Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

azota visszatértem a 13-ra, többet bir, a 12-es iszonyat gyorsan fogyott éves szinten 4-5 db...

igaz hogy az áttétel jobb volt vele, falat mászni lényegesen könyebb volt, mert 1-ben tul forog mint a diszno, ha oda baszom neki de nem elég gyors, 2-be gyors de nem elég erős....
bakker te egy pécé guru vagy..motormenedzsmentel együtt
most pálíán is van egy nagyon ütős krossz váltóm..de a lépésben a fáközt felfelében sem kuplungolom főzősre a hűtővizet!.
na ez a helytelen irás ne továbja..
pálinál(csak egy elnyomás,,egy mellégépelés )pályán
milyen különbség
tehát most PÁLYÁN is van egy ...
bálint..gondolkozz..
ezt elolvassa és úgy jársz mint gabesz az igazmondással .

áttétel
higyétek el...nem is kell számolgatni..az endúró motor-rokon!
de ez egy 525 esiksz féling ööö illetve részing
olyan egyese van hogy beteszed és egy szópó bakonyi kamamber felénél már szét qÚplungolt ad a motor és már gőzöl is a kicsike...de
ezen lehet változtatni hála a ktm mérnököknek.. a 14-48as gyári áttételt egészen 12-52ig erölködés nélkül!
ami böségessen 25 %ami egy átlagos fokozatnál nagyobb változtatás..(egy sima váltó egyben kb 30%ot változtat a többiben 20%)
na egy 6os váltó amit 6ban sosem használok terepen az meg pont arra jó hogy ezt kompenzáljam.
most pálíán is van egy nagyon ütős krossz váltóm..de a lépésben a fáközt felfelében sem kuplungolom főzősre a hűtővizet!.
ill a sziklás zorrókban nem böfögtetem le...
csak ezért a nagy varia...
amúgy a bálint miatt lett ez az egész..mert annő mikor még ö is sokat zarándolt nem keveset motoroztunk mi ketten és mesélte hogy neki a gasgas on a 12 lk azért kell mert mindent igy kettesben tud csinálni!(neki is 6os a váltója) és az a rövid egyes meg a lépésben haladáskor meg pont jó)
most értettem meg igzán..tegnap mikor lépésben a fák közt a sűrűben...tök lassan szinte triálozva tudtam menni..odaértem a kidölt fához amin a múltkor a mérlegállásbebénázás volt és kanyarból..ahogy a múltkor totálba nekimentem.. egyből kuplung nélkül ...kisfröccsel már át is léptem rajta
lyah
a darar európai részére.. valami R-es jelzésű 300km/h végsebességű gumi....a sárban
há mér nem kerülted ki
hát jimmy..
segithetnél a hawereknek.. mond meg neki ha felül könnyebb felmenni mint igy hogy alúrról tolja a gépet felfelé .

én tuti hogy olyan mintát látok a sár alatt az ultrahangos látásommal ami 20%terep és 80% szilárd útburkolatal van fémjelezve a katalógusokban..az oldalára meg az van rályaírva onroad use only
mondom kemény vagy gecci
tiszta dezsavüm van... nekem a leg emlékezetesebb még pár éve az volt, felraktam egy zsir új krom rezot ahogy beértem az erdőbe akkorát estem mint 1 hofelhő a rezo telibe egy kurva nagy kővet, a felére behorpadt....

ruhákkal szoktam még igy lenni, felveszem az új polot, fél orán belül ugy néz ki mint amit megrágott és kiköpött egy medve..
ezzel a fallal az a gáz hogy a neki gyorsulo rész is full köves ami elég hülyén dobál , na azon kell elgyorsulni...és a felétöl felfelé pedig tele van lépcsővel... szoval meg kell tisztelni...

meg lesz majd elöbb utobb, csak kicsit le kell motorozni a lépcsők élét, meg lefékezni azt a laza erdei pudert... csak utána már csiken line lesz... vagy nem de az biztos..
Akkor majd én is írok valami tudományos hablatyot,és úgy csinálok mint ha marhára érteném hogy mit mondok,pedig közbe meg halvány lila fingom sincs róla!
Nem,az nem a sártól széles,hanem én ilyen keményen nyomom!

Nekem a rekord az 12 perc. Felraktam a karcmentes matricás oldal idomot,aztán mindjárt át is húztam egy beton tuskók. Lettek rajta centi vastag barázdák. Meg olyan még nem igen volt,hogy a csavar fejek ne szakadjanak át a műanyagon.Tegnap is elhasználtam egy marék gyorskötözőt!
Mindenkit más érdekel ettől szép a világ

Azért Ronis ebédjét szívesen megkóstolnám

A mumus fal, pedig most aztán elég száraz lehet, bár lehet pont ez a baj Parasztgázos, vagy trükkös? Mi vele a baj?

