Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

jahhh hogy faelgázosito kazán, meg ki van tapátázva a tető napelemekkel... ferikém ezekröl eddig nem szoltál kis hamis...
itt is van pár passzív ház a környéken.... meg olyanok amik félig a föld alá vannak beépítve ...hozzáteszem patika meg nagyon luxus fain cuccok....
ha nem lennének bekerítve át lehetne motorozni a tetejükön lévő földkupacokon és nem szólnának semmit olyan passzívak...
hát Dew csoda programozo fiuk, de mig winfos fut a gépén... adig fázni fog otthon....
Dew szeretlek. a titok a szigetelésen van.
mondok még egy érdekeséget:
van két féle hö átadás a sugárzott meg a érintéses, a kérdés milyen szigetelő anyag mire jo ? hát a hungarocell a érintésesre a kögypot a sugárzotra, de csak egyben a kettü küködik, s ez a titok a tetönél, pl.
rétegrendek: fentröl lefele: párazáró, sugarzas ellen (nap, tégla cserép) kögyapot, majd utána hungaro cell, hogy a belső hö kivándorlás meg akadályozuk.
a haz falanal ha tégla a kögyapotot el lehet hagyni, mert a tégla megteszi a sugárzás szigetelést, ezért ház fallnál csak a cell. jo.
s a 10cm a jo.
Örvendek, hogy kimotoroztad magad
Így keress rá:"passzív ház"
pl. itt
morgenny béláim
esztergomba is megjött a nagy szél és eső 7-8 c fokkal.....

széjjel is verne az ideg ha tegnap nem motoroztam volna szét magam ...ennyi kb így elsőre...

ja hozzáteszem pont aludni akartam a szabis napjaimon..... ma sem sikerülhetett ez ....tuti mert csörgették a telefonom kora reggel meg huttyogott a laptopom az éjjeliszekrényen ott a skype ot basztatta egy barátom...... ismeritek de sose találjátok ki ki volt az... motoros fickó
na mesélj erröl az ultra modern kecorol amit kifűt egy laptop mert ugy van tervezve...
nem is beszélve vik ahogy kinézel, be mennél egy iylen szálodába s kirohanának azt hinnek zombi támadás van....

én mult évben hotelban voltam a mátrában, full extra volt s nem volt drága. aszem hotel matra.
http://szallas.hu/regio/matra?...[]=hotel
háboru, meg még mi nem...
miért most mi folyik ?..... detto csak már nem kell löni, sokan nagyon sokan észre sem veszik s beadjak a derekukat, be adtak, sima felveszed a hitelt s az övek vagy, majd ki huzzák alolad a talajt, megtépik agazdaságot, s nem tuod fizetni, ergo elveszik a házad, detto u.a. mint a háboru.

s a másik lassan több mint 600 éve ezek uralkodnak a földön ki se mondom a fajukat nevüket, ezek még az annyukat is eladják, liberális buzik, nekik semmi sem drága, bevonulnak vobulnak minden olyan helyre ahol piz van vagy lehet, pl az egyhazba (Medici csalad) stb stb

szoval ujra ez egy rákfene s minden ami pizt csinál az ök gerjesztik, s a hülyek csak a következményét látják, pl a haboru. vagy a gazdasagi valság, stb stb de ez mind csak mint mondtam a következmény, a lépéseket csak az látja aki máskép látja a dolgokat.
Érdekesség még: az egyiptomiakknál akkor kezdödöt el a csládon belüli keveredés amikor ezek oda be kerültek, s igy tovább.
Az egész angol királyi család onnan származik, a bushek, vagy barki aki jelenleg a világot irányitja, a cukorhegy gyerek, stb sbt, ezek nem véletlenek ezek mint mondtam 700 éve tudatosan mocskolják életünk.
Te meg a welnessz el tudlak képzelni valami jó saras köves katlan aljában wellneszezni, de hogy szállodában
Asszony találta ki, igaz?
a lényeg az hogy a mai 2012 szigetelési technologia világ szerte szar.
s lényeg az hogy mindenki kifüti a falát olyan höfokara amennyi a belső tere, mert hogy hö tárolás meg ilyesmi meg olyasmi.
DE nagy betükkel, a fal ahany nm. feluleten érintkezik az alappal (háZ) annyi nm. adja le a höt egy 8 fokos földnek alapnak ami elszivja a meleg.
Na ez nálam nincs, mert nálam a fal belül s kivül szigetelve van.
Belül hogy a haz höje bent maradjo, kivül hogy a nap melege ne jöjön be nyáron.
Pl. ha a házad fala hossza mondjuk ügye a külsö falak mondjuk 4 db akkor összeadod a 4 fal hosszát az én esetemben 50 méter beszorzod a fal széleséggel ami nálam 40 cm, ami nm. 50m x 40cm = 20nm felület amin a 21 fokosra kifütöt fal leadja a höt az alapodnak ami 8 fokos, mivel a föld 8 fokos. na ez a titok én nem fütöm a földet sem az alapom.
ez nem földön kivüliség hanem annyi nem tartozom a tömeghez fiam.
Ezen túl fakazánom van de az se minden napi, fa elgázositó, van 2000 liter vizem amit fütök 1 befütök egy nap s kész kb 3 napig le se megyek befüteni. Van nap kollektor vagyis melegviz nem kell, ami naponta 500 Ft 5 fös csaladra, van höszivatyum s a kandalom is be van kötve a fütés-melegviz rendszerbe, s meg spékelve ezt mind en sk csináltam.
röviden fiam...
vagy pösti be sokk a meleg..ebb...

