Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

de válaszolva a lényegre használd a poliésztert olcso es könyen kezelhető. 20 perc és kemény.
a epoxy 24 óra és nagyon érzékeny minddenre. höre elmozdulásra.
a poliéeszter azt simán ha elrontod a keverést akkor is megköt s megfujod ventilátorral (meleg) s gyorsan megköt.
barmilyen huyle tud vele dolgozni.
a tuti ha pesti vagy s erdekel keres fel s csinalunk egy két probát megmutatom a trukoket, ami még kell aceton, mert ugy osszafogo magad baszni a polieszterrel hogy beszasrsz, s nem jön le. szoval kesztyü, ecset rongy s aceton.
ha pedig alergias vagy rá akkor hiszti van, szoval ovatosan nagyon.
sok fajta gyanta van.
s nem fugg az anyagtol.
inkabb attol füg mire használod, van egy alap amit mindenki használ ami olcso ez a gyakori de az nem birja a benzint sem a 120 foknál többet.
van olyan gyanta ami birja a benzint meg 200 fokot.
a fentiek mind kevésbé hajlékonyak s olcsok s gyorsan száradnak könyen kezelhetők. polivinil s poliészter.
s van a drága lassan szárado s feldolgozható az epoxy. na az gec melo vele dolgozni. de minden kibir. ezt kevesen használják.
itt a pici szakirodalom
http://www.novia.hu/?a=felhasz...
Csak egy kérdésem volna ezzel kapcsolatban,az üvegszáknak és a karbonnak ugyan az a gyantája?
na ezt a 10 e ft/ ora dijat átveszem...

szoval mostantol 1 tanács 10 e. ft...
s még egy info
a carbon kelárt F1 technologia nekünk elég az alu söt könyebb s tartosabb javitani, 1 baja van sulyosabb mint a carbon kevlar.
Megértettem, logikus, érthető.

Korrekt költségvetés.
figy a piacon vannak minden féle gyártmányok, gyakori az hogy uvegszálból aminek 500 Ft nm megcsinaljak vastagon majd mind két végét felét 1 réteg karbonnal befedik, hogy úgymond carbon a cucc de mégsem mert eltörik, mert jo magyar modra átverés.
amit én csinálok az 6 rétegü amiből 1 réteg a 6 ból kevlár, a maradék 5 carbon. aminek köszönhetöen nagyon durvan szivos hajlékony és nem törik mint az átverösdi üvegszá karbon átverések.
szoval ovatosan ezekkel az olcso kamu cuccokkal.
az árakról, a carbon nm, 8000 Ft a kevlárnak 9.000 szövés és gramm /nm suly fügvénye. plusz rájön a kötöanyag ára meg a munkadijam.
pl. egy kuplung védö 10e Ft. egy komplett blokk védő 30-50e Ft attol füg mennyi a felület.
tudni is kell maró és életveszélyes rákkeltö anyagok ezek alapjaiban, szoval vezseélyes munka nagyon. nem is beszélve a csiszolásuk.
nagybetükkel SZAKMUNKA.
de megmondom nem szivesen dolgozok másnak csak magamnak.
mert én óránkánt 10.000 Ft dolgozok amit más nem fizet meg.
remélem érthető.
de ha valakinek kel segitség szivesen elmagyarázom söt, segitek a rejtelmek megtanitásában.
mennyi a költségvetése?
csinálok, blok védőket, bal jobb minden félét.
jah én szögeltem, minden megtudok belőle csinálni.
jo anyag könnyü s gec erös.
hajlik nem törik. s kemeny kopás álló.
A 400-ason háztáji a kevlár blokkvédő?
voltam tekertem egyet a dunaparton.
sziklas koves parton nyomultam 1 órát.
jah az.
a hiszti annyi csak hogy ha vizes s hanem olyan mint a jeg a felulete.
ha nincs lenduleted akkor visszaeshetsz s akkor hisztivan
szijjja
itt ma szép idő volt
én most gyógyultam meg , ugyan ebben voltam benne
itt is esik...és nagyon beteg vagyok
láz,takonykór,egyebek,ami ilyenkor,ezzel jár
mi a pálya hapsikák...

itt a változatosság kedvéért megint esik...és persze akkor kezd el esni mikor megyek ki öltözni...
jo pénzért épitek neked belőle egy tutti bringát...
Ez volt az a sziklás kilépő, amiről regéltél?
A talaj meg az aljában az a két szikla erősen megtrükközi, egyébként nem tűnik lehetetlennek, de a trükk miatt szerintem erős meglepetések lehetnek ott, ha valaki nem találja el

Patyi te istenmező környékről vagy valahol?
Nem kell pontos, csak nagyjából
Szép napot!
Elment a napocska, megint borul
A rikizuda most van ott,mi vasárnap megyünk....mármint cered-istenmező.....hál istennek jó nagy sár van...
Régen még nem baszakodtak ennyire. Lehetett ott jókat motorozni.
a 400-as 4T ami mar hasznalaton kivul
https://picasaweb.google.com/1...

meg a régi gas gasom felujitasa
https://plus.google.com/photos...

istenmezeje nezzetek a hagyma patakot - s videok
https://picasaweb.google.com/1...
arra gondolsz amit Dew berakott?

régen voltam ott.... még az őskorban, inkább krosszpálya, mondjuk annak kurva komoly, faszán csinálva van.... az enduro rész egy kutyagumi...régen ki lehetett menni a nagykörre a régi nyomokon, de már tilos... pont a tulaj faszi rád hivja a rendőrt...
arra felé a nyirádi lőtéren ,ahol a régi nagy enduro nyomok voltak már nem lehet menni...

ettöl függetlenül a helyiek bőszem motorozzzák, immunisak az ilyen marhaságokra, zőld álloak

Vik és Szali is voltak ott jo régen...mielött még felfedezték hogy ott van nekik a tutti hegy 1 köpésre... későn érő tipusok..