Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha egy tényleg jó állapotúról van szó és nem aranyáron van akkor az egy nagyon jó dolog.
Utállak . Egy zsák lyen vèresen komoly dologbol viccetcsinálni...
Ès ha most elmesèlem, hogy kèpeket várok mailben egy lada 2103-asról?
Ez teljesen érthető.
a megértést kifelejtettem.
Csak szeretném eloszlatni azt a sztereotípiát hogy az alfák sz&arok.
Mivel közlekednek azokkal is így nem lehetetlen a használatuk, csak kissé nagyobb figyelmet és törődést igényelnek mint azok a társaik amiket a zord és rideg mindennapi közlekedésre terveztek.
Okè. Rendbe nem kell alfa. Beláttam korábban.
Egyébként ha nem olyan sokat mész akkor nem olyan rossz a helyzet. Árban mindenképpen jó fekvésűek bár pont ez miatt eladni sem egyszerű dolog.
Sógorom 500-ért vette tavaly ősszel. Párszor beszélt a csávóval aki a végén még azt is felajánlotta hogy elhozza Pestről az autót megmutatni és 580 helyett odaadja 500-ért .
A klímát csak fel kell tölteni de fel lett újítva tejesen. (ez az ökör persze azt hajtogatta nekem hogy neki az úgysem kell a kocsiba mert minek) és kezdésnek cserélt (bemelegítésképp) pár gömbfejet és szilentet a futóműben.

A májusi incidens óta (teljes megelégedésemre) még csak nem is láttam ezt a köcsögöt (ami a terveim szerint így marad még legalább 60 évig) így friss fejleményeket csak másodkézből tudok: féltengely cseréről és a már gyakorlattá vált vezérlésmódosító cuccok cseréjéről hallottam. (ja, az autóban "állítólag leellenőrzötten(?)" 132e km volt a vásárláskor)
Az èn választásom egy yaris lett volna neki. Nőies, aranyos, ès toyota. Elvetette mondván rossz helyen van a km óra
Ja igaz!
Na. Látom meg is van.
Mesukám nőnek lesz így az ésszerű javaslatok ilyenkor nem játszanak.
Esetleg egy Twingo? Városi közlekedésre kiváló és igénytelen.keves eszik könnyű vele parkolni.
Kell mèg egy autó mert egyre nehezebb összeegyeztetni a munkán. Èn átlagosan 10 órát dolgozom naponta. Kinga 8 at, mint rendesen. Ha bármit emellett mèg intèzni kell, máris kèső este èrtünk haza.
Ezt nem is néztem.
"dinamikus vagány autó"
Mondjuk ez igaz mert tényleg nagyon jól megy és jó hangja is van, épp ezt szerették benne az eddigi tulajok is és most ezért akarják eladni valakinek/bárkinek ennyiért.
Ha nem hajtod (ami ugye egy alfánál nehezen kivitelezhető) akkor elmegy 9-10 literből de ha hajtják akkor 12-14L lesz belőle.
egyébként én szeretem az alfákat, főleg a régebbieket (rövid ideig volt is egy sprintem) de most (már) pl. valahogy nem akartam ilyesmit venni.
Megjött ma a Jaszi féle kutyacsont a motorhoz! Már csak az aggaszt, hogy nagynak tűnik a lyuk a két végén pedig feri bácsi mondta. de most gyorsan odapróbáltam a régi mellé és az anya feje pont elfér a lyukba és ezek szerint az a kis perem tartaná a helyén? vagy az anya alatt van valami szilent?Hogy lehet ez összerakva.
Még a végén a 2 ünnep közt neki állok szétszedni.
Értem.
A "csak" jelentése meg annyi hogy: mert kell egy ilyen/másik és kész! okot meg majd keresünk valamit.
Ú az állítólag nem egy szuper konstrukció.
Ez így igaz! Egy B Vectrába nem fogsz csalódni! és annyi cucc van hozzá mint égen a csillag és fillérekért!
