szólhattatok volna. én menni akartam ma mert délkelet és zaránd környékére jó időt mondott tegnap is . és ma is az van. igen. az uj ex tibi 300 as nem szereti a sarat az új gazdi szerint. sebaj. szombaton meg kinézek kétnapra rancára a tutiba.
de igy legalább egy tsomó dolgot el tudok intézni amit mára akartam...
pl...
na most épp nem jut az eszembe egy sem..de majd kitalálok valamit..
ugy lehet a sok szabadidőmbe ..elmék egyet motorozni
pályázni...
persze ha van valahol pálya...
itt segged környékén az egyszerű...
mert nincs.
inkább elmék és keresek egy milfet..van is egy nem messze csak a gyereket kell lepasszolni...a mamának...nem is kel meszire utazni..+ videót is kaptok
néznétek mi
inkább irjatok valamit ..mert döglött a fórum...szali feca g maki jimmi..zozi...demzsóti...bálinyó...ha azaértetek a hajtásból meséljetek...
mert igy geci szare ez a gaszgasz fórum hogy mindenki csak olvasná..de nincs mit
na hály béláim..
ma megsóroltak nekem erölködés nélkül egy tizest..
nem mentünk motorozni . .
nem kellett...mert 4 motorosból 3 nál a macska ellett
motort nem kell lemosni csak kipakolni a kocsiból
lekenve lefenve...kész a következő hajtásra...
ha az is ilyne lesza kkaor meg még több jatásra is kész van..kb mint csikusz 450 es gázgasza..ami örök élet meg két nap
de lám mindenhol esix az eső..kivéve lent délen..de nem baj..
majd legközelebb ..hátha addigra meg már hideg lesz
Sok ilyen oldalt,sok fele megjártam és iszonyat belegondolni,hogy ezeket emberek loval, ökörrel, tehénnel, kétkezű munkával csináltak évtizedeken at.Felenk bármerre is mész,ilyen teraszos oldal mindenhol van,sajnos mar sok olyan is van amit a fák ,bokrok benőttek,de azert a paraszt,az igazi nem nyugvo munkas az most is megmuveli....de anno valahol meg kellett élni sajnos így!
"Urak, akik a világ dolgait igazítjátok: adjátok vissza a hegyeimet!
Bevallom őszintén: nem érdekel sem a politikátok, sem a világnézeti kérdéseitek, sem nagyszabású elgondolásaitok, melyekkel az embermilliók sorsát rendezni kívánjátok. Nem érdekelnek az embermilliók sem.
Egy érdekel csupán: adjátok vissza a hegyeimet!
Mert bármit is mondjanak a tudósok, a fiskálisok és a katonák: azok a hegyek az enyéimek. Mint ahogy én is hozzájok tartozom attól a perctől kezdve, hogy megszülettem a lábok alatt, abban a kis házban, s ők benéztek hozzám az ablakon. Nem a telekkönyv szerint voltak az enyéimek, az igaz. De enyéimek voltak Isten rendelése szerint, azáltal, hogy ott születtem s ott lettem emberré.
Adjátok vissza a hegyeimet!
Nézzétek urak: idestova ötven esztendeje már, hogy belerángattatok ebbe a játékba. Játszottatok az én bőrömön háborút és országosztást, ide-oda ajándékozgattatok engem s a hegyeimet, mint ahogy gyermekek ajándékozzák a játékszereket egymásnak. S én ötven esztendeig engedelmesen játszottam nektek mindent, amit csak parancsoltatok: kisebbségi sorsot, megaláztatást és elnyomatást, üldöztetést nyelvem és fajtám miatt, fölszabadulást és katonásdit. Játszottam háborút. Lelkesedést és halálfélelmet, rámenős bátorságot és fejvesztett menekülést, játszottam kétségbeesést, fájdalmat, dühöt, elvesztett háborút. Játszottam elvesztett otthont és elvesztett családot, csikorgó fogú bosszúvágyat és hadifogságot, játszottam hontalan bujdosást, magányos, kóborló farkassorsot az emberi rengetegben.., Urak, nekem elég volt. Én nem játszom tovább.
