Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

puskin megmondta minden az ányagin múlik.
mindenkinek igaza van kicsit... a melegítés az ?a hidegen anyagmozgatás ? mert a másodlagos kemyénedés ami hajlításkor keletkezik..visszafelé hajlítva könnyen törhet..melegiteni.. melegiten a húsoskáposztát biztos jó..az 100százalék
a wállast az igazi választ....
ebben a videóban megtaláljátok...
http://youtu.be/m98ILBXOSQI
na jol van Dani... gondold újra ezt a mondatot...

vajon hidegen vagy melegen változik jobban az anyag szerkezet , pláne egy hőkezelt alu ötvözetnél...

1. osztályos szakmunkás anyagismeret...
gecsa , neked most megint szutyaberg van? nem ktm...?
jo morgent..
feltűnik ott egy piros színű motor is kis köbcentisnek nézem... nem érteni...miért nem a versenyen van a motor? miért csak fotóz?
jók a képek! :D
Miért, a hidegen hajlítgatásra tudod hogy hogyan
Az mán kukás,ha csak nem akarsz belőle kettő darabot egyszercsak
én biztos nem kezdenék el melegitgetni egy specko alu ötvözet kormányt...

honnan tudod hogy reagál a szerkezete
De, melegíteni kell, csak nem ész nélkül lánggal.
A legtutibb ha 500 fokra felmelegíted és 20 percig hőn tartod aztán lehűtöd, akkor kilágyul és szépen lehet dolgozni vele. Utána viszont 2-3 nap mire visszaedződik, úgyhogy addig nem nagyon szabad basztatni...
egy olyan hely kell ami teljesen vizszintes és mögötte pedig tök derékszög.. én pl egy szekrény polcon szoktam megmérni,
beállitod a sarokba a kormányt nekitámasztva a hátfalnak, a végek fent vannak a levegőbe és egy tolomérővel mérsz vizszintes irányba a hátra hajlást, lefelé mérve pedig a legörbűlést....
Hát az úgy volt, hogy hazafelé vittem az egyik csapatot és egyszer csak megláttunk két KTM et gurulni, utánuk eredtünk, gyorsba be is lettek fogva...mert megálltak Az egyik volt Taddy a másik meg a Knight Aztán elugrottunk erzbergbe kicsit bohóckodni, ott mutatta be Taddy a szöcske tecsnikát
Aztán elmentünk feljárózni, ahol nem sikerült feljutnom, de felzorróztam, ők meg addig próbálkoztak, míg fel nem jutottak egy menetben, le is bontották a hegyet ott én már nemigen megyek fel addig se mint most, puding lett az egész, majd ha megázik összeáll megint Aztán este lett, így hazamentünk.
Ők most kint Romániában nyomják valamerre

Na kivégzett a ribanc ennyi idő alatt?
Nagy satuba befog,hosszú vastag cső rátesz,ügyes lakatos melléállít,talpas szemmértékkel!
ez a kéktély négykély ez igaz..de az enyém meg...hosszó egyessel van ami megent nem qplung kimélő.
de már dolgozom az ügyön..mert ha a nagy erős bihari meg retyezátos füves lefelékben ahol a hátsóféket el kell felejteni.. ott viszont hosszú egyessel
most számoltam ki..a 14-48as exc átétel és a 12-50 az 21%kos csökkentés és az pontossan azt jelenti..lesz egy exc-ly egyesem ami nem tum mire lesz jó..de pl a lefelékben kell hogy fogja a motort a motorfék...a nagy hegyek füves lejtő i igénylik.
ez kb azt jelenti hogy az egész váltó egy fokozattal el lesz az exc-lyhez képest..közelítőleg!
ez azt jelenti 120nál nem kell hatodikba kapcsolni amit kb a bakonyi legelőkön kétszer kényszerűségből beraktam..de csak próba képp. ..ha már belerakta az a marha azt a rengeteg fokozatot
igy viszont lesz értelme..lesz egy egyestpl kicsit rövidebb.. lesz egy másfeles.. lesz egy kettes 3,4,5
majd kiderül szeretni fogom é hogy 3asban kell az emelkedőket...de úgy gonolom az a másfeles fokozat(ami gyárilag az sx első fokozata) ami 14-48nál egy nagyon jó elfolyathatós! feljáró fokozat volt az ugyan úgy meglesz. csak kettesben..az sx 525 fokozatlépcsői ugyanis 20%osak...
de az eddigi egyes az meg a szkilás zorrós hegyekben túl sok qplungot igényelt...ebből lett a 13-47 ami már egész jó.. ebből lett egy 12-47 ami már kettőben kissé rövid volt a sáros feljárókban..de a sziklásokban már egész tűrhető..ebből lett egy 13-50hogy a kettes jobb legyen az egyes most már meg icipicit hossza bodott...most kipróbálom a 12-50 is mer az még nem volt de a matek szerint..az jólesz...
pont mindenhol egyel arrább leszek mint 13-47nél
bálint ez azért már variálás nem?
holnap meg kész lesz a 150% vizpumpakerék..ma megcsináltam az közdarabot hozzá..3 óra reszelés de olyan lett hogy ráirhatnám hogy scufnithunning- észing-fasztori majd kiderül a változások hova lesznek jó...
kár hogy pl motorozni mostanában meg nem szoktam vele
de legalább pattent lesz minden..csak egyszer jussak ki vele hajtani még az idén
Valami tecsnikát tudtok kormány visszahajlításra? kb 2-3cm-t kellene, gondolom melegíteni nem érdemes... Nagy csövet meg ha rádugok, lehet menne, de hogyan ellenőrzitek le hogy most éppen merre mennyit tekerjek? KTM kormány, merevítő nélküli!
Napot,de jobbat!
te Viktor , tudhatnád hogy a 2t-n sokkal többet kell nyulni a kuplungot mint a nyomatékos 4t-n ... ezt pont neked magyarázzam...

amugy a dolog nem jelentős, az évi kb 4 ilyen jelenséggel, de elég könnyen orvosolhato... és pont erre gondoltam rakok a hátso fékre is egyet bár ott még sose volt bajom...
Persze,hogy emlékszem!
ZÉ-nek nem indult a motorja , azt kellett vontatnom azért forrt fel a kuplungban az olaj.
Emelkedőn felfelé húzni.
Nem volt jó ötlet, de nem volt más.
2005 ös! Köszönöm szépen!
most esett le..hogy a hétvégén...te állllat..hát te teddiwel voltál motorozni..a őzbörgben
mesélj még...
ideültem a gép elé egy vödör gulácccsal meg egy ribancot beküldtem a klaviuatúra alá hogy felül is mennyen az élvezet meg alul is
Szöcske volt a srác
A blazusiaktól láttam ilyesmit erzbergben, itt 0:56 tól
http://youtu.be/NEJMqANPj1w
Évjáratot nem írtál, de itt van egy pl(45. oldal):
http://www.gasgas.com/manuals/...
Hello!Érdeklődni szeretnék, hogy nincs e valakinek 250 ec kuplungjáról robbantott rajza!? Ha kilinkelné vagy elküldené nagyon megköszönném!
gasgason láttam olyat eddig,hogy a hátsó fék munkahenger tetejére volt egy ilyen kis hűtőbordás cucc téve egy hosszabb csavarral...de képeket nézve nincs mindegyiken,amin láttam az egy six days 300as volt...okos gondolat,azt hittem maszek,de elvileg a six dayseken rajta van 2011ben