Rendeld meg. Automatába 1190-1690 házhiz 2400-3600
Azt senki nem veszi figyelembe hogy a webáruházak többsége szinte semmilyen épitményt nem tart fenn, szemben egy bolttal. Ugyhogy a geci boltosnak van villany viz gázszámlája, bérleti dija.
Nyiss egy boltot, aztán meglátod mennyi kiadás van egy fizikailag is létező boltnál.
mi jobban élünk mint nyugaton
egyik ismerősnek nézünk dízel kocsit 20 év körüli limlomot
ami itthoni vétel volt 350-450 ezer km a külföldről behozottak meg 170-250 ezer km
úgy tűnik nyugaton nincs pénz tankolni nem sokat mennek kocsival
a biztonsági baszok is erősen túl vannak tolva
minél több ilyen van a kocsiban annál felelőtlenebb a sofőr mert majd megoldja a kocsi....
de legalább jó drágán eladják a népnek
egy 10 millás kocsiban van 3 milla felesleges biszbasz, aztán 5 évente ráköltesz legalább egy millát azért hogy egyáltalán működni tudjon
na az enyém füstölt. Láttam a tükörből és gyűlt az autón a lerakódás.(bal hátsó lámpa lökhárító) 8 évig volt nálam az autó az elején nekem sem tűnt ez fel lehet később volt ez már problémás(kezeit széttáró)
itt van a képen eberspakker van benne bár én azt nem tudom,hogy indiai vagy pakisztáni e(kezeit széttáró) Az adblú fogyasztását nem figyeltem az autónak de sok munka árán a számlákból vissza lehetne keresni(kezeit széttáró) Bár nekem ÉRZÉSRE gyanúsan hamar volt a két egymást követő adblú tankolása az utolsónál mintha(kezeit széttáró) kb 10 ezrenként ment bele egy tankolás az utolsónál meg szerintem sokkal rövidebb idő telt el. Úgy, hogy nincs kizárva, hogy zabálta az adblút a végén(kezeit széttáró)
Idén volt az utolsó kötelező a clióra és megnéztem a tavalyi számlát, hogy milyen olajat töltöttek bele........csak annyit írtak, hogy 5w-40 elf rn 7100-as, de hogy melyik típust azt véletlenül sem pedig a gépkönyv és az elf olajválasztó is kimondott olajat írt és van vagy 5-6 féle ezért nem kértem az olajcserét ( még nem érte el az intervallumnak szabott 30000-et, de én max. 10000-nél cseréltettem, cserélem) hanem megoldottam magam, nem volt olcsó a belevaló, de még így is közel felébe került mimt a szervizes.
Utolsó mondatra: de nem akar a többség az emissziózás miatt un. korszerű (mi a korszerű?) autót ami ezért megfizethetetlenül drága ráadásul kotvány, most egy full fapad 40 évvel ezelőtti akármi 1 milláért úgy fogyna, hogy gyártani nem tudnának annyit. A iztonsági fejlesztéseket nagyon jónak tartom sőt azt tolják túl amennyire lehet, de a kamu környezetvédelem az mára már nem mainstream. Ahogy olvasgatok össze vissza már az eu-ban is kezdenek bár kissé lassan, de visszatáncolni.
Amúgy érdekes adat lenne látni, hogy milyen sűrűn volt DeNOx folyamat a kocsiban. Mennyi AdBlue fogyott (ha sok, akkor sok NOx keletkezik és próbálja redukálni erőből) Minden sűrűbben bekövetkező folyamat plusz terhelés. Az AdBlue koncentrációja is fontos. Hány darab sikertelen NOx redukciós folyamat volt. A hatékonyság milyen mértékű volt az átalakításnak....stb. Sok mindent lehet vizsgálni, amiből lehet következtetni a lezajlott folyamatokra. Ha nem látni semmi kimagaslóan eltérőt, akkor meg vagy fizikai hatás érte a kerámia testet vagy a gyár Pakisztánból vette a HQ minőséget és az került beépítésre... 😆
Nagyon úgy jött ki általad 😅
feltettem a 4 éves 110 ezret futott autóm rommáégett katalizátorát. erre rögtön írtad még ha nem is nekem válaszolva, hogy aki ilyen autót vesz az tanulja meg vezetni és úgy használni ahogy a gyártó előírja 😅
Bevallom amikor megvettem az autót 4szer ugrottam neki a kézikönyvnek amit adtak hozzá(kezeit széttáró) De egyszer sem jutottam a végére mindig elaludtam rajta 😅 Valószínűleg addig a fejezetig már nem jutottam el, hogy mire ajánlják ezt az autót(kezeit széttáró)
De most már tudom sajnos a saját tapasztalatomból 😅 Ez arra van, hogy a kert dísze legyen, most is ott áll, mert a garázsban az édesanyám 20 éves szuzuki altója van amit már 3 hete használok jobb híján(kezeit széttáró) ez az autó indul megy és a monitorja nem irkál ki hülyeségeket 😅 Ha lenne hátul 5m3 raktér le se szarnám a mostanit. 😅
A kertbe viszont a feleségemnek hasznos (kezeit széttáró) Mivel a rakterét 3 oldalról is lehet nyitni tudja benne tárolgatni a lapátját a horolóját, metszőollóját öntözőjét, levélgereblyéjét és söprűjét meg minden egyéb eszközét ami neki a kertészkedéshez kell(meghajlós) neki így kényelmes nem kell sétálgatni a kamráig lett a kertbe mobil tárolója 😅
bár őszintén megvallva tudtam volna ennél venni kevésbé drága tárolót is(dollárjeles) ha ezt rögtön a szalonba elmondják, hogy ennek felhasználhatóság szempontjából mi a gyári előírása akkor inkább egy öregebb használt olcsóbb darabot keresek erre a célra 🤣
Dehogy tudta. Akkor olyan dolgokat is kiköptek a dízelek, amikről "nem is tudtunk", mert nem vizsgáltuk/vizsgálták.
A régiek látványos méretű szilárd anyag tartalmat köhögtek ki, de mellette volt mikro méret is.
De ahogy látod nem a CO a probléma, nem az a veszélyes. A kormot már szűri a DPF régóta. Emellett van több olyan tartalma a köpetnek, amikre egy ideje már elkezdtek odafigyelni. Ezek pedig a harmadára, ötödére csökkentek.
nekem volt euró 4-es tojotám is. Ég és föld a különbség(kezeit széttáró) Nem lehet a két autót egy lapon említeni. Az euró 4 az gázkamra volt az euró 6-hoz képest. Most ugyan szopok vele rendesen de az egyik legjobb tulajdonsága, hogy szagtalan az autó(meghajlós)
Vitya megmondta mi vagyunk európa motorja 😅