ennyire földhözragadt...
Ha bizonyíthatóan a hiba, kár az üzemeltető hanyagságából keletkezett, máris nem a gyártót terheli a javítás költsége. Ami nem hirtelen következik be, azt bizony észlelni kell, kötelesség és jelezni kell a szervíz felé. Nem pedig megvárni, amíg tönkremegy miatta valami nagyobb, drágább részegység. De hiába mondom ezt is, mert szerinted ez sem így van!
Sok ilyen eset van és már a flotta kezelők az ilyen eredetű meghibásodást ráhárítják a használóra. Ugyanis gondatlanság.
A teafőzőnél nincs időszakos teendőd, bár a vízkőtelenítés akár lehetne. Nem csodálkoznék, ha a tisztítás és karbantartás résznél a hozzáadott kezelési/felhasználói teendőknél megemlítik.
Aki vízkövesen vitte be, ami nem a termék hibája....azzal nem álltak le vitatkozni, mert látták, hogy reménytelen eset! 😆
egy igazi garancia esetén semmit se kell csinálnod csak amit előírnak
pl ha 30 ezrenként szervizbe kell vinni akkor elviszi az ember és ha valami tönkremegy akkor kicserélik ingyen
a kocsiknál ez is másképp műkődik
egy szaros 6 ezer forintos teafőzőre adtak 2 év garit másfél évesen olyan vízköves lett hogy nem ment át rajta a víz aztán visszafizették az árát
na ez az igazi garancia....
Van egy autószerelő ismerős, aki olyan helyen dolgozik, ahol műszakiznak. Kuncsaft bejön, hogy kalamol a motor. Motorháztető fel, gyanúsan nagy kosz. Nívó ki, száraz a pálca.
Uram, itt baj van, a motorban szinte nincs olaj. Mikor volt utoljára karbantartva ez az autó? Elképedve nézett vissza rájuk, hogy "dehiszen fél éve sincs még, hogy voltam itt műszakin!" A fickó abban a szent meggyőződésben volt, hogy a műszaki vizsgán le is szervizelik a kocsit.
Sőt a "garanciát" szavatosságot is úgy értelmezik, hogy pl. 5 évig nem kell csinálni semmit vele csak használni.... és sajnos tényleg ki sem nyitják a motorháztetőt se. 😐️ Pedig arról is minden le van írva, de ini szerint nyilván nincs arról sem tájékoztatás.
Te aztán tudod, hogy hol mi megy.... mert hallottál innen-onnan ezt-azt, amit így meg úgy mesélnek!
Valós saját tapasztalatod van? Nincs...
A te egyszerű logikád szerint bármi, amit veszel annak örök életig és hiba nélkül működnie kell. Függetlenül attól, hogy hogyan és milyen körülmények között használod? 🤣
El vagy te varázsolva! Tényleg nem tudsz a jelenben élni, gondolkodni és a világ biztos ellened van és te látod a valóságot és csak az lehet az igaz, amit te gondolsz. Nehéz lehet veled a családodnak! 😆
A tájékozódás öncélú! Ha nem élsz vele az a te hibád!
Nem unjátok még ezt a nincs tájékoztatást szöveget? Nem kell mindent szóban elmondani, főleg ami le van írva és jár a termékhez!
Mondtam már a Hypo-s példát. Neked a boltos elmondja, hogy ne idd meg?
Nem mondja el, mert rá van írva! Olvasd el! Ha megiszod és meghalsz, szerinted az lesz majd, hogy a boltos nem adott megfelelő tájékoztatást? Ne röhögtess már!
Cserélem az olajat és a szűrőket, kerekeket szezononként, akna nélkül ennyire futja. Amire pluszban elzavartam előrelátásból (alvázvédelem, féktisztítás) azt megcsináltatta. De magától nem jutott volna eszébe, ahogy sok más embernek sem, erre akartam kilyukadni.
az hogy a vevőket szopatja mindenki arról is van fogalom is meg vélemény is
én ha valamit csinálok arra garancia van, összecsavarozok egy sufnit és 5 év múlva lebontja egy hurrikán akkor megcsinálom neki újra
azért mert balfasz voltam és nem számítottam arra hogy hurrikán lesz
de mivel számítok arra hogy gecinagy szél lehet így nem lesz gond sosem, és erre akár 10 év garit is adhatnék de akár többet is
ez a becsüket és a tisztesség és a nyugodt alvás...
ha a gazda kérésére tákolok valami szart az meg az ő gondja
havernak is hiába mondtam hogy az a kerítés szar úgy ahogy kitalálta nem hitte el ki is borította az első nagyobb vihar szele
utána megcsináltam neki rendesen és azóta hibátlan
persze ez nektek szokatlan hiszen ti a lehúzásból éltek