Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

jahh Dani ez az info 5 ezer lesz , csak neked... a szánko huzás ingyenes..
milis lexant vettem egyszer egy táblával, került vagy 4 ezerbe, nem bir sokat elég hamar karcos lesz viszont 5 perc alatt ki lehet vágni olloval, a pöckök helyét meg pillanatforrasztoval...

huzlak én szánkoval ha kibirod röhögés nélkül, és rajta maradsz..
első lépcsőben cseréld le a sapkát, szinte biztos hogy az lesz a bajság... mindenesetre nem ártana látni hogy mikor jár nem-e dagadnak fel a csövek vagyis nincs tulnyomás... bár ez a modell sose szokott hengerfejes lenni...

volt egyszer nálam egy motornál az is baj hogy valki tett bele valami fos fagyállot, vagy sima vizet, ami eloxidálta pont azt az élet ahol a sapka gumija tömitene, nézd meg azt is..
Nekem meg azt mondjad meg lécci, hogy a szemüvegbe a lencsét miféle matériából szokod vágni!
És húzzál már szánkón is egy kicsit ...köszi!
Hello!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi lehet az oka ha a túlfolyón nyomja ki a fagyállót vagyis eléggé csöpög? (2005ös 250 ec)
mai kalandok...

bemotoroztam 3-szor az új helyet, a Bálint Ebédje-nevüt, erzberg után szabadon... mit mondjak baszott küzdős lett iszonyat csusznak a kövek de nagyobb szivás az hogy majdnem mind mozog, szoval amig be nem áll fixre a nyomvonal addig lehet rajta fűrészelni...

