Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

persze menni fog ! Nekem csak a vezér rögzítő szett 45e Ft ! 🤔
Vezerles blokkolo,segitsegnek.
Szivesen.😆
https://youtube.com/shorts/kS_...
Benzin 1,6?
ahogy nézem nem sokkal másabb mint az f astra blokk, annyi a nehezítés hogy az egyik tengely nyomja a szelepet aztán szeret elfordulni, de egy patent fogóval rá tudod enyhén szorítani a szíjat a tárcsára aztán nincs gond
de ha veszel pár ezerért vezérműtengely rögzítőt akkor erre sincs gondod
a vízpumpa tud szopó lenni ha régen volt cserélve(sokan nem cserélik le a gyárit amíg nem folyik), após corsáján fél napot szoptam vele, mert cafatokra kellett tördelni mire kijött, és ott nem túl vastag a blokk szóval nem lehet agresszívan nekiesni
ha nem vagy biztos magadban akkor veszel egy lakkfilcet és minden szíjtárcsán bejelölöd a szíjat, 1-2-stb csíkokkal és ugyanoda vissza tudod tenni ha nagy a baj
Így, ha nem csináltál még ilyesmit, valóban necces nekifogni, de mint műszaki ember, valszeg meg tudnád oldani, nyilván 3x annyi idő alatt, mint egy szerelő, aki 15 éve csinálja. Vezérlés rögzítőd az biztos nincs, de ha van jelölés a kerekeken (már pedig az általában van) akkor kis figyeléssel nem lehetetlen visszatenni abba a fogba 😁
Bár haver csinált vez. rögzítőt laposvasból meg bilincsből, működött 😃
https://totalcar.hu/tanacsok/o...

Még mindig van olyan hülye, aki a 30 ezres olajcsere periódust tartja????
(És ráadásul a sötétzöld baromsággal magyarázza az érzéseit????)
Zafira B, én is a yt videók alapjan voltam ilyen bátor hogy megvegyem a szettet aztán mégsem. Vízpumpa is van benne, azt is cserélni kéne akkor már, aztán a franc tudja milyen plusz szerszámok meg anyagok kellenek ami nekem nincs 🤷‍♂️
milyen autó?
megnézel 3 youtube videót és az autók többségénél ennyiből menni fog
Nekem egy vezérmű szettem van az autóhoz, mert amikor vettem az autót az eladó kedvezményével megvehettem féláron, de azt se hajlandó így kicserélni akit kérdeztem. Egyedül nem mertem nekiállni, Zoli meg baxott segíteni, szóval még dobozban van 😁 Majd adom az autóhoz ha eladom 🤷‍♂️
Autós bolttal hála Istennek nincs tapasztalatom, de a haver, amíg boltos volt úgy, hogy egy tulajdonosként a hétvégi eladó is ő volt, hogy ne kelljen hétvégi extrát fizetni az alkalmazottaknak, ő kapott év elején az egyik beszállítótól.
az árrésről egy kis szösszenet
ennyibe azért belefér az ingyen beszerelés........
Ez is egy megoldás
Nincs ezeknél visszaosztás. Akkora az árrés, higy rásincsenek utalva. De gondolj bele, hozol fékbetétet valahonnan mert ugyanolyan jo az de olcsóbb igy, aztán egy fékezésnél leválik valamiért, átmegy a szembesávba és két halott. Vagy csak egy nyomorék.....szerinted ki fog börtönbe menni?
ismerőséknél eddig úgy volt hogy alkatrészárban kicserélték az alkatrészt, pl talpas, fékbetét ilyesmi
az összetettebb dolgoknál volt némi munkadíj
ez most kicsit változott de végülis nem egy nagy összeg a munkadíj mert nyernek az alkatrészen
kapsz munkalapot garanciát vihated vissza ha valami nem jó
hozott alkatrésznél meg egy lapot kapsz hogy saját felelősségre szerelik csak be és nem vállalnak garanciát se a beszerelt alkatrészre se a szerelésre, plusz meglehetősen drágán szerelik be
szóval nincs elutasítva a hozott alkatréz csak kb senki sem válassza ezt a lehetőséget mert ugyanott van mintha nem hozná
Pláne.
Persze kérdés, hogy csak és csak a garancia miatt, vagy esetleg az eltűnő alkatrészkereskedő visszaosztása miatti bevételcsökkenés miatt sem?
Én speciel ha ilyen kérése volt a kuncsaftnak, mindig ráírtam a teljesítésigazolsásra, hogy az alkatrészgarancia ugrott.
Márkaszervizben esélytelen, legtöbb maszeknál szintén, de még a garázsszerelők is maguk akarják az alkatrészt hozni. Az egyik ok a garancia a másik a haszonkulcs. Ilyenek csak haveri, ismerettségi körökben működnek.
Ráadásul az olaj veszélyes hulladék, ki se adhatják.
Ez igaz. Nem vállalnak garanciát, igy nem is csinálják meg. Mi se nagyon dolgozunk hozott anyaggal, mert ha valami szar ugyis a beszerelőhöz megy reklamálni a paraszt.
Mert akkor nem minden szervizben jártál még, mert bizony pár helyen ki van írva, hogy hozott anyaggal nem dolgoznak.

https://ka-autoszerviz.hu/mier...
Azért egy szint alá nem megyek le, hogy a kiszerelt anyagokat elhordjam, hogy valamennyivel olcsóbb legyen.
hát itt pont nem. eleve cégesre vásárolom. Megbeszéljük, hogy mi kell aztán megveszem az autósboltban ahol van céges saját kedvezményem(kezeit széttáró)
ahová én járok az kéri is, hogy hozzam az alkatrészt(kezeit széttáró)
szerencsére márkaszervízben mindent jól csinálnak ugye 😂
viszek neki lapátot 😅