Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Erre szakad a hó tegnap még csak eső volt, de hidegebb is lett ma, azért délelőtt sétáltam egyet, kivételesen gyalog.

A szájbabaszott faírtók a zorró hegyemen vagdostak ki fákat, az még nem is lenne baj, de otthagyták a sok aprólékot keresztbe kasul, annyi a helynek, ami a motorral való zorrózást illeti nem is tudom hogy lehet most ott feljutni

Nálatok milyen az idő? Volt motorozás?
Jó estét!
Zolika most örülhet, GG topikban 2 oldal GG ről szól
hazudhatnék, meg hiheted is azt, de mint írtam ez egy futár motor volt, és ment bele! igaz 1000-enként mindíg tiszta új olaj, meg szűrő... dugó 40.000-re kopott el...Bár egy cimbim felrobbantotta a blokkját, és neki adtam, betette, és ma is húzza annak a dugónak! igaz eszi az olajat! :)) Hajtókar kb 34000-et bírt, de nem tudom már , hogy az enyém volt e.. de tapasztalat, hogy kb az annyit élhetett..
Kérlekszépen az történt, hogy a legyengítést úgy kaptam meg, hogy betettek nekem egy 2002-es blokkot a saját hengeremmel, dugattyúmmal. De a hengerfej, a vezérműtengelyekkel együtt is ki lett cserélve.. Arra a tipusra, ami tényleg rossz volt .. Valakinek jól jött. A motorszámot kiflexelték, jól látszik, és sima vas számbeütővel át lett ütve.. Senki nem tehette volna meg ezt, mert újonnan dorogról lett véve, kötelezően ott nézték át mindíg, és akkoriban, nem feküdt mindenkinél a polcon egy gizgazblokk.. sajnos ezek miatt soha nem is lehet eladni, megbukott az eredet vizsga előtt, azt mondta a srác, hogy ezt inkább nem fényképezné le.. Akkoriban hiteles volt a motor, és az adatbázisban bent voltak az eredeti képek... láttam, hogy milyen volt a gyári motorszám.. Na itt volt egy törés bennem, és így jöttem rá, hogy van egy motor, ami örökre az enyém, meg kell csinálnom.. Mikor rájöttem a bajokra, akkor készült el az oldal... Nem tudok már ugatni dorogon, mert évek teltek el utána, hogy erre rájöttem... és ezért nem is ripacskodok itt! aki a múltba néz, az seggel megy a jövőbe... de azóta 2 motorom van, igenis jó lett az is, meg van egy 06-osom, köszönik szépen jól vannak, szerencsére 2010-es modellig mindet láttam belülről, tudom mik az irányvonalak a fejlesztésbe, tolómérő, mikrométer, és akár a 2002-esben is alkalmazhatok nagyon sok okosságot, mert szerencsére mai napig sok alkatrész megegyezik!
Azért a 30E-km nem rossz ha tényleg hiteles.Pár dolgot azért le kellett cserélni gondolom.
olajat azért eszegeti, mert az ekkora méretű Wössner dugattyűnak az illesztése max 6 század. A vadi új gizgaz, amit soha nem indítottak be, abba 1 tized a hézag... magyarul kolompol a dugó benne.. én a sajátomba a nicasil hegerbe nyugodtan betettem az utólsó túlméretet, úgy hogy az eParts minusz egy századra készítette a hengert... Tehát az illesztés 2 század, 97-es átmérőnél....nem szorult meg, 2 gyűrűs. és egy mililiter olajat nem eszik.....
továbbíto maz infót a srácnak,bár msot elvielg jó nek ia gép,am ő is dorogra viszi szervizelni,ott is vásárolta.
no igen az aksit is már cserélte 3x-4x...
SZia! egyetlen egy elektronika problémás gizgazzal találkoztam, azt is fordítva bikázták meg.. Nagy valószínűséggel dekompresszor probléma, ha az akkut is megeszi.. de lehet csak jó szelephézag kellene.. Érdemes megnézni!
engem érdekelne
:) megértek mindenkit, és IGAZATOK is van! Csakis azért készült el a honlap, mert én ugyanezekkel a problémákkal szembesültem én is! Én csakis azt szeretném, hogy azt ne éljék át a motorral, amit én. Az én motorom, egy sm volt(2003), és mind addíg semmi baja nem volt (30.000km!) , amíg nem került el egy olajpumpa cserével Dorogra. Akkor is csak azért lett baja, mert nem lett az olaj lecserélve időben... Ekkor még gasgas-t belülről SOHA nem láttam. Mivel ez a motor FUTÁRkodásra volt használva, igen, jól olvastátok, ezért egyidejűleg le szerettem volna csökkenteni a fogyasztást, és esetleg a teljesítményét is, mert már akkor azzal ijesztgettek, hogy jajjaj, ez szét fog hullani, meg ez rossz évjárat, meg stb. Meg is történt az átalakítás az olajpumpa cserével együtt... 