bezzeg olyan utakat megcsináltak ahol elmegy óránként 3 kocsi
kaskantyú-szentimre között tükörsima aszfalt forgalom meg szinte nulla
igaz előtte az is 52-es szintű foltozott rész volt
szerintem azért lett ez inkább megjavítva mert a kis forgalom miatt később jönnek rá hogy extra fos minőségben csinálták extra drágán
Így is meglehet közelíteni. De mi akik itt vagyunk a közelében és gyakran használjuk, nekünk fontos. Itt helyben is voltak ilyen hangok, hogy nincs értelme, úgyse lesz belőle semmi. Meg a Lőrinc, meg az Orbán. De valamiben csak kell reménykedni hátha sikerül.
Ezt lőrincnek kéne aláírni, a többi három ezer összesen nem ér annyit 🤣
Kéne erre húsz milliárd, mit lehet azok keresni? tizet? apró pénz... sokkal jobb Mohácson hidat kendácsolni, azon megvan 150 haszon.
Hogynelenne,Máig ott van a szememben,vagyis mellette.Latszik is ha nagyon kifordítom a szemem es felhuzom a szemhélyat.
Ai kereses kellett de megvan:
A sclera megtámasztásos műtét (vagy sustentaculum sclerae) egy olyan szemészeti eljárás, amely a szemgolyó hátsó falának megerősítését célja, hogy megelőzze vagy lassítsa a nagyfokú, progresszív myopia (rövidlátás) okozta szövődményeket. A műtét során a szemgolyó tágulását lassítják vagy megakadályozzák egy cadaver fascia-lata csík rögzítésével, ami támasztékként szolgál a склера (ínbelhártya) mögött.
Mi a célja?
Megakadályozni a szemgolyó további tágulását.
Gátolni a progresszív myopia súlyosbodását.
Csökkenteni a degeneratív elváltozások és irreverzibilis károsodások kialakulásának kockázatát.
Hogyan működik?
A szemgolyó hátulján rögzítik a fascia-lata csíkot.
Ez a "támaszték" csökkenti a склера terhelését, és megakadályozza a tágulást.
Kiknek javasolt?
Azoknak a betegeknek javasolt, akiknek nagyfokú és előrehaladó, progresszív rövidlátásuk van, amely komoly szövődményekkel járhat.
Én az egyel ezelőtti szemüvegemmel olvastam is, meg szemüveg nélkül is, csak messzilátáshoz kellett. Azután romlott egy kicsit, és a most olyan 4 dioptria már sok, hogy szemüvegben nem tudok olvasni, csak nélküle, de vagy le kell vennem, vagy felette bámulok. és hát... a monitorhoz sem okés, az pont határeset. ha kicsi szarságot kell olvasnom, mondjuk kicsi excelt, az már probléma, ezért gondoltam műlencsére. De aztán azzal megoldok egy problémát, de keletkezik másik. Ja, meg kevesebbet kell megforgatnom a vasvillával a műtétet kifizetve.
Meg igazából nekem amikor sofőrködtem kibaszottul fárasztotta a szemem, estére már égett mindkettő pedig csak -0,75/-0.25 volt az egyik szemem a másik meg valamivel jobb de fárasztó vokt. Most meg már a cilinder nagyobb érték, az alap dioptria meg nem változott asszem. Viszont hordani se tudom mert a közeli dolgokat meg akkor bassza el, egyrészt émelygett a gyomrom másräszt lépcsőn törtem össze magam mert nem.pont ott volt ahiva lépnem kellett. Aszonta anno a szemész hogy majd megszokom. De azóta se tudtam ugyhogy csak vezetéshez használom meg ha nézőtéren ülök.
Nekem van késes műtéses ismerősöm, az az orosz vagy ukrán doki az elsők között operálta meg, valami tizensokról 3 dioptriára, mert egy menetben nem lehetett bármennyit.
Azóta az van neki, pedig az vagy 25 éve volt talán, ha nem több. Az agyhártyától leestem a székről, van ilyen????
Kaposvári forrásokat nem ismerem. Magyar importőr a balatonboglári Full Gas.
Én arra cseréltem le az MT-t. Nyilván csak egy kósza ötlet szintjén elmítettem.
