nekem 2 évesen halt meg a rádióm az autóban. Ez azt jelenti, hogy állandóan elmegy az adás zsizsikel. 20 kilométerenként váltok sávot, hogy valamit fogjon. Amikor kérdezték a gariszervizen, hogy észleletem e valami hibát elmondtam, hogy szar a rádió. Állítólag ránéztek nem találtak semmit a rádió persze azóta is ugyanolyan szar.
nem mi? 😅 Az 5 évesen szétrohadt autódal elhajtottak a bús bánatos picsába, hogy ehhez nekik közük sincs 🤣
De biztos meg voltál velük elégedve mert onnan vetted a következő autód is 😅
ezt amit írtál mintha magadról írnád. 😅 Persze autószalonba vagy szervizes könnyen dumálsz. Mi meg átlagfelhasználók szopkodjuk a faszt a hitvány minőségből, hitvány módon előállított ház áráért megvett szarkupacokkal. Vevőként elvárásunk nekünk van baszki ne a forgalmazónak legyen már. Nem sok ám pedig ez csak annyi amíg van az autón gari és a polgár el is viszi időben a szervízre addig működjön hiba nélkül. Ha meg előáll valami baj azt meg szó nélkül sűrű elnézések közepette ingyen megcsinálni nem a kifogásokat keresni. A tojotás srác ma mondta lehet várni kell egy 10 percet mire szabad lesz valaki a diaghoz. Mondom oké addig ártugrok a dácsiához hátha gyártanak furgont a következőt onnan rendelem. Mondtam neki jobb ha ő is inkább átszerződik oda munkafelvevősnek hátha nem ég úgy a pofája mint a tojotánál 😅 Azt mondja hozzá van szokva 14 évig az BRILL audinál volt 😂
Most, hogy szervizes vagyok látom mitől mikor kotlik meg a dpf, adblue és még pár más néhány típusnál ami nálunk van, de jellemzően ezek, ahohy gondolom neked nem azért ment tönkre az adblue mert felütötted hanem sikerült valami gagyi folyadékot venni ami fokozottan lerakódott és eltömődést okozott, vazz, annyi féle adblue folyadék létezik, hogy már egy fajtánál más napon gyártott sem ugyanaz mint az előző. A kúthálózatokon sem ugyanazt kapod hétfőn mint pénteken.
Ne hisztizz már,senki nem kényszerített rá hogy a jó helyett vegyél egy új szemetet.Maradt volna a régi aztán nem a márkaszerviznek áramoltatnád a lóvét
80 ezernél elfogyott az első fékbetétem 100-110 ezernél mind a négy tárcsám. 30 év alatt 4 hajesszal ilyet nem tapasztaltam fejenként 200 ezer kilométeren. Persze erre nincs garancia. Még ezt így is megértem ha már szarból gyártják ezeket nem vasból. De a balé első féltengelyem is megkotlott ilyenről meg még nem is hallottam előtte(kezeit széttáró)
tényleg nem úgy tűnik sedu(kezeit széttáró) Az az autó amit 4 éve megvettem 6,1+áfáért most ugyanez 13+áfa szóval nem látom a relatív olcsóságot a bérek emelkedéséhez mérten 🤣
nekem már volt(kezeit széttáró) hívnunk kellett mert a 2 éves autó megkotlott álltában a garázsban 🤣
1 órán belül jöttek érte és vitték a márkaszervízbe. 3 napig tudtak volna biztosítani csereautót de azt meg kiugattam a szervízbe így lett 3 hétre 😅
ha a kínaiak most beletennének őrült pénzeket a szerviz hálózatba elaposnának mindent és mindenkit 2 évtizeden belül
még akkor is ha egy európai kocsimárkát sem vennének meg
hát amiket leírtál normál esetben azt az autó már kijelzi. Nem kell olajszintet ellenőrizgetni meg bárgyú baromságok amit felsoroltál.
