Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja!

Sör van még dögivel:-) Szóval aki bevállalja a sátrazást, azt várom nagy szeretettel, mert biza most is épp kávét főzők (a 54. adagot:-))))))

Szóval gyertek nyugodtan:-))))

Mentem is ki, szóval nem vagyok csak telón elérhető:-)
Na még a banda egyik fele itt, a másik úton, a harmadik meg már talán otthon...

Szóval gyerekek!
Ti kis mocskok:-))))

Nagyon szépen köszönöm ezt a számomra NAGY meglepetés partyt.......és ha nem is mutattam, biza jópár percihg nem voltam napirenden, hogy engem és most sikerült így meglepnetek!

Szóval tényleg KÖSZÖNÖM és nagyon örülök hogy ennyiren számítok sokatoknak!
Nekem ez tényleg nagy öröm és meglepetés volt!

IMÁDLAK TITEKET!
Sziasztok,

Tudnátok ajánlani szerelőt / szervizt Bp-en, ahol rálesnének a blokkomra? Konkrét panaszom nincs, de furának tűnik néha a hangja (bár lehet h csak én vagyok paranoiás), a félelmeimre alapozva meg nem szeretném széthúzatni. Egyáltalán hang alapján meg tudják mondani h érdemes-e szétbombázni? Elvittem anno szelepszinkronra, ott azt mondták h a főtengelyen lévő (holtpont) jeladó nem százas, így az egyik henger kevésbé dolgozik, ezt viszont nem nagyon tudom elképzelni, attól tartok h csak szerettek volna egy kis zsebpénzt az eredeti gyári alkatrészért... Mit gondoltok, mitévő legyek?

Más: a kipucsövem masszívan rozsdásodik, tudtommal ez jellemző a típusra, mivel és hogyan kezeljem/kenjem le?

üdv
Na ne má neked kerti tavad is van?
Hogy néz ki?, Mi van benne? Mekkora?
A kerti tóból épp tegnap halásztam ki a szunyoglárvákat....
Esetleg azt lehet használni majd fűszerként:-)))
Kicsit "csípős":-))))
Biza.... dogozik.......
Bár most nem is sajnálom, hiszen inkább most, mint az ERW-n:-))))
Tuti!
Békacomb, algalekvárral... ez lesz a ház specialitása.
Az Új udvarban a Sushi Shei- ben szoktam venni a sushi mellé algalekvárt! Akkor most Blue- nál is lehet majd kapni?
Így is van!
Bekűűűdünk egy ampullát a szarvastejből, aztán még egyet... és csendben nézzük, ahogy fejlődik az algatelep.

Hápi! Ismét bölcset szóltál!
"10 g-os adagja hányást okoz. No, ez a csapott evőkanál kb. 10 g. De ahhoz ki kell inni az egész medencét."

Nem lehetne, hogy csak két féldecit igyunk? és akkor még hányni sem kell!
Az pedig teljesen természetes, hogy a nők bőre 18 karát felett viseli csak el az aranyat. Bármennyivel találkoztam, mindegyik érzékeny volt az ez alattira. Ez biztosan genetika...
Nem a rézoxiklorid, és nem is a rézhidroxid az, amiről beszélek. Hanem a rézgálic! Előbbi kettővel ártasz az egészségednek!
A rézgálic tudományosan a réz-szulfát. Fenti három nem összekeverendő!

A rézgálicból egy csapott evőkanállal beleküldesz a medencébe, oszt rendben van egy darabig. 10 g-os adagja hányást okoz. No, ez a csapott evőkanál kb. 10 g. De ahhoz ki kell inni az egész medencét.