na utána elmentem egy szelőztetöst, és vissza a pályára, van egy felfelébe fát ugrálos rész abba bele cipeltem a multkor még pár kidőlt száraz fát ne legyen olyan tul könnyü, aztán a kb 5.-ik beugrásnál bebénáztam pont a csucson leböffent és bedöltem negativba... betenyereltem a fák közé állok fel nézem nini a középső ujjam derékszögben felfelé áll... gyorsan visszarántottam ott izibe ,elég hűlyén állt.. most meg borogatom...
Szervusztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nem-e tudtok olcsón Gas Gas-t?M 125ccm-től, és csak az EC illetve FSE modellek érdekelnek.
Volt 2 Gas Gas om, majd anyagi okok miatt elcseréltem egy YZ-re. Na, az első motorozás után olyan rosszul éreztem magam ,hogy azt a fasza motort elcseréltem egy ilyen kotlára. Szerkezetileg jó volt, nem csörgött-zörgött, stb... Magával a konstrukcióval volt bajom. Na az YZ-t meg elcseréltem egy WR 250-re, az is egy nagy érvágás volt nekem, ezért azt egy Husqvarna CR 430-asra üzleteltem. Ja, és 2T ! Ha az utób említett motor érdekel valakit...
szóval..
találtam ..a régi nyomoktól 1kmre gyolyan igazi magas hegyk féle patakot...nagy sziklák nagylépcsők..velneszvölgy szerűség csak kaskenyebb sok sok fával gajjal iszapos vizlépcsőkkel
az elején párszor beugrott ha ez nem visz ki az alján akkor csúnya szopás lesz de ..végül is mindenhol tovább lehetett menni..1m 1,5m magas sziklalépcsők..felturnyosulva de végül is egy két komyolyabb hucc hucc hajaj lecsúszás a nagy ferde sziklák kissé sem nedves oldaláról(eszembe jutott bálint)mert az eső északa eset hajnal 2ig..majd mikor kiértünk akkor félig felöltözés után... gyors viszapakolás a kocsiba(táskákat) és 30perces erős szakadó eső.aztán elélt mintha dézsából öntenék(nem dévából..dézsából )..de abból a dézsából is kifogy egyszer
na szóval a mohás sziklák mint a szappanozott csempe a börtönökben..úgy csúszott.
kiértünk a végén farakások...de ...jobbra fasza feljárószerűség amiből nem lehetett feljutni viszont a teljes hegytetőig de
oldalazva elkerültük a patak alját és ..egyszer csak az oldalazó zural feljáró elejébe vitt...
oldalazásból Sben felfelé 0 lendülettel.... persze mire észervettem már késő volt.. vissz kllett menni az oldalazóban kicsit és újrapróblni...elindulni is karaj volt de az S felfelé..igazi..egykerék tankon előreül...behajtott fejjel mint a bika....ÁÁÁááá de jó volt...
majd fel a tetejéih..ott egy kis gerinctúra.. majd kö-meredeken vissza a patakba..mert az hívogatott minket...
majd a patak végén kibukkantunk oda a hol a pösti csapattal voltunk pár éve..ahol az egyik elfáradt motoros buksiára öntötték a harmatviszet hogy életet leheljenek fáradt testibe
na akkor már újra képben voltam merre is vagyunk.. volt ott egy kimenekülőt amit akor csak páran tudtunk megcsinálni.. mocskos meredek de fogós ..nagyonfogós talajjal.
na annak az aljában találtam eg yfelugrós feljárót..a patakból indulva.. süppedős nyomból ..10m magas kis sziklavájúvéggel kétoldalt szakadékkal
oti mondá is o ezt hagyjuk meg későbbre mert akkor a többieket itt...
ó mondom ne várjunk vele..nem birok addig várni... és már rongyoltam ia neki...na ott jött ki először ...a hegytető előtt... hogy a zorró fokozat az nagyon ott van.
2ben (1,5)meglöktem a 525 és már repültem is a szakadékok között felfelé onnan tovább lehetett menni és az is meredek volt...a vége meg maga a zorrózás ne továbbja
szóval lehet itt zorrót találni.. csak eddig nem tűntek fel ennyire
na onnan lerobogtunk a kempignyóba ahol a többikekkel kell itt volna talizni mert emez a csapat másik fele ez nem jött 11re csak fél kettőre...ide.
után ameg blevittem magunkat a letcsóba...
a nagyhegy..bigmountain keleti oldalát régenbben nem eröltettem ..de most mostanság belenyaldosunk..(a faterpatakoldala)an ott hamarabb találtam egy lefelé nagyonkomyol fákközt meredeken hossza bele egy patakba ..majd onnan egy kis útra éa vissza egy másik gerincen
föl...föl..föl...meredek gyökeres de az ideálissá száradt talajban senkinek nem okozott gondot egész addig még a merdedekség nem párosult össze vissza álló kivágott kissebb nagyobb fákkal gajjakkal...
na abba belerongyolva fent akadt az egész csapat jöttek ott dévai bajnokok bajnokjelöltek..pörögtek vissz a fákon hol a motor mellett hol alatta. hú bbaker vigyázatok hát itten ne legyen vége...
na átláttam a kivágott fák sűrülye mellett és hipsz hopsz visszenegedés után ki birtam kerülni..a kissebb nagyobb fennakadásssal jöttek is a többiek...volt egy két cinkes beszólás pont a legcinkelősebbnek..mert ott csúnyán megváratta magát
aztán még geci jó helyek t bekiktatva körbemotorkáztuk a nagy hegyes...majd a romaniacsoson lefelé bejátszottam a csapatot
tudtam hogy merre az arra csak azért nem lett beledöglés.. merrt mikor alábukika hegy már jó oldalon kell lenni..különben a lefelében begyorsuló motor a fáközt.. a nagy hullámokon..
de ez is kafi lett 4 év után először..lementünk itt is
de nem mindenki.. mert valaki kapott defektet.. volt aki ennek örülvén nem is jött le...mert segit a másiknak
úgy alukált el a fatövében arra a 20 percre mint atom..mert kifárasztottam volna a kis bóklászásba .
szóval a csapat egyikfele lentről ostromolta a romaniacsost...A és a b-nyomot is(a b-t kizorrózva az A viszont igaz 3dikra... de csont nélkül!)
volt aki fent alukált..bubukált volt aki szerelt
de akkormár az óra 4et ütött a kocsinak meg már ötkor úton kén lenni hazafelé...
a nagy gumiszerelés vége az lett hogy 3 perc múlva szólta khogy megint defektes...
aznap az a kerék 3dikra... mert a belső szar volt...ki volt dörzsölve...
utána szétváltunk és otisszal vissza pirongattunk a kocsihoz...erős sebesség a kék patak +a duplakilyárós ..csoresz szétrugatott kilyárós patak...majd egy két erősebb le föl és már a koccsinál is landoltunk....
majd gó home...
a hegy a visszapillantó fényében szürreálissan kezdett szürkülni...készült az újabb esőzés befogadatalára..

