Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Politikai és ideológiai vitába biztosan nem állok bele senkivel most sem, ahogy eddig sem tettem. (nem tudom hogy miért kell a tiszát ide keverni)
A dunaferről az általános okosságokat hallottam már sokszor, sok helyről, csak annyi a különbség, hogy nekem volt is közöm hozzá 32 évig, így kissé másképp látom, mint azok akik csak a hírekből ismerik.
https://index.hu/mindekozben/p...

Mondjuk ide kell egy faszkalap és tehetős férj is, de akkor is, ugye, hogy jó a külön számla?
Természetesen a dávid nevű buzeráns -papucs firkász szerint a nő annyira nem tehet semmiről, mintsem elsőre gondolná az ember, mert "függősége" tehát betegsége van a büdös ribancnak, meg hát az "'elvárások"...
A háziorvos jó ha tudja hogy egyáltalán hol található a vese.
a dunaferr alapból egy idiótizmus volt, se vas se szén se semmi, de építsünk vasművet 😂
amúgy diósgyőri vasműhöz képest egész sokáig húzta
vasércünk sok volt , ezer tonnaszám hordta a vasút a ruszkiktól különböző feldolgozási formában
csak ugye ezt tönkre kellett tenni mert a gaz nyugati vasas tőkések megvettek pár döntéshozót
aztán haldoklott, mint minden egyéb

de tuti voltak itt más okosságok is a vasiparban mert egy időben vasúton küldtünk ki ócskavasat az osztrákokhoz vasúton, onnan visszajött hajón, aztán ismét ment az osztrákokhoz
szóval biztos szárnyaltak a statisztikák meg a mérlegek
A körzeti nem mut semmit senkiböl,és ha ez megtörtenik lesz két vesém a körzetitol,mert neki mar nem fog kelleni.
A vasiparunk meg folyamatosan vilaghiru volt a sok vaserc es feketeszén banya miatt,pont mint az aluminum iparu k a rengeteg olcso villanyaramtol,csak a gonosz fidesz armany miatt mult ki.
A dunafer nem a modszervaltas óta döglödik?
Mer en a hirekbol 20 eve hallom.
azt ugye tudod hogy ha házidokid ravasz furmányoskodással kiműti belőled az egyik veséd és eladja, akkor hiába lesz helyette másik házidokid attól még nem lesz ismét két veséd?
kb ugyanez megy a politikában is

amúgy mindig azt hangoztatod milyen kurva jól élünk minden fasza, minden fejlődik-bővül
akkor pont a vasiparunk ne szárnyalma? amikor tízhektárszám épülnek az új csarnokok a nagyobb városok mellett
vagy most akkor mi van a gazdasági környezetünkkel?
Ja,és az lenne még a kérdés,a tisza győzelme utan menne a vasipar,es nem lenne a nemmondjuk ki a nevet tulajdona az erőmű,nomeg nem lenne ipari parká alakitas?
Esetleg csak kérdem,ott és az a vasipari cég életképes lenne a mostani gszdasagi környezetben?
Ugy hogy a németek 2 az osztrakok 3 eve recesszioban vannak?
Nalad hülyébb el ritkan talalkozok,vödrös napolyiért güriző meg egyaltalan nincs.
csak az irigység beszél belőled a sok fogyatékos vásárló miatt akivel napi szinten találkozol
nem mindenki olyan hülye mint a vásárlóid hogy az ajtó méretükkel sincsenek tisztával amikor elmennek vásárolni