Ne mondjátok, hogy keressek magamnak máshol helyet a világban, mert nincsen ennek a világnak helye, ami az enyém volna azon az egyen kívül. Ne mondjátok, hogy befogadtok ebbe vagy abba az országba, mert nincsen nekem azokban az országokban semmi keresnivalóm. Ne mondjátok, hogy lelek magamnak hegyet a Kordillerrákban, vagy a Sierra Nevadán: mert a más hegyei azok, nem az enyimek. Az én számomra nincs szépségük és nincs békességük azoknak a hegyeknek.
Adjátok vissza az én hegyeimet!
És azt se mondjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek ez a sorsa, mert milliók váltak földönfutókká játékaitok során és én csak egy vagyok a milliók közül. Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj.
Ne mondjátok azt sem, hogy van, aki többet vesztett, senki sem vesztett annyit, mint én. Nekem nem volt Palotám, amit fölépíthetnétek valahol a föld másik oldalán. Nekem nem volt vagyonom, amit bankjaitok visszafizethetnének, ha megszállná őket a jótékonyság láza. Állásom sem volt, hivatalom sem, ami helyett újat adhatnátok. Nekem semmim sem volt, csak a hegyeim s egy asszony, akit szerettem. S ez a kettő együtt többet ért, mint a világ valamennyi palotája, vagyona és hivatala. Senki sem vesztett ebben a játékban annyit, mint én.
Urak, én alázatosan elhiszem, hogy nagyok vagytok és hatalmasok. Hogy kisujjatok egyetlen mozdulatára milliók halnak meg, országok cserélnek gazdát és földrészek süllyednek el a tengerek mélységeibe. De mindezeken túl hinni szeretném azt is, hogy tisztelitek az igazságot és a törvényt, amit Isten a világnak adott, és hogy a szívetekben jószándék szűri át még a kisujjatok mozdulatát is. De ezt csak akkor hihetem el, ha eltörlitek a rontást, ami játékaitok nyomán erre a világra rászabadult, és visszaadjátok a hegyeimet."
A csutakos,az kb 800m hosszusagu,vagy meg kevesebb,es jol latszik eleg meredek,en 1es 2 be csutkazom,de elegge el vagta a viz a nyomokat,vannak benne regi gyoker maradekok,es jo technikas...kell egy kis rutin.Magassagra fingom nincsen de kurva jot lehet kifele menni...csak lenne meg 2 X ekkora.
Azok a lepcsos oldalak valamikori paraszt emberek munkaja,mert a Csauseszku korszakba az allame volt az egyenes alfoldi fold es a paraszt csak a dombokon,hegyeken termelhette meg maganak a buzat,Pityokat ...a mindennapi betevot.Igy kenytelenek voltak minig befele szantani es a dombos oldalak igy kiteraszosodtak es most csak kaszaljak,mivel,hogy vissza vannak a foldek adva a tulajdonosoknak.Vannak 2,3 meter magas paraszt modra Muzsda,Mezsgye,sok a tajelnevezes,es fugg az oldal meredeksegetol is...,de megdolgoz rendesen,befele pedig igazi tellomozgato.Ki kell probalni
Közeleg a hétvége, vagy a pihi nap és elkezd bennem valami motoszkálni, hogy menni kéne csapatni
Most is hogy nuku berúgókar, azon rugózik az agyam, hogy lehetne még gyorsba megszögellni a régit, hogy tudjak menni csapatni.
persze hogy be lehet fogni... egy jo esztergályos bármit befog...
jahhh már emlékszem az RM felül zárt és oldalrol van a befogo csavar... volt rm-em vagy 3-4,
ha az alut perselyezed ki az a pobléma hogy kijön a persely vastagsága is, aztán amugyse tul vastag az anyag...