Szóval, még egyszer: rézgálic, alias réz-szulfát! Nem ám valaki megdöglik, mer a Teddy azt mondta, hogy a réz-izé jó a medencébe.
Ha valakinek kell 28.000.- ért Egy edi sisakom ELADÓ. Mert egy van belölle
CABERG Rhino. Felnyitható,lehajtható napvédővel. Matt fekete. Bogárhálóval ellátva.
M es méret.
Teddy igazad van! Képzeld ha mondjuk vöröses-barna gulyáslevesbe kéne fürgyeni pedig biztos a sötét mivolta miatt hamarabb felmelegedne.
A rézoxikloridra gondolsz? Én perenoszpora ellen használom a szőlőre A réz az eléggé ki tudja kezdeni az ember bőrét is: a feleségem pl 14 karát alatt még az aranyat se birja, mert sok a réz benne (a fene a bőrébe )
Szoval szerintem jobb egy medencekarbantartó szettet venni, az biztosabb. És az algát meg kell előzni, ha el kezd szaporodni ,akkor a medencébe a vegyszereket túl kell adagolni- ugynevezett sokkoló kezelés.Ha nem kezelik pár nap alatt menthetetlen zöld lesz.
Egyébként sokáig a klórtabletta is elég, csak figyelni kell.
Jó reggelt!
A vegyszeradagolás természetes!
A scaemmerekbe(lehet, nem jól írom) a felszínen folyik be a víz,
a nyomóággal már keverheted is a medence alját!
Mindegy, vízforgatás nélkül egyre gyorsabban "döglik" meg a víz!
Na,hali!Szegény -nek meg dolgozás.. Szép napot!
Blue, helyes a gondolatod. De az algák lelki világát nem jól látod. Neki tök mindegy, hogy milyen a "kerítés". Azért kék a medence, mert a víz az ember fejében kék. Csak optika, és nekük szól. Az algaöcsi szarik rá, hogy milyen színű lavórban van. Neki fény kell és langyos víz... igénytelen a kis mocsok.
Algaölő hatása van egy növényvédő-szernek is. Nem méreg, és olcsó. Úgynevezett rézgálic, vagy kékkő. A hobbikertészek találkozhattak vele. Majd szerványolok, ha tudok. Ha nem sikerül, akkor egy ezresért tudsz venni vagy 2 kilót. Az nyóóóc évre biztos elég, és a családod sem mérgezed le vele.

Vazz! Jobban értünk a medanszokhoz, mint a mocihoz.
A búvárszivattyúnak bele kell merülni teljes terjedelmével a vízbe a hűtése miatt. Erre figyelj!
Gabi!

Piet mondja a frankót:-)
Az algásodást különféle vegyszerekkel lehet megakadályozni......vagyis inkább késleltetni.
Nem azért fog NEM algásodni, mert kering a víz.......hiszen az alga a vízben él, és nem a szivattyúban:-)
A másik része a szín....
Az alga rühelli a kéket, mert az hideg szín.......épp ezért nem látsz piros, sárga, zöld medencéket:-))))
Én legalábbis nem emlékszem hogy láttam volna ilyen színű medencét bármelyik strandon-úszódában:-)

Mellesleg a buváreszivattyú.....
Ki mondta hogy törvényszerűen annak a víz alján kell lenni?
Az egészet ugye meglehet oldani úgy, hogy az úszóját felkötöm....és akkor akár a víz tetejére is tehetem, hogy a szivónyilások azért vízbe legyenek.

szóval lehet okoskodni.
A lényeg a teljesítmény.......