Én azért megnéznélek téged egy reggeli indulás előtt 😅 gondolom a zacskó pattit el tudnám rágcsálni mire szúrsz egy eggyest 😅
leelenőrizgetnéd az irányjelzőt ki be ugrálnál a kocsiba a világítást előtte persze felnyitnád a motorháztetőt motor, fékolajat és hűtőfolyadékot ellenőrizve na mennyé mááá 🤣
Mondjuk ez kb. a végstádium lehet.
Még a képcsöves TV-k esetén a nagy német nevek már elkezdtek döglődni ahogy feltűntek a japán és koreai gyártók. Drágák voltak, teli voltak zsúfolva olyan szarokkal ami megbízhatatlanná tette. Apám egész jól megélt ebből, mert volt valami hogy ahogy öregedett a képcső, kiment valami paraméter tartományból és letiltott a TV, se kép se hang. Állított rajta egy kis potit és egy évig megint ment. Ehhez képest a Videoton gagyi TV az örökké valóságig ment, mert semmi ilyen okosság nem volt benne. Úgy raktuk ki lomtalanításkor hogy hibátlanul működött. Na az európai TV gyártók azóta eltűntek vagy kínai cég vette meg a nevet. Ugyan ez lesz ezekkel a szar autókkal is. Merci lesz az első ami eltűnik a süllyesztőben, talán a következő az Audi, bár ők kínai cégként még ütőképesek lehetnek. VW esetén van esély hogy túlélik, de Toyotára tippem sincs. Szerintem az is egy kínai elektromos autó gyártó lesz.
Érdekes,illetve nincs benne semmi érdekes,de nekem nincs ilyen gondom a dpf-el.Vegyes használat mellet,város/országút 450+/-regenerál.Nincsenek felugró baromságok nem kell szervizbe rohangálnom.....
bocs nekem átlag felhasználónak mi dolgom van a motorháztető alatt? Maximum annyi, hogy ha szervíz előtt elfogy az ablakmosóm azt felöntöm oszt jónapot. De ha addig nem fogy el azt is a szervíz önti fel sőt még gumit is cserél a lapáton. Minden mást a szervíz végez. A szervíz megcsinálja az olaj-olajszűrő- levegőszűrő cserét. Amikor eljön a megfelelő futásidő a gázolajszűrőt, fékfolyadékot ők cserélik. Feltőltik a rendszert fap adalékkal adbluval, kicserélik a pollenszűrőt(kezeit széttáró) Egy autótulajdonosonak semmi keresnivalója a motorháztető alatt. Annyi a dolga, hogy tankoljon meg elhordja az autót szervízre(kezeit széttáró) Úgy, hogy igen úgy értelmezzük, hogy amíg szakszervízbe hordjuk az autót nem dolgunk kinyitni a motorháztetőt(kezeit széttáró)
mondjuk engem ez a tájékoztatás rész tulajdonképen különösebben nem is érdekel. Azt viszont elvárnám, hogy ha meghatározott intervallumban gyári szervízre hordom az autót aranyrudacskákért legalább egy 5 évet kibirjon már hiba nélkül normál használat mellett(kezeit széttáró) Az a helyzet, hogy erről szó sincs már(kezeit széttáró) 2 nem olyan rég újjonan vett autóm sem tudta megugrani meg ezt(kezeit széttáró) Haverral épen ma beszéltem telefonon az előző újonnan vett dobozos fordján az első 6 ezer kilométeren adta meg magát a részecskeszűrő 😂 Aztán elkezdtek mindenfélét magyarázni neki a szervízben. Azt mondta őt nem érdekli semmilyen duma itt a kulcs vagy megcsináljátok ingyen, hogy jó legyen vagy visszaadjátok a pénzt(kezeit széttáró) Aztán kicserélték a rendszert de előtte nem nagyon hajlottak rá(kezeit széttáró)
én azért voltam néhányon és hát nem mondták, hogy mire figyeljek, azt meg pláne nem mondták, hogy nincs már csak ipari hulladék bárhonnan veszek. elszedték a pénzt azt mondták ha a műszerfalon egy villáskulcs világít hívjam őket majd adnak időpontot a szervízre(kezeit széttáró) Ebben a tájékoztatás nagyjából ki is merült(kezeit széttáró)