Én már kérdeztem, nincs rá tökéletes megoldás és kisebb a százékos esély is mint egy közellátónál.monduk
Szar ez a cilinder mert minél.messzebbi dolgot nézel annál inkább mászik el a kontur aztán olvasni egyre komolikáltabb hiába látod hogy mi van ott
Kontsktlencset utoljara 20 eve hasznaltam,a regi tipusu hema lencse a viseléstol oxigeszegeny lett a szemem,erre at akartak kemeny lencsere szoktatni,az pislogasra eluszott,kuka,maradt a szemuveg 12 dioptriara,szerencsere akkor jott be a gyemantkéses utan a következő lézeres kezeles,ami nyögvenyelősebb mert ilyen nagy dioptriara csal LASIK mutetet ajanlottak,meg előtte specislis agyhartya lemezböl implantatum megtamaszto mutetet.A szem 4 atellenes oldalan a kötőhartya ala,az fajt,a szaruhartya lebeny metszese nem.
Na utana 3 evvel ezelőttig nem volt rossz,de az idő teltével visszajött egy 3 dioptria,kérdeztem telefonon hogy ujabb lézeres,na az kizart,kontaktlencse,az is.Ez van.Marad a szemuveg.
Én azon túl is, csak nem tudom elolvasni a rendszámokat.
Aztán elmentem előzetes vizsgálatra műlencse beültetésre, és hát... nem azt kapnám, amit elvárnék a reklámok alapján, vagy esetleg azt, csak relatíve nagy bizonytalansággal.
1,5 misiért...
aztán ha kész akkor ami van megcsinálni rendesen és lenne 2x2 sáv
de ez kb sosem lesz
kaskantyú-szentimre között tükörsima aszfalt forgalom meg szinte nulla
igaz előtte az is 52-es szintű foltozott rész volt
szerintem azért lett ez inkább megjavítva mert a kis forgalom miatt később jönnek rá hogy extra fos minőségben csinálták extra drágán
Kéne erre húsz milliárd, mit lehet azok keresni? tizet? apró pénz... sokkal jobb Mohácson hidat kendácsolni, azon megvan 150 haszon.
Ai kereses kellett de megvan:
A sclera megtámasztásos műtét (vagy sustentaculum sclerae) egy olyan szemészeti eljárás, amely a szemgolyó hátsó falának megerősítését célja, hogy megelőzze vagy lassítsa a nagyfokú, progresszív myopia (rövidlátás) okozta szövődményeket. A műtét során a szemgolyó tágulását lassítják vagy megakadályozzák egy cadaver fascia-lata csík rögzítésével, ami támasztékként szolgál a склера (ínbelhártya) mögött.
Mi a célja?
Megakadályozni a szemgolyó további tágulását.
Gátolni a progresszív myopia súlyosbodását.
Csökkenteni a degeneratív elváltozások és irreverzibilis károsodások kialakulásának kockázatát.
Hogyan működik?
A szemgolyó hátulján rögzítik a fascia-lata csíkot.
Ez a "támaszték" csökkenti a склера terhelését, és megakadályozza a tágulást.
Kiknek javasolt?
Azoknak a betegeknek javasolt, akiknek nagyfokú és előrehaladó, progresszív rövidlátásuk van, amely komoly szövődményekkel járhat.
Azóta az van neki, pedig az vagy 25 éve volt talán, ha nem több. Az agyhártyától leestem a székről, van ilyen????
Én arra cseréltem le az MT-t. Nyilván csak egy kósza ötlet szintjén elmítettem.
Szar ez a cilinder mert minél.messzebbi dolgot nézel annál inkább mászik el a kontur aztán olvasni egyre komolikáltabb hiába látod hogy mi van ott
Na utana 3 evvel ezelőttig nem volt rossz,de az idő teltével visszajött egy 3 dioptria,kérdeztem telefonon hogy ujabb lézeres,na az kizart,kontaktlencse,az is.Ez van.Marad a szemuveg.
Aztán elmentem előzetes vizsgálatra műlencse beültetésre, és hát... nem azt kapnám, amit elvárnék a reklámok alapján, vagy esetleg azt, csak relatíve nagy bizonytalansággal.
1,5 misiért...