Anyámtól kaptam egy kis szivattyút...
1,5m3/ó a teljesítménye.....na ugye ez NULLA..... ellenben mivel okos csávó vagyok, csináltam mélypontot, így abba pont belefér ez a kis zümi, igy kb 2L poscsolya marad csak a medencében itt-ott.....a többit mind ki lehet szívni vele.
Nem csak a tetejéről kell leszivni, mert van ami az aljára megy le + az emlitett alga is. Ezért kell gyakorlatilag átfogatni az egész viztömeget. Több megoldás van:
Egy kis vegyszeradagolással Klor (nem hypó), algaölő + gyakori használat+a kosz leszürése (én hállós tésztaszűrőt használok) az aljáról is. Igy simán 2-3 hétig jó a viz. Sajna ennyi idő után tutti jön min. egy hét rosszidő akkor lehet leereszteni. Mivel nincs leeresztője tisztára ki kell mosni, felmosni.A vizforgatók alulról is szivnak és az a leeresztője is.
Másik megoldás: árulnak pár 10 e Ft-ért olyan merevfalu medencét amihez van vizforgató. nem hiszem hogy azok a medencék birják 1-2 szezonnál tovább. Na egy ilyen vizforgatót kéne szerezni. A medencének van egy kis hátránya (az enyém is ilyen) hogy négyszőgletes, igy az alsó szélein alig kering a viz (ezért kell pl fürdéssel is mozgatni a vizet) Én igyekszem akkor vagy az után bekapcsolni a forgatót ha fürdünk, de naponta legalább egy órát, de ez a viztömegétől is függ.
Szerintem igy kell használni ahogy van, egy szezont 2-3 vizcserével megoldható, ami ugye alkalmanként cca 4 m3, nincs ingyen, de más megoldás sem az.
Nyugalom, ne izgulj! Majd ha nem lesz ló, jó leszünk mi is csacsiként. Várd ki a sorod!
Tesókám! Az úgy nem oké! A szutymalékot a víz tetejéről kell leszedni,
úgy agyalj! Megoldás lehet a PVC cső csak akkor lebegtetni kell a víz
felszíne alatt, mondjuk fél cm.mel és a szűrőn át szívni?
Fontos mert bealgásodik a víz! De megoldod!

Más:írtam Neked a Plitvice topicba...azt hiszem..
Ogabi!

Mint írtam ez a fejezet még hiányos az "építsünk magunknak medencét" c. könyvemben:-)
Alapeset?
Van egy buvárszivattyúm
Kell egy 30-40cm NAGY PVC cső......kb 100-as vay nagyobb
Kell némi szivacs
és kész is a szűrő.......
A buvárszivattyú megy a vízbe..........a nyómórész a PVC csőbe, ahol a szivacs szűr......majd a PVC csőből szépen folyik a víz kifelé...........

A másik megoldás?
Veszek egy vízforgató szivattyút valamelyik medencés boltba

Hápi!
Bár lenne:-))))
A gond, hogy nem épp kisteljesítményő szivattyúink vannak:-))))

Bigmen!
Az Izofixet a bótos néni szerdára igérte.....
Ha ez megvan akkor 2x kell átfesteni....és a leírása alapján MINIMUM 48 óra száradás.....
Tehát kell egy olyan nap, amikor száraz a beton is, és várhatóan eső se lesz 2 napig.....
Ha minden jól megy, akkor Szerdán festek........és még a HELP előtt pancsi:-))))))

HELP?
Ahogy az AKMT fórumban írva vagyon:
2008. június 22 - vasárnap
Cél Battonya
Találkozási pontok:
6:30 M5 - Inárcsi pihenő
7:00 Indulás

M5......majd Szegeden át a 43-asra lépés DESZK felé.....
Itt Szeged után (Van valami Sportcsarnok.....na ez után 1-2km) az első benzinkúton van egy kis pihi és a többiek bevárása......
Innen indulás tovább: 9:15

10:00 Battonya, Benzinkút (Eper utca)

Innen 11:00-kor indulás a gyerköcökhöz, mivel ezt az időt fixáltam le a hölgyel telefonon.
A Zimacs, meg a Nyúl palacsinoztak délután... akarok palacsintát.
Én tudom, hogy vannak akik együtt töltötték a délutánt.

Aztat nem, hogy mizu otthon, de biziti, hogy nem meccsnézés van!

Egészségetekre Macskák és Nyusszancsok!
Csajok festenék....?
Apropő, hová lett a lányaink egy része? Zimacska, Ciccahcska?
Biztosan becsávóztak, így már mi nem vagyunk Nekik pálya....