persze tudom hogy muszáj amugy is gépre rakni mert ovális, és muszály kiszedni kör-re... mindenesetre örökös jo megoldás nincs...
a 2t-n a berugokar a sok használattol, , anyagfáradástol, és a rezonancia miatti ikoptatástol örök bajság forrása...
nekem pl a legutobbi semmit nem logott ,csak már sok rugdosás volt benne, aztán befáradt, attol nyilt ki...
hály..
posta nálunk..nem ilyen.. látszik hogy pösti vagy...
honnan?.mert csak ott van akkora bénázás.
vidék.
postás jön ..nem ér oda telefonon felhivható..mint dévnél is!nincs szarakodás megmondja hol van és 3 perc múlva akeuembe a csomag...ez volt falván..régen..az új helyen még egyszseűbb...boltos haver átveszi boltos csajoknak is pusszantás érte ...reggel 5től 21.00 vannak nyitva...
de..
egycő..azaz 1sző...nem jött meg péntekre.. pedig feladva sűrgősségi csütörtökön.. hivom szombaton(mert délig nyiva vannak a seggedi nagypóstánés a csomagokat ök osztják szét nem helyi falusiak) a nagy postát hogy ezzel akkor mi van...
ők nem tudják megadta a csomagelosztó számát..rádilyótelefont...hivom(mondom szombat reggel fél kilenc!)csaj felveszi...mondom mi a gond...hát megnézi két perc múlva hivom..mondja hogy kézbesitették de 16.00kor nem veték át mert nem voltak otthon(ez volt a papirra irva!)mondim az gáz mert ez egy éllyelnappali bolt...
hát ő nem tudja de...mondom elmék érte...!nem is a nevemre volt..de minden adatot tudtam rolla..mondom a csajnak ..hát ha nem nekem jött nem az én nevemre..de túl sokat tudaok abbóül hogy ne az enyém legyen a csomag..nEEm .. elfogadta zokszó nélkül(honnan jött ki és mikor adta fel.. és hova kinek)...bementem érte... 9 kor a kezemben volt hengerfejtömés volt benne meg gyűrű meg berugott kar ...másnap este már járt az sx 5nyusziöt.
zozi..ez ig volt egészen addig hogy hétfőn lefényképezted hogy reggel már més zis a postára..aztán péntekig nem sikerált feladni...aztán kaptam két használtat zsótitól arra jók hogy löknjem vele ..de kel az új is mert kicsit már tapadnak..vágod..de nem gond majd lesz valahogy.
Dew . kis trükk, neked ...( meg persze a sok titok olvasonak)
co-val hegesz egy anyát a mostani végére, vagy egy darab köracélt, attol a nagy melegtöl a legnagyob rozsda is meg szokott rottyanni, utána már lejön...
pl...
na most épp nem jut az eszembe egy sem..de majd kitalálok valamit..
ugy lehet a sok szabadidőmbe ..elmék egyet motorozni
pályázni...
persze ha van valahol pálya...
itt segged környékén az egyszerű...
mert nincs.
inkább elmék és keresek egy milfet..van is egy nem messze csak a gyereket kell lepasszolni...a mamának...nem is kel meszire utazni..+ videót is kaptok
néznétek mi
inkább irjatok valamit ..mert döglött a fórum...szali feca g maki jimmi..zozi...demzsóti...bálinyó...ha azaértetek a hajtásból meséljetek...
mert igy geci szare ez a gaszgasz fórum hogy mindenki csak olvasná..de nincs mit
irjatok valami érdekesset.. mint pl wasal bert
vasárnap elmegyünk itt a környéken egy körre.....nincs olyan közel mint Ronisnak.....menni kell vagy 5 percet mocival.....
ma megsóroltak nekem erölködés nélkül egy tizest..
nem mentünk motorozni
nem kellett...mert 4 motorosból 3 nál a macska ellett
motort nem kell lemosni
lekenve lefenve...kész a következő hajtásra...
ha az is ilyne lesza kkaor meg még több jatásra is kész van..kb mint csikusz 450 es gázgasza..ami örök élet meg két nap
de lám mindenhol esix az eső..kivéve lent délen..de nem baj..
majd legközelebb ..hátha addigra meg már hideg lesz
De motorozni kivalo helyek
"Urak, akik a világ dolgait igazítjátok: adjátok vissza a hegyeimet!