Nekem van legalább 3 olyan fal, ami mumus.
Egyikben van középen egy lépcső és a második fele az szép gyökeres meredek, ott mindig beszopom. A másikra egy katlan oldala azaz slégan kell nekimenni, ott is csak pirulett van már az elején.
A harmadik meg hosszú és fák közt bujkálós a vége, ott meg mindig fát fogok, vagy a sok kerülgetés megeszi a lendületem
Azaz ez a feljárózás nem a műfajom még
A tegnap nekünk is elég karcsú volt. A melegben le eresztett mindenki! Mondjuk indulás után kb 10 perccel már beszoptunk! Volt aki kicsit,meg volt aki nagyon!
Jimmi, ne érezd magad kellemetlenül, mi sem értünk egy büdös kukkot sem Viktor irásaibol főleg ezekböl az áttételes dolgokbol, csak mi jol titkoljuk...csinálj igy te is és bologass buzgon..

amugy ő se érti csak irkál rola, mert ez a fobiája, vannak neki a fejében azok a hangok.... ilyenkor azokkal küzd...
fuu Dew ... te nem vagy gyenge... biztos nincs az a joisten hogy én ilyennel szorakozzak...

más.. tegnap elővettünk itt a kispályán egy régi falat ami anno sem volt meg , na azzal ment a küzdelem... mit mondjak most is csak zorrosba tudtuk megcsinálni a végét, háturruuu...
de telibe elölröl nem volt meg..
Most esett csak le, ahogy megnéztem a bütyköket jobban, a sártól olyan széles

Hű, akkor nekem is fel kell matricáznom a motort gyorsba
nem tudom indulás után lenne-e 1 órát karcmentes, szerintem nem tartana eddig
Királyak vagytok, kell a sok gyakorló pálya!
Na ezt szívesen ebédelnék valamikor

Kell ilyen is sok, hajtásokkal nem lehet igazán fejlődni, de ha ilyenen gyakorol valaki Már csak azt nem tudom, mivel még nem voltam sehol idegen helyen, hogy a technikát tanulom-e meg valójában, azaz ha másutt hasonlót látok ott is menni fog, vagy csak a konkrét helyet gyakorlom be Sejtem, hogy a nagy átlag megtanulja a technikát, de nem tudom nálam hogy szuperál ez a dolog.

Itt a Mátra lábán nincs ilyen nagy kőomlás, de gyanítom ha feljebb mennénk találnék, emlékszem gyalog túrán fent voltak 10m es kőszikla darabok is
veszek új matricát, és igérem levágom a bütykeimet tőben, hogy aklimatizálodjak...

amugy szombaton felmentünk Bakony.... -be de elég lightesre sikerült a turné, a turavezető helyi srác 4 ora motoroozás után befejezte mert moziba ment a csajával, pont mikor kezdtünk volna beindulni...
szoval ott maradtam kielégitetlenül... annyi hogy összesároztuk magunkat mint a varacskos diszno....de nagyon gyengusz turné volt..
Én néha kellemetlenül érzem itt magam,hogy lövésem sincs az ilyen dolgokhoz! Mondjuk nem is nagyon érdekel az áttétel.Ha kevés akkor vissza rúgok egyet,ha sok akkor meg fel.Bár én nem is vagyok vörsönyző,csak turista!
Semmi bonyolultra nem kell gondolni, először nézegettem kapcsolási rajzokat, de azt a faszom se csinálja meg...
Fogtam egy régi rossz kazettás magnót, kivettem belőle a mágneses jelszedőt (olvasófej) azon van két kimenet, simán ráforrasztottam egy jack dugó megfelelő pontjaira, az olvasófejet ráspaniztam a gyújtáskábelre, jack dugó a PC mikrofon bemenetbe be, utána kicsit szórakoztam a PC-n a mikrofon jel erősséggel, hogy ne vágja le és tadam, felraktam egy szoftvert, ami rögzíti a jelet, de majd írok jobbat ami a célnak megfelel. Itt még jeltávolságból kell, visszafelé számolni a fordulatot, stb...
Majd megoldom

Ez a fogszámolás érdekes dolog, meg fogom már nézni az RMX en, mi a fő kihajtó áttét, mik vannak a váltóban, csak azt tudom most, hogy 13-50 a vége
Dew , ma pályát épitünk megint... kitaláltam egy olyan fasza helyet egy sziklaomlás méteres kövekkel, olyan mint erzbergen a Karl Mittagessen.. persze rövidebb csak ez a Ronis Ebédje lesz...

ha ezt befalod jol laksz...

van fasza neonzöld spray itthon azzal megfestem a köveket hol kell menni, nehogy valaki könnyitsen rajta..
De csak és kizárólag új,makulátlan,karcmentes matrica jöhet szóba!

Na jó,most ráhibáztál,attól félek,hogy ha eljössz,megeszed az összes jégkását és nekünk nem marad!
ez már mekkora egy faszság...
matricaszettem nekem is van, mutogatnám is ha lenne kinek..

amugymeg mond azt sajnálod tőlem a fagyit...
Most őszintén, mi a faszt akarnak a helyén? Beszántják és sóval hintik? Mert nem hinném, hogy valaki búzával akarná bevetni...
Nem normálisak ezek, szimplán csak arról szól, hogy elfojtsák az endúrót ahol lehet, csak tudnám miért fáj nekik

Okítsad őket, majd nem felejtenek, ha ráéreznek igazán
te rendesen belebuzultál ebbe az áttétel számolgatásba... mondjuk én pont leszarom, rugdosom le föl azt huzom neki, annyi...