aki ott volt teljes napot az élvezte végig...aki csak felet ..az csak keveset de ha sajnálná legközelebb ne kezelje együtt a motoreladást a motorozással!
aki meg nem volt ott ne sajnálja mert minek ..lesz még bután kutyavásár

a motoros alkatrészekről annyit .én is vártam valamire ..meg is hozta a az ember, de valahogy nem sikerült két hét alatt leadni a haverjánál akivel hetente kétszer találkozik...ezért nem kaptam meg.. holnap elhozom máshonnan.
ugyhogy az ilyen ember se várjon mást a kereskedőtől..hát nem?
bálinyó.
én nem vitat-kozsó veled...a tiédre az a jó ..az enyémre..meg szart csináltam
belüre a vázhoz nem kell semmi..ivele a hűtőfelfogató csavart kiveszem....egy 10zen pár centis(ezt ki kell mérni) meneteszárdarabot behajtok a helyére ami túlóg 24mm re la hűtóő szélén.
a belső hűtőfölfogatást egy betekert anya és nagyalátéttel lerögzitem.. ill ezzel a menetse szár is a vázbna van rögzülve!
erre tekerek fel egy vékony anyát a hűtö előtt 2mmre megállítva..(magyarán 20mm hossan tekerem fel) feltolom a kellően magas(hűtő magas) jóhelyen kifúrt 15x15 z.szelvényt..majd egy másik vékony anyával odafeszitem a másik anyára a z.szelvényt.. ekkor a menetse szárból kb 1-2mm lóg ki(több nem kell)
minda két csavarnál ha ezt megcsináltad kapsz egy olyna hűtővédőt a mi nem a hűtőt foglalja magába henem egy fűggetlen keretet képez ami a vázban végződik... ezt üthetett foldalról kalapáccsla amig el nem görbül a 10cm hosszű hatos menetes szár addig a hűtönek baja nem lehet...
ez a 15x15 szelvényű acél könnyű erős és elfér a lepke és a hűtő közt szélességbefolyásolás nélkül...
a tiéd biztos jobb..de a szar sx 525 csajos 4tre ez is lyaú...

dév az enyém az egyesben:32/16=2
2ben =1,66666
3ban =1,4
4ben 1,1818
5ben =0,95
6ban=0,807
az exc az 2,425 től 0,807ig osztja el a váltót...
csak ezért volt a varia..kellett egy exc egyes..ami ebben a lépésben felfelé zikizakiban(zorróban) mocskosul haladós nem is forral!mondjuk a nagyvizkerék is biztos besegitett)
csak ezért volt a varia.
majd mesélek még csak el kell menni edzeni.
Viktor, ezzel megyek elvileg azért elvileg, mert nem szedtem szét szervízkönyvből van.

- Fő kihajtás 2,652 (61/23)
- Végáttétel 3,846 (50/13) ez tuti

Áttételek:
- 2,285 (32/14): 1. sebesség    
- 1,733 (26/15): 2. sebesség
- 1,375 (22/16): 3. sebesség    
- 1,090 (24/22): 4. sebesség    
- 0,863 (19/22): 5. sebesség
Ez a chrome fordító
A Japánból eddig egy büdös szót se értettem, de most hirtelen kitárult a világ, igaz elég gagyi így is, de rengeteg infót sikerül így beszerezni az RMX ről
Szaros motorról emberi nyelven nem sok infó akad, de japánul, temérdek van
Na bameg, most már ha lesz valaki hülye, aki megcsinálja, tuti engem szed elő az NBH
ha megcsinálod szólj! sztem ott lesz az egész gasgas fórum...akár fogadásból is megcsinálhatnád és akkor a nyereményből lenne is egy másik plusz motor is az rmx mellé! én dew ellen teszek...betoji nem meri megcsinálni! egy 20ast teszek az arénára!
Jó reggelt
Egyszerű a válasz, ilyen volt itthon, s nem akartam anyag után szaladgálni Belül nekem is sima lapos van.
Kb 5mmel küldi ki a legyezőt, mert 15x15 ös pont befért volna még,
de abba meg nem fér el a 8 as anya, illetve ilyen nem is akadt a háznál.