és ettől nem is szabad többet követelni egy autóhasználótól. Beleül indít megy megáll, kiszáll. Miért kellene, hogy érdekeljen valakit is az autó műszaki része? 3 évente változik valami marginálisan(kezeit széttáró) Olyan autókat kellene gyártani amihez nem is kell több. Mivel a zsettát be tudják szedni az autó árában és a méregdrága szervizekben akkor elvárható, hogy a júzernak más köze ne legyen a gépjárműhöz.(kezeit széttáró) Én most csináltattam meg az enyém. 1000 km után bedobott egy hibát "motor megbukott, javítás szükséges" ezt így gyenge szabad fordításban így értelmeztem, mert, hogy magyar nyelvű menü sincs ezen a szaron 😅 Nos nekem milyen műszaki ismerettel kellene rendelkeznem ehhez? 😅 m44en 110 el folyamatos menetnél jött a hiba(kezeit széttáró) Felhívtam a tojotát persze a munkafelvevő nem ért rá a hölgy azt mondta, majd visszahív. 1 óra múlva sem hívott vissza megint felhívtam őket még mindig nem tudtam beszélni a fószerral. Aztán 10 perccel később hívott mondom még 40 kilométer és ott vagyok a szalonnál. Vagy diagnosztizáltok azonnal amikor megérkezek vagy a fotocellás ajtón hajtok be lassítás nélkül nehogy legyen ideje kinyilni neki 😅
Végül is úgy döntöttek, ránéznek ha megérkezek(óranézegetős) "200292 hiba a regenerálás nem kellően hatékony"
Mondom most locsoltam erre a a szarra fél millát ha megint szénné ég az a szar kipufogó itt az ajtó előtt fogom felgyújtani az egészet de kihívok egy-két autósmagazint is 😅 Kiütötték belőle a hibát azt mondják ez részecskeszűrő-scr katalizátror csere után normális még tanulja a vezérlő mit kell csinálni 😂 Mondom remek. Azt ha megkotlok vele külföldön? Adott egy aszisztant számot, hogy ezt hívjam 😂
jogosítvány része a műszaki? nem vartburg,trabant lada korszakban vagyunk már 🤣 Már ezekhez az új bigyulákhoz az sem ért akinek kellene 😅 nem véletlenül nem kötelező tartozék már az égő készlet sem hisz nem elvárható, hogy a mai autókon azt valaki ki tudja cserélni az út szélén(kezeit széttáró) Van olyan típus aminek a fél elejét le kell bontani, hogy hozzá lehessen férni de minimum a levegőszűrőházat ki kell hozzá szerelni. Van olyan, hogy ha hozzá is férsz és fizikálisan kicseréled az izzót egész addig nem fog működni amíg szoftveresen a márkaszervíz rá nem adaptálja mert anélkül nem fogja felismerni az autó, hogy kapott egy új izzót. a műszaki ismeretek nagyjából már kimerültek a kerékcserénél de igazából már ott sem, mert egy csomó típushoz gyárilag már nincs is pótkerék még virsli sem csak gumijavító spré. 😅 Vagy ha leveszed a kereket ordít a műszerfal és abba se hagyja amíg a szervíz ki nem írja belőle 🤣
Szóval a műszaki ismereteket szerintem hagyjuk meg a rendszerváltás előtt gyártott autók szintjén 😂
hát ezért mondjuk neked tsanyi, hogy vegyél már végre egy villanyos autót ott nem kell megvárni az üzemmeleg motort meg a motorolajba sem fog üzemanyag kerülni 😅
Hasonló?Ja,vw konszern féltengely formája van mindkettőnek,viszont pont annyira eltérnek egymástól amennyire el kell térnie.És elég tudatlannak kell lenni ahhoz hogy azért mert mindkettőbe 1.9es motor van,akkor már a féltengely is ugyanaz.Az a helyzet hogy az alhambra azon kevesek közé tartozik ahol a jobb és bal féltengely ráadásul ugyanaz.