70 rongy, nagyot nyeltem, gyengébb is lett a gép, jó is volt.... 4000km-t ment el.. Na itt indult az a sztori, amiről írtam... ami lehetett, tönkrement benne... Ha érdekel valakit a folytatás, akkor nagyon szívesen megírom, miért történt velem, hogy 550.000ft-ot költöttem alkatrészre Dorogon, és kb 40 perceket sírtam Mikinek , hogy nem értem, miért nem lesz jó sohasem ez a motor, mikor mindíg mindent kicserélek benne, ami tönkremegy.. A válasz az volt, hogy rossz évjárat, és adjam el.. Műszaki ember révén nem értettem egyet, mert a motor 30.000-et elment csak olajcserékkel..
haveromnak van 450 gg és hát neki az elektronika adja meg magát illetve az aksi... de az olajat is eszegieti ha jól tudom,és a víz is felfort neki páraszor,bár a 200 gg is előfordult neki.nekem 2t GG van(250ccm) az nagyon frankó!
Ilyen ez az élet, ahhoz hogy működjön, pénz is kell....
És visszatérve, személyesen is köszönöm, hogy megosztod a bajbajutott Gas Gas tukajokkal a tapasztalataidat és szakértelmed. Ha összejön a della, akkor még idén elviszem hozzád a taximat.
Na ez megint úgy hangzott az írásomból hogy itt nyálazom a KTM-et.De megmondom a frankót ha most motort kéne vennem akkor nem vennék 4T EXC-t.A régi blokkosok akkoriban megbízhatóak voltak és megérte ilyet tartani mert sok üzemórát bele tudtál rakni különösebb anyagi ráforditás nélkül.Persze én a hobbicélu használatot említem.Az új blokkosokról már hallok rosszat nem is keveset de kitudja én már nem vennék.GG-hoz meg visszatérve és olvasva az írásaidat azért ott a mérnökök jól elmértek elég sokmindent.Te meg próbálod helyrehozni amit még lehet.De le a kalappal amúgy elötted hogy így megosztod a tudásod a rászorulóknak
Mikor az 520ast vettem,akkor gondolkodtam gg450enen,a szervízben azt mondták 2006 utánit vegyek ha azt akarok,mert állandóan hordhatom szervízbe.
És ezt a szervízben mondták.....
Csak jelzem hogy Zozinak 20 ezer Km van benne nekem 14 és bontatlanok a blokkok!Persze hozzáteszem hogy a mi motorjaink a legjobb évjáratok ezt nem csak én mondom.De számunkra már bebizonyitotta a motor.Ezt 1 4T GAS GAS sose fogja tudni ugy érzem és hallom.Itt volt pár ismerősünknek használt is uj is mind sirtak és sok sok pénzt költöttek rá még megnem szabadultak töle.Sose szarozom más motorját mert mindenkinek más jön be de én sose adnék pénzt érte azt tudom.
Ja ebben igazat adok hogy minden márkánál van kényes tipus.De ez a 4T GG nagyon annak látszik.Azért gondolom ismered zoozee-t a fórumról vagy itt van mxtibi is mostmár kiscsuka is 525EXC-vel megy.Ezek is versenygépek de mégis bírják a strapát.Jópárszáz üzemórát elmennek gond nélkül.Én nem szidom a GG-t mert a 2T-jük kurvajó de ezt a 4T-t inkább ne eröltessék.Az újabb KTM-ek is mennek tönkre idejekorán.De még akkor is megbízhatóbbak mint ezek a 4T GasGasok
jó vidi!
Szia Viktor.Mizu felébredtél?Gondoltuk te majd irsz de hiába vártuk .Bocs hogy tegnap nem sétáltam föl hozzátok elköszönni de muszáj volt mennem megszabaditani magam a ruhámtol mert a tökömből is a viz meg a sár folyt főleg igy sárvédő nélkül .Amugy jo volt vagy nem?Kéne még jönnötök töbször hogy sok helyre eltudjunk menni.Amugy azt beszéltük hogy mi szivesen motorozunk veletek a jövöben is ha ugy van.Sőt Romcsiba is átmegyünk veled simán szopni ha ugy tudnak alakulni a dolgok.
estére titokolvasnám...
titkos-Sírás előtt.
thmx3
és ti többiek ..voltatok valamerre?
vagy csak néztétek az ablakból hogy szakad az eső?
zozi. mxtibi..hát csak ennyik voltunk...?
megettétek a kaját reggeleire oszt kész....
motorozás meg ...felejthető volt
valamit irjatok már...
én nemrég fejeztem be a motorkipakolást meg a 1,5 m3 beton kiöntését és simitását...megyek délutáni phártira...de utánna olvasnám mi volt....