Feri bassszus Viktor éppen most buzizot le téged... csak szolok ha nem vetted volna észre...

amugy vicc nélkül meséld már hogy a picsbe fütesz ki 1 köb fával 300 nm-ert...

házi swinger klubbod van és minden este összebujtok jo sokan a közös ágyba...
esetleg beteszitek a csivavákat a paplan alá melegitőnek mint a középkori franciák...
vagy egész este lengeted a tököd fölött azt a kettlebel sulyt....

inkább mond meg mert ha találgatnom kell egyre vadabb dolgok fognak eszembe jutni...
Jó reggelt!

Miért csodálkoztok a fűtésen? ha a ház úgy van megépítve lehet akár 500nm, de befűti a laptop meg a TV, ja és szellőztetve is van
Szóval ezen múlik minden, milyen a kecó tervezése/építménye
Létezik már rengeteg megoldás, csak nincs az embernek alaptőkéje, hogy megoldja, pedig idővel megtérülne...

de szerintem lassan nem a fűtésen, hanem a hűtésen kell agyalni nyáron

A változatosság kedvéért itt most megint szakad az eső
ÁÁ
teljessen kész vok..
nézem ezeket a welnesz faszságokat.. de mindegyik ugyan azt irja ..a szilveszteri 3északás csomagok csak dec 30-tól jan kettőig vehetők igénybe.
pedig én pont december közepén akartam szilveszterezni
ez igy is van... de annak az első vh-s "béke egyezmények" rendesen beágyaztak 100%-ra....
ruhr vidék elvétele,nevetséges gazdasági szankciok, német nép porig alázása, éheztetése, és a többit már ne is emlitsük...

erröl eszembe jutott van most a Natgeo-n szerdánként egy műsor tulélési taktikák cimmel, amerikai geddon várokrol szol...
fuuu bakker van abban az országban komoly baj a fejekben... az a mennyiségü fegyver ami magán kézben van, komoly iparág épül már az atumbunker épitésre, régiek eladására... szorakoztato , érdemes nézni , mennyi embernek vannak komoly pschihés bajai, amit azzal kompenzál vesz egy leselejtezett atom silot , pár tucat fegyvert és pár tonna konzervet.....
épp én is azt nézem..én nekem is kb enyi egy tél.. hogy akkor nagyon szar a házszigetelése..vagy csak be kéne csukni az ablakokat ne legyen kereszt huzat
ronis..az a igazaság a rózsdombori házak 300nm re kevesebb fát kérnek mint a csóró vidéki vizskók...
valszeg azért mert cvsóóknak a pöstibe nincs lóvé a fűtésre .
a gazdag vidékiek meg megbirják hogy annyi pézből mint pestiba a 300nm annyiból vidéken 100nm fűtenek fel

vagy pösti be sokk a meleg..ebb
Feri te tutti biztos mostmár hogy csakis valami ufo lehetsz.. ne tagadd... mutasd a tenyeredet ... hány ujjad van rajta...
vagy a herripotter rokona vagy , mi meg a muglik...

tezsvirem 1 köbméter fával ki tudsz fűteni egy 300 nm-es házat havonta...
na ez a második wh-ra már nem igaz.
de azóta..már lassan
hogy a rákba ne érdekelne..
nekem 150ezera thél..90nmre.. gázzal ugyan ezt 200 nem fedi le..
mert nekem elég 6,2tonna tölgy..egy télre...
az kb 1,3 erdélyi köbméter..
5ezrével számolva...nemem úgy akkor 50ezer / év
mért nem szoltál hogy ráérsz?
azért mert runcsába sem viszel inne senkit...
vagy mehetek?
Zari,
irni akkor irok ha értelmeset tettem, eddig nem sokat felvágtam 10köbméter fát tegnap, feldaraboltam, be kell tudnom füteni majdnem 300nm házat, pont most számoltuk ha nem fával fütenek közel 160e Ft lenne a fütésem gázzal. Igy pedig kb 5e Ft havonta. mivel 1 kobmeter használok havonta. ami nekem 5e Ft ba van. Ne kerdezetek hogyan de ennyibe van.
az 1 kobmeter ha valkit erdekel hogyan lehet az majd leirom.
jah és itt már megint folyamatosan szakad az eső... tutti erröl is viktor tehet...
doktor ur...

mint tudjuk sajnos ettöl az esdekléstöl még vissza nem adták...

nem maradhatott közép kelet europa közepén egy olyan nagy erős ország, mindenki kért belőle egy szeletet...

ismeritek azt a mondást ami arrol szol... : - hogy akkor kezdődnek a nagy háboruk mikor már kihalt az a generácio aki még emlékszik az előzöre milyen borzalmas volt....
jaxy...
kv