Bevallom őszintén: nem érdekel sem a politikátok, sem a világnézeti kérdéseitek, sem nagyszabású elgondolásaitok, melyekkel az embermilliók sorsát rendezni kívánjátok. Nem érdekelnek az embermilliók sem.
Egy érdekel csupán: adjátok vissza a hegyeimet!
Mert bármit is mondjanak a tudósok, a fiskálisok és a katonák: azok a hegyek az enyéimek. Mint ahogy én is hozzájok tartozom attól a perctől kezdve, hogy megszülettem a lábok alatt, abban a kis házban, s ők benéztek hozzám az ablakon. Nem a telekkönyv szerint voltak az enyéimek, az igaz. De enyéimek voltak Isten rendelése szerint, azáltal, hogy ott születtem s ott lettem emberré.
Nézzétek urak: idestova ötven esztendeje már, hogy belerángattatok ebbe a játékba. Játszottatok az én bőrömön háborút és országosztást, ide-oda ajándékozgattatok engem s a hegyeimet, mint ahogy gyermekek ajándékozzák a játékszereket egymásnak. S én ötven esztendeig engedelmesen játszottam nektek mindent, amit csak parancsoltatok: kisebbségi sorsot, megaláztatást és elnyomatást, üldöztetést nyelvem és fajtám miatt, fölszabadulást és katonásdit. Játszottam háborút. Lelkesedést és halálfélelmet, rámenős bátorságot és fejvesztett menekülést, játszottam kétségbeesést, fájdalmat, dühöt, elvesztett háborút. Játszottam elvesztett otthont és elvesztett családot, csikorgó fogú bosszúvágyat és hadifogságot, játszottam hontalan bujdosást, magányos, kóborló farkassorsot az emberi rengetegben.., Urak, nekem elég volt. Én nem játszom tovább.
Ne mondjátok, hogy keressek magamnak máshol helyet a világban, mert nincsen ennek a világnak helye, ami az enyém volna azon az egyen kívül. Ne mondjátok, hogy befogadtok ebbe vagy abba az országba, mert nincsen nekem azokban az országokban semmi keresnivalóm. Ne mondjátok, hogy lelek magamnak hegyet a Kordillerrákban, vagy a Sierra Nevadán: mert a más hegyei azok, nem az enyimek. Az én számomra nincs szépségük és nincs békességük azoknak a hegyeknek.
Adjátok vissza az én hegyeimet!
És azt se mondjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek ez a sorsa, mert milliók váltak földönfutókká játékaitok során és én csak egy vagyok a milliók közül. Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj.
Ne mondjátok azt sem, hogy van, aki többet vesztett, senki sem vesztett annyit, mint én. Nekem nem volt Palotám, amit fölépíthetnétek valahol a föld másik oldalán. Nekem nem volt vagyonom, amit bankjaitok visszafizethetnének, ha megszállná őket a jótékonyság láza. Állásom sem volt, hivatalom sem, ami helyett újat adhatnátok. Nekem semmim sem volt, csak a hegyeim s egy asszony, akit szerettem. S ez a kettő együtt többet ért, mint a világ valamennyi palotája, vagyona és hivatala. Senki sem vesztett ebben a játékban annyit, mint én.
