Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Qrwa élet..
jobban jártam volna ha hagyom hogy igazatok legyen..mert igy bár nekem van igazam de elveszem a barátaimat...
mert van egy jó mondás ..vagy igazad van vagy lesznek barátaid...

feca ha hiányzik...látogasd meg
szép a hang persze.. viszont sokszor jol jönne ha nem lenne semmi...

például ahová én járok ki motorozni ott vannak ilyen hétvégi házak, amikor megyek 2 orát nonstop nyélen nem biztos hogy annyira imádják a 2t hangot... bár még nem szoltak,
gyakorlatban például erdőben szinte megbukhatatlan kategoria lenne egy full csöndes motor... senki nem hallaná ha 8-10-en ott fűrészeltek valahol...
szoval lenne sok előnye, én személy szerint sokkal több előnyét látom mint hátrányát
de ahogy irtuk máskor is iszonyat könnyen potolhato az illuzio egy sisakba épitett fűlhalgato és egy mp3 -ra töltött bármilyen motor hangal amit a gáz-potméter vezényel...

amugy ez a hang dolog egy elég könnyen felejthető probléma....

van német jobarátom akik komolyan krosszoznak is , és mellette nyomják felnött férfiként a downhill-t tőlük kérdeztem, nem hiányzik a fasza hang?

néztek rám hülyén, aztán röhögve annyit mondtak : -probáld ki egyszer aztán majd meglátod mekkora adrenalin bomba, sikitani fogsz a sisak alatt elég jo hang lesz az is...
amit csikuszmászerusz irt az is igaz...89ben volt ez a rábasztek egy kettő tére egy kétszelepes kipufogószelepes szart.. és jól is ment.. kicsi volt a fordulatszáma..talán 6ezret ha pörgött...de nyomatékos volt és kis fogyasztásu...
a dizel 2thez hasonló elv alapján működött...

az hogy hány ütemű egy mostos azt egy munkaütemre eső ütemek száma határozza meg...
azért négy mert sziv sűrit komprimál expandál(kipufog)
a kettő té meg munkaütem majd felfelé meg már komprimál.. a szivsürit meg alul a forgattyúsházban történik meg..ugy nevezett elősűrités...ezért is basztatták az embert hogy ez feltöltös motor ezért is ovták be mindenhol...ezért is bukott be...

nem kell bocsánatot kérni.. én tudom hogy nekem van igazam
thnx...bme tankönyv
az elektro motornal,pl egybol megsporolod a hutoket,kipu,tank....cserebe az a szemet akku
hát nem néztem már rég utána ..de most ..csag is milyadtadtok
bme tankönyv..pdfje..3dik oldal
jó mondjuk nem mai geyerk mert 10000ir a 4t max fordulatának ..de azért közelitöleg ott vnna a dolgok...a nyomások..a diagramban 45bár!égés sebessége 600-800m/s efelett már detonációs az égés! a dizelnél 70bár a munkaütemben a legnagyobb nyomás... ezek a nyomásos részek....mivel a benzin ill a gázolaj 50éve ugyan az nem változtak..10-15bár ..illeve dizelnél 22bár az égés nélküli komprimációs nyomás...
kicsit olvastok egy témában mielőttvitatkoztok..nem lesztek hülyébbek tőle

http://www.railveh.bme.hu/targ...
megsugom neked ennek az ujjra feltalált amcsi holminak van egy régi prototipusa a közlekedési muzeumban... persze nincs rajta elektromos befecskendezés, se elektromos turbo feltöltés... viszont pont ugyan ez....

én sokkal inkább látok fantáziát a jövő motorjainak (elsősorban terep motorokra gondolok) olyan irányu fejlesztésében amikor átvariálnak egy csomo dolgot...áttervezik a megszokott felépitési formát...

pl. tank a légszűrőház helyén hűtők bent a tank helyén, full lapos kivitel, levegő ki tud jönni a szelőző lyukakon, persze alapbol ventil rajta mint egy triálon...meg lapos végdob a sárvédő alatt... sose sérül kategoria...
Azert egy szep pengos 2t hang az megfizethetetlen,azt semmi sem fogja potolni.
Nekem van,3 -is,csak mind roller ,de veszettek
az elektro motort mar be tudnak epiteni megfelelo teljesitmennyel,csak az akku....

akik verseny modelleznek olyan telj motorokat mutogatnak,akkora merettel,h el sem hiszed
Má csinálják,teeee
Hátul az udvarban
akkor már csinálhatnánk egy hengeres dizelt... pl 1,9 pdtdi befecskendezőt épiteni egy 525 hengerfejbe...

mekkora lenne már ... enne vagy 1,5-2 litert akkora nyomaték lenne mint egy mozdonyban.... mondjuk berugni nem lenne egyszerü ...

gyujtás, trafo, karburátor mind menne a levesbe , helyette lenne légtömeg mérő, és egy kis turbo a karbi helyén....