Egyébként az a tuti, amit te írtál csak olyan anyag nem volt itthon
Jó reggelt!
gyér forgalom?azééé mert tegnap abban az időben már régesrég aludtam
és mi a fasznak belülre zártszelvény, mikor elég egy lapos vas is,
pontosabban 4*30-as alu lapos anyag...

arrol már nem is beszélve hogy a 4t hűtö védőt célszerű hátra felé kitámasztani a tekeredés ellen...

jahh bocs a gasgas-nál semmit nem kell kivágni a belsejéböl...
na megvolt tegnap a nagy 12-50lk teszt.
az 1; 1,5 ; 2,3; 3 ; 4 ; 5 ktm sx 525 az endőróalkalmas váltóelszotás ne towábblya.
szakadékos 10m magas(new) új felugrós feljáró..sáros patakből..1,5 fokozatban(2) indulva...felugrik tovább felfelé meredeken...a végére persze nincs az a lendület ami elég lenne a tetejéig mert azért sűrű a hegy fa-ilag.
ott letetttem a motort oldalva.. felnézutem visszaraktam zorró fokozatba és újra inditás után.. 4-5 erősebb zorróval szépen felfojtam a teteéig...hú bakker ez az első igazi zorrózható hely a nyomban
hály.ktmnél úgy van hogy a 15x15ös szögvas.. ha kivágod a legyezőből azt a kis levegőterelő 2cm széels valamit akkor a helyére pont a befér.. a hűtő első részégez..100%védelem, mondom100% ez nem gorbül nem hajlik és a vázhoz becsavarozott hűtőtartó menetesszárra rögzitett 15x15 z.szelvény a ktmnél bevált.. lehet gasgasznál meg a többi...utyoknál nem fér el,de ez ktm 525
jézusom , 20*20-as zártszelvény... hova kiküldi a hűtő legyezőt ..

miért nem jo neked az aluminium szöganyag, könnyü is lapos is jo a hőelvezetése is, szép is, nem rozsdál ...
morgen...

remélem néztétek a Vénusz átvonulást a nap elött, mert a következőre 113 évet kell várni..
http://euro2012.tvp.pl/7531219...

Mit szólnának ha az Arena-plázába így állítanék be?
Ja ő is tud rövidebb utat, mint Zoozee
A végén kár, hogy nem szántotta fel a stadion gyepét
Egy a gond csak, egy büdös szót se értetem belőle
Ettől függetlenül jó volt
Jó ez a szerelés, csak időigényes
Fél 5 kor mentem le, most jöttem fel ennyi idő alatt szerintem más egy komplett motor összerak, de hogy mit össze nem kínlódtam a hűtővédővel, kívül lecseréltem a laposvasat 20x20 as zártszelvényre,töprengtem egy darabig a megoldáson, hogy ne kelljen új menetes szár, meg ne gyengítsem le nagyon a zártszelvényt és az anyát húzni is lehessen, persze a krovafej nem fér bele a 20x20 as zártszelvénybe, így kulcsnyílást kellett csinálni, trükkös lett. Aztán elállt a légterelő, azt is meg kellett oldani, hogy a levegő ne a hűtő mellett menjen el, hanem a hűtőre
Sikerült kihúznom a bevert hűtőt, paráztam, hogy elreped, de nem ereszt sehol
Mindenesetre hűtés kipiálva Csináltam még berúgókar tartót, mert állandóan kinyílik, amikor nem kéne, de van még mit alkotni...mivel most is szakad hétvégén ebből már oltári nagy szopás lesz ezzel a gumival, így próbálok élt vagdalni neki, hátha egy fokkal jobb lenne.
Írtam emailt.