Volt az egyik partneremnél egy kintről behozott alfa és az olajcserét nem tudta elvégezni mert átalakult kátránnyá és nem folyt ki.Hőlégfúvó a teknőnek nekinyomva felmelegíteni és mint a méz csöpögött kifele. Szörnyű és egyben vicces volt a látvány. Amúgy azt mondják ha jó olajat használnak bele (Selenia) és nem váltogatják akkor sokat kibírnak viszont ha egyszer ilyen egyszer olyan olajat raknak bele akkor hamar kuka lesz a blokk.
Amit tudni lehet róla:
- a 2000 utániak összeszerelése lényegesen jobb mint az előző szériáké, ez annyit jelent hogy nem mindig előjel nélkül rohad le benne valami (szerencsére annak a tetűnek 98-as van )
- az 1,6-ost dinamikusnak és gazdaságosnak mondják, ez annyit jelent hogy 120Le-vel úgy ahogy még el tudja ráncigálni a több mint 1100kg-os kasznit és eközben nem zabál annyit (10-12 litert) mint egy 2,0 TS.
- a belteret és a csomagtartót mai szóval körbeölelőnek és testre szabottnak mondják, régiesen meg azt mondták az ilyenre hogy szűk és kicsi. (a külső méretéhez képest meg főleg)
- a futómű vezethetősége, visszajelzése tökéletes de ehhez kaliforniai simaságú aszfalt szükséges, amivel jelenleg Magyarország nem rendelkezik, ezért az olajcseréknél (aminél kizárólag a Selenia olaj használatos, különben a tervezett 150-200e km körüli élettartam nem lesz elérhető komolyabb motorfelújítás nélkül ha tapossák is a vasat) a futómű alkatrészek nagy részét már rutinból illik/kell cserélni. Lehet hozzá kapni sz&r és jó minőségűt is, az utóbbiak akár 15-20e km-t is képesek kibírni.
- az elektronikus dolgok nem mindig egyszerre romlanak el benne, ez mondjuk előnyös
- az autó szép. Ez ízlés dolga, nekem a 166-os sokkal jobban tetszik.
- Egyik kollégámnak (informatikusok főnöke a teljes cégnél) van egy nagyon szép 166 2,4 JTD-je. (ami ugye kissé komolyabb szint mint a 156)
Pözsó vásárlás előtt kérdeztem a verda felől hogy mi lenne ha ilyet vennék.
Próbálom pontosan felidézni amit mondott:
-háát, nagyon kell szeretni az alfát hogy jól meg legyél vele. Amikor épp jó, akkor csodálatos vele menni de ilyen általában nincs. Ha megcsináltatsz rajta valamit akkor szinte azonnal elkezd nyiszogni/kopogni/zörögni valami más, ami nem létfontosságú de qrvára idegesítő. Nekem hét éve van meg ez, hallottál már pl. olyanról hogy egy autón komplett kormányművet kellett cserélni bármikor? Na ezen már a negyedik van, most úgy néz ki hogy jó.
Szívem szerint ha jobban állnék akkor vennék egy astrát a mindennapokra, meg egy ilyet 3,0 V6-ossal csak az autózás öröméért.
Szóval én már megszoktam, elvagyok azért vele, már csak akkor őrjít meg ha épp lerohadok vele valahol messze otthonról, mert drága évente egynél többször hazatrélereztetni.
Szép jó estét!
ja, és még egy extraigény hétfőn Győrben voltam, és a kocsiban volt tempomat. Szeretnék olyat is. A jóisten csodája az a kütyü annak akinek hamar fárad a lába mint nekem.
énse értem mit nem értesz.
(fábia helyett***nem mert megtartanám***, másodiknak***nem mert inkább lenne első kocsi, de mégis a fabia-t nyúznám inkább mert kevesebbet is eszik, azaz mégse****, Kingának***neki ez nagy, nem szeretné úgyse*** vagy mert csak?***csak? célja csak van valami mindennek*** )
Eztnemértés van.
ne törd magad a válasszal. bármilyen szép, én autózni akarok, nem kocsit szerelőhöz hordani, így letette erről. pedig olyan szép