Urak, én alázatosan elhiszem, hogy nagyok vagytok és hatalmasok. Hogy kisujjatok egyetlen mozdulatára milliók halnak meg, országok cserélnek gazdát és földrészek süllyednek el a tengerek mélységeibe. De mindezeken túl hinni szeretném azt is, hogy tisztelitek az igazságot és a törvényt, amit Isten a világnak adott, és hogy a szívetekben jószándék szűri át még a kisujjatok mozdulatát is. De ezt csak akkor hihetem el, ha eltörlitek a rontást, ami játékaitok nyomán erre a világra rászabadult, és visszaadjátok a hegyeimet."
Azok a lepcsos oldalak valamikori paraszt emberek munkaja,mert a Csauseszku korszakba az allame volt az egyenes alfoldi fold es a paraszt csak a dombokon,hegyeken termelhette meg maganak a buzat,Pityokat
A Muzsda/mesgye igencsak trükkös, szépen megoldottad
Ezek természetes képződmények a dombban, hogy ilyen lépcsős?
Hivott Lori egy kis melegedesre,mondom mehetunk,egett a seggem...dobaltam is az erdobe a mocit...meg van fagyva es ojan jeges vizes taknyos lapis
Télen motorozhatóak a román nagy hegyek?
Közeleg a hétvége, vagy a pihi nap és elkezd bennem valami motoszkálni, hogy menni kéne csapatni
Most is hogy nuku berúgókar, azon rugózik az agyam, hogy lehetne még gyorsba megszögellni a régit, hogy tudjak menni csapatni.
http://www.youtube.com/watch?v...
http://www.youtube
.com/watch?v...
http://www.youtube.
com/watch?v...
vagy mindenki a topik helyett word doksikat írt tele mint én
jahhh már emlékszem az RM felül zárt és oldalrol van a befogo csavar... volt rm-em vagy 3-4,
ha az alut perselyezed ki az a pobléma hogy kijön a persely vastagsága is, aztán amugyse tul vastag az anyag...
persze tudom hogy muszáj amugy is gépre rakni mert ovális, és muszály kiszedni kör-re... mindenesetre örökös jo megoldás nincs...
a 2t-n a berugokar a sok használattol, , anyagfáradástol, és a rezonancia miatti ikoptatástol örök bajság forrása...
nekem pl a legutobbi semmit nem logott ,csak már sok rugdosás volt benne, aztán befáradt, attol nyilt ki...
posta nálunk..nem ilyen.. látszik hogy pösti vagy...
honnan?.mert csak ott van akkora bénázás.
vidék.
postás jön ..nem ér oda telefonon felhivható..mint dévnél is!nincs szarakodás megmondja hol van és 3 perc múlva akeuembe a csomag...ez volt falván..régen..az új helyen még egyszseűbb...boltos haver átveszi
de..
egycő..azaz 1sző...nem jött meg péntekre.. pedig feladva sűrgősségi csütörtökön.. hivom szombaton(mert délig nyiva vannak a seggedi nagypóstánés a csomagokat ök osztják szét nem helyi falusiak) a nagy postát hogy ezzel akkor mi van...
ők nem tudják megadta a csomagelosztó számát..rádilyótelefont...hivom(mondom szombat reggel fél kilenc!)csaj felveszi...mondom mi a gond...hát megnézi két perc múlva hivom..mondja hogy kézbesitették de 16.00kor nem veték át mert nem voltak otthon(ez volt a papirra irva!)mondim az gáz mert ez egy éllyelnappali bolt...
hát ő nem tudja de...mondom elmék érte...!nem is a nevemre volt..de minden adatot tudtam rolla..mondom a csajnak ..hát ha nem nekem jött nem az én nevemre..de túl sokat tudaok abbóül hogy ne az enyém legyen a csomag..nEEm
zozi..ez ig volt egészen addig hogy hétfőn lefényképezted hogy reggel már més zis a postára..aztán péntekig nem sikerált feladni...aztán kaptam két használtat zsótitól
jó hajtás..
co-val hegesz egy anyát a mostani végére, vagy egy darab köracélt, attol a nagy melegtöl a legnagyob rozsda is meg szokott rottyanni, utána már lejön...