Egy citroen 2 cv-ben meg egy Weimar rakodógépben biztosan nem ugyanaz a féltengely, még csak nem is hasonlít... viszont egy alhambrában meg egy golfban szintén nem ugyanaz a féltengely, de abban megegyezhetünk, hogy eléggé hasonlít... ha érted, mit akarok mondani ezzel, akkor oké, ha nem, akkor inkább hagyjuk 😁
Nem értek hozzá és kész 🤣
Hülye vagy,nem én bizonyítottam be,hanem te magad.És ott sem az volt a a baj hogy tudatlan vagy,hanem hogy tudatlanul okoskodtál.És jelen esetben azzal is kár takarózni hogy 20éves vw-ről van szó,mert ez nem kor függvénye,ettől még nem vagy kevésbé tudatlan.És még csak nem is az volt a baj hogy nem tudod melyikhez melyik való,a probléma az hogy meggyőződésed volt hogy mindegyikben ugyanaz van mert a motor is ugyanaz,de ahogy ezt most leírom még mindig a nevetés kerülget.
De biztos meg voltál velük elégedve mert onnan vetted a következő autód is 😅
1 órán belül jöttek érte és vitték a márkaszervízbe. 3 napig tudtak volna biztosítani csereautót de azt meg kiugattam a szervízbe így lett 3 hétre 😅
még akkor is ha egy európai kocsimárkát sem vennének meg
Én azért megnéznélek téged egy reggeli indulás előtt 😅 gondolom a zacskó pattit el tudnám rágcsálni mire szúrsz egy eggyest 😅
leelenőrizgetnéd az irányjelzőt ki be ugrálnál a kocsiba a világítást előtte persze felnyitnád a motorháztetőt motor, fékolajat és hűtőfolyadékot ellenőrizve na mennyé mááá 🤣
Még a képcsöves TV-k esetén a nagy német nevek már elkezdtek döglődni ahogy feltűntek a japán és koreai gyártók. Drágák voltak, teli voltak zsúfolva olyan szarokkal ami megbízhatatlanná tette. Apám egész jól megélt ebből, mert volt valami hogy ahogy öregedett a képcső, kiment valami paraméter tartományból és letiltott a TV, se kép se hang. Állított rajta egy kis potit és egy évig megint ment. Ehhez képest a Videoton gagyi TV az örökké valóságig ment, mert semmi ilyen okosság nem volt benne. Úgy raktuk ki lomtalanításkor hogy hibátlanul működött. Na az európai TV gyártók azóta eltűntek vagy kínai cég vette meg a nevet. Ugyan ez lesz ezekkel a szar autókkal is. Merci lesz az első ami eltűnik a süllyesztőben, talán a következő az Audi, bár ők kínai cégként még ütőképesek lehetnek. VW esetén van esély hogy túlélik, de Toyotára tippem sincs. Szerintem az is egy kínai elektromos autó gyártó lesz.
Végül is úgy döntöttek, ránéznek ha megérkezek(óranézegetős) "200292 hiba a regenerálás nem kellően hatékony"
Mondom most locsoltam erre a a szarra fél millát ha megint szénné ég az a szar kipufogó itt az ajtó előtt fogom felgyújtani az egészet de kihívok egy-két autósmagazint is 😅 Kiütötték belőle a hibát azt mondják ez részecskeszűrő-scr katalizátror csere után normális még tanulja a vezérlő mit kell csinálni 😂 Mondom remek. Azt ha megkotlok vele külföldön? Adott egy aszisztant számot, hogy ezt hívjam 😂
Szóval a műszaki ismereteket szerintem hagyjuk meg a rendszerváltás előtt gyártott autók szintjén 😂
Nem értek hozzá és kész 🤣