dem zsolti. te alpesi mandulácsocsi(azé alpesi mandulás mer az a legfinomabb csocsi )...há te is mesélj már mi volt volt hétvégi hajtás...sár volt? porvolt?horkolt?

többiek mind kummantotok motorozástanilag?

mxtibi..legaláb te mongylyá walamit...
vagy mi volt
http://www.sportmotor.hu/motor...

Egy kis hangulatjavító. Most találtam rá.
Amúgy visszatérve a karbantartásra, most jöttem a garázsból, próbáltam átnézni a holnapi csapatás előtt. Légszűrőt pucoltam, meghúztam a láncot, csavarokat.. Szóval egy-két alapvető teendőt azért egy ilyen motoron illik elvégezni hetente. Szerintem.

A mostani 450 GG-m előtt is egy Gas Gas om volt, egy EC 125-ös... Amikor megvettem szépen csillogott, meg minden, de műszakilag nem nagyon volt a toppon. A tekercsek megégtek, stb, majd megcsináltattam és azután úgy ment, mint a doxa. Semmilyen hibám nem volt utánna, csak hajtani meg tankolni kellett, elmentem vele az Andocsi srácokhoz (sportmotoron van egy két videójuk, írd be, hogy andocs), , meg rengeteget siratóztam vele, és semmi... A végefele természetesen a dugattyú elfáradt, így elcseréltem a mostani FSE-re. Szerintem nagyon jó kis márka.....
ha lebutítom drz-teljesítményre, akkor ezek is örökké mennek..... de ettől ugye mindenki többet vár... sajnos annak több az ára is.. Öcsém egy szezon alatt 2drz-megevett... ha meg van tuningolva az is széthullik... szóval nincs varázslat... wr, yz husa, ktm, mind mind elpusztul, ha használják és ilyen erősek... az a hiba, ha nulla forintból hitelre veszünk ilyet... az persze hogy köpködi... sok fiatal még normális láncot, meg gumit sem tud rá venni.. Annak mit ér a véleménye? esélytelen, hogy jók legyenek.... A gyár meg jól ki is toszik a vásárlókkal....