najo ez csak vicc volt..(mielött még viktor irna valami okosat miért nem lehet megcsinálni.. )

amugy szerintem az elektromosban van a jövő, főleg ha beépitik a hátso kerék agy helyére az elektro motort.... akkor már nincs lánc hajtás sehol egy hiba forrás...még az akkunak kell fejlődni egy picit, ez csak idő kérdése...
Hat sztem neked meg vannak hianyossagaid ebben a temaban.....talan nezz korul az egyetemi konyvtarvan
a két ütemü benzin motoroknak 6 -7 compressioja van, a 2T dieselnek 70 a compresioja.
a langfron meg ilyesmik nem pontosan mérhető adatok mert rendkivul rovid ideig lépnek fel.
hat oda hogy mar használjak, sot annyira univerzalis hogy mindenben fog szolgalni 2T diesel, s óbarmilyen jarmube lehet majd mint egy lego be es ki venni.
egy nemet faszi a tevezoje. meg is rendeltek k sokat mar.
a langfront viszont nem 35 baros....30-50m/s a langfront terj sebessege idealis esetben,A nyomas robbanas kor 200-300 bar,ha csorog akkor 1000 folott.
MAgyar már vagy 20 éve csinált olyat,hoyg 2t blokkra tett 4t felsőt,mindent nyert,de mindíg megóvták,me aszonták feltöltős a motorja Aszomtujja,melyik országba vót kivándorolva északra.De ez igaz volt,a magyarok ebben nem hülyék,sőőőt,de mi itt csak okosak lehetünk,pedig má szerintem jó páran láttunk sok sok mindent.Azt tudom kis fogyasztású,de nagyon menős 2t-t nem nehéz csinálni.Mai technikával hama kész van.
Deee rettegjetek me alakul a giggazom,azt allesz a legjobb magyarban,me mindene új mán,szóval akinek nincs gaggaza az ne írjon rám,me zsíros a bőröm azt nem fog rá semmi ,max az alvázvédő
Igy van ,ahogy a Nagy Ur irja,ez a nyomaskiegyenlites,sokan azt hoszik,h a 4t nel az elegett egestermeket a dugo tolja ki,a nagy lofaszt
amugy ez a dolog már létezett a 30-as években csak leporolták a polcrol, és ujjra feltalálták hogy ugy mondjam...

már a nácik is kisérleteztek vele sőt volt repülőgép amiben ilyen rendszerü motor volt, de még motorkerékpár is létezett egy NSU...
aztán most két éve az amcsik ujjra elkezdték fejleszteni (a Bill Gates pénzéböl, ez nem vicc..)

de hogy normális emissziot tudjanak elérni elektromos befecskendező és elektromos turbo feltöltés kell hozzá....
viszont jo a hatásfoka, és mostmár van olyan a technologia hogy az anyagminőség is birná...
kiváncsi leszek meddig jut el a dolog...
mondom csak lesz benne 3T meg opoc is. de hogy hogy muxik nem modom el.
sokat agyaltam rajta s minden technikai problemara van megoldasom, jelenleg se idom s penzem masra van tervzve. ha meglesz meglesz ha nem nem.

kosz a bokokat.
a szembe dugattyusrol beszélsz... az szerintem is nagy ötlet, kicsit soknak érzem a hajtokarokat, főleg a hosszukat, meg hogy birnák a rezonanciát nagy terhelést....
de ha te ezen még fejlesztesz akkor földig hajolok elötted...
Zsoci tanonca Varga Zsolt !
székelyudvarhelyi srác fiatal.
hallotál már keresztáramu öblitésröl te okos tojás? én pont azt irtam hogy itt olyan nincs.
de hagyjuk mert hűlyébb vagy mint gondoltam...
huh most viktor nagyon meg szeppent vége a kis térségi dumának s most csünyán rászáltok csunya beszéddel (Roni) ne roszalkodj meg oesz ki mindenkit.
a 2T okosagot ide nem irom le az egy szabadalom ami majd ha lesz 50 milka a zsebembe s kb 2 év szbad idöm kifaragodik majd. a forgatyus ház meg a vezérlés.
de lényegében egy 3 ütemü gép lesz turboval de a tubo az nem kipuf hajtja majd, szoval maradjunk annyiban feltöltött 2T lesz ami igy 3T lesz. Azt is mondhatom OPOC motorbol lesz benne valami.
mint mondtam nem irom le. most idöm nincs s a lovét most egy telekre költöm meg egy házra a böribe. utána meglátjuk.

ami a karbit illeti nem cserélem el a 36 a legjobb pwk s ne mcserélem, olcson vettem ujjonan, szép bontatlan nagyon.

szoval ne bántsátok a zari-t ok.

Szalajtos hianyzol.. te fax....
hát viktor kis v-vel azt kell mondjam te tényleg nagyon hülye vagy,.. amennyi marhaságot összefirkálsz...

a video elég egyértelműen bemutatja a dugattyu utját, és az egész működést...mit mikor hová sziv mit csinál... ezt még talán neked is kéne tudnod értelmezni...

atyám ... mondták már neked ha csöndben maradsz okosabbnak tünsz?
amitől az emissziója..és a fogyija is 30% jobb az az hogy a benzint azt bespricceli nyomáson..ami mocskossul jól fog keveréket képezni(a mikroszemcsék mérete jelentősen kissebb mint a sima sziváskor) ezáltal hatékonyobba ég el ezáltal nő a volumetrikushatásfoka ezért csökkenthető a fogyasztás a kétüteműn