Széles és Balesetmentes Utakat Mindenkinek!
) Van havernak minden cucca a motorszereléshez, nem két éve csinálja már, szal remélem nem az én láncomat fogja elbaszni
A motorra visszatérve pedig mondom, érdekes volt a dolog, ugyanis mikor beállítottuk a karbiszinkront, rohadt nyugodt lett a gép...a hátsó henger nagyon gyengén dolgozott ls mikor beállítottuk a karbikat sokkal keményebb lett a gép. Egész kb 20 km ig, utána jött az alapjárat baj, majd a melegen való kis fordulati hörgés...és erre mondta cimbim hogy anno neki is volt egy vfr je. 750es, nagyon jó konstrukció, szinte elnyűhetetlen blokkal, és nála is az volt h melegen hörgött kis föordulaton, meg nem mindig húzott egyformán..nála még füst is volt kicsi, és azt mondta h belőtte a szelephézagot, és utána nagyon pöpec lett a gép. Semmi melegen való hörgés, torpanás, hirtelen megindulás.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy földesúton mentünk olyan 30al kb amikor hallottam h vmi csörög, és utána meg pár méterre megint megálltam, akkor láttam h szétjött a lánc....jó hogy nem olyan 100-110 nél jött elő ez a dolog, mert akkor lehet nem írogatnék egy jódarabig a fórumra
Most ilyen szétverős végű biztonsági szem lesz feltéve a láncra, az azt mondják nagyon biztonságos, ugyanis nekem csak ez a hagyományos biztonsági pöckös hoki volt feltéve, de mai napig kétely hogy hogy jöhetett le, ráadául h alig mentem a motorral, csak ilyen tetűlassan..és nem is volt koszos a lánc, mert nem homokban mentünk, csak földes úton.
Hamarosan meglesz mostmár a szelephézag ellenőrzés a motormnál, mert havernak volt a hetekben 3 csónakmotorja, amit megkellett csinálnia, és mostmár csak 1 van hátra neki