kis cégeknél van egy főnök meg pár olyan fogyatékos mint te, szóval bármi van azt csak a főnökkel lehet megbeszélni, ahol már 40-50 fő van ott már nem nagyon találkozik az ember a legfőbb vezérrel
ha így haladunk még a bolgárok is ránkelőznek, pedig kurvára le voltak maradva mögöttünk 20 éve
Az nyilván úgy hülyeség, de hogy a "magyar állam" egy hónapja megszerezte magának a dunaferrt vasutastól, kikötőstől, mindenestől (az erőműve már három éve "nemonddkianevét" birtokába került egy rendelettel) így több mint 100 hektárnyi beépített ipari területhez jutott a Duna, az M6-os autópálya mellett az ország közepén. (hát nem a jóisten is ipari parknak teremtette?)
Mivel tavaly és idén a sokadszorra kiírt hasznosítási pályázaton "meglepő módon" egyik pályázó sem adott be "érvényes" ajánlatot acélipari hasznosításra, így a gyár felszámolása (és az összes dolgozó elbocsátása) és a már tavaly belengetett "ipari park jellegű hasznosítás" mellet döntött a kormány. (három éve az indiai cég megkapta "megmentésre" a vállalatot, bár minden szakmabeli elmondta hogy pont ezeknek nem kéne, de a kormány szerint a folyamatokkal minden a legnagyobb rendben zajlott, egész addig amíg már visszafordíthatatlanná nem vált a folyamat, akkor hirtelen azonnali beavatkozás vált szükségessé, és az indiai mivel elvégezte a rá bízott feladatot, távozott is)
Azt, hogy a terület "ipari park jellegű hasznosítására" várhatóan ki/kik kaphatnak megbízást az államtól, azt mindenkinek a fantáziájára bíznám.
Amugy te vagy az M1 nézők inverze,felmondod az ellenzéki propagandat 1/1-ben.
Most az fog jönni hogy az szja sokkal jobb ha felmegy,mert az afa 27%
Azt meseld el hogy megy a benfenntes ügyvezetős tarsalgas,ő keresi a tarsasagod a gondjai megdumálásaval vagy neked van bejarasod kötetlen dumara a bőrfotelben?
Esetleg a portassal vagy a muhelysegeddel vitatjatok meg a vilag es magyarorszag gondjait?
És ezt vetited ki az ügyvezető szilard véleményének?
Amugy szolok az aranytartalék es a stratégiai vallalatok visszavasarlasat finanszirozzak kötvénykibocsajtassal,ami inkabb belföldi adossag,nem kulső kintlevőség.
És,a bezzegromanokbebbennis előttunk vannak.
nem fogy se 15 éve se 5 éve se most, mert folyamatos kölcsönökkel fenntartják a rendszert kb mint a kádár korszakban
ha lehet hinni a cikkelőknek az elmúlt ciklusban szinte duplázódott az államadósságunk, de ha még erősen túloznak is akkor se vagyunk önnfenntartóak, ez azért tisztán látszik
ameddig ez így marad bőség lesz, de ez nem maradhat így örökké
Te,és a tarsalgas,röhög a vakbelem.
Nyuggerek zsebéböl,egyre jobb,mondom,éhenhalás,kiürült utakon guruló ördögszekerek.
Bar ugy lenne,de mostmar ugyanaz az agyzsibbaszto forgalom van gödöllő fele mint pest fele,es a lidlben nem jutok hozza a pulykamellhez mert annyian vannak az éhezők.
De ha majd erre elfogy a pénz.........15 eve fogy.
én mindenhol ott vagyok, most is napi 5-6 gazdával kell társalognom amíg várok a kombájnra, néha zsibbad az agyam tőlük mert még tőled is fogyatékosabb némelyik
a rendszer eddig még azért nem omlott össze mert még mindog osztogattak valamit, mindig más réteget céloztak meg
most már a nyuggerek zsebéből is húzgálják ki a pénzeket nem csak a fiatalokéból
de amikor elfogy az adakozásra szánt pénz akkor megáll minden és kezdődik a recesszió
Ja,a boros ceg,pont ugy képzelem hogy a beugros csavarkiszedő emberrel dumalja meg a neres cegvezető a politikai nézeteit meg azt hogy mikor dől be ner,meg a csalad es lakastamogatasi rendszer,ami a 3% os hitellel még el se indult,nemhogy mar a butornal tartananak az örvendő tulajok.
A csok mar lassan lejar,azt is ugyesen megjosoltad hogy összeomlik.
Aztan mégse.
Annyira eletszerű hogy nem is tudom mért nem te vagy az ügyvezető a boros es petpalackos cégekné.Egyszerre,mindnép a térsgben,persze a traktoros tragyahordas mellett.
van boros cég is a közelben ami ner-es
még az ügyvezető is az aki régen a tulaj volt

amúgy szerintem sokkal több emberrel beszélek mint te ilyen dolgokról akik sokkal több felé mászkálnak sokkal több mindent látnak
szóval nem csak azt látom amit te hogy a támogatott lakásfelújítások miatt most jelenleg többen vesznek bútort.....
pár év múlva amikor meg összeroppan ez a nagy adakozás, és mindent saját zsebből kellene majd megvenni csak sírdogálsz mert senki sem fog bútort csereberélni 10-20 évig amíg törleszt
Ezt is tuti a petpalakgyartonal szerzett szerelői munka tapasztalat alapjan irod le.
Mert kb a kanapé-csatorna-petpalakgyar-tragyahordas-kanaép nettel négyszögében szerzett infok alapjan hozod a dumat a vilagrol.
ha nyernek akkor kipicsázzák a nert, és ha szerencsénk van olyan cégek jönnek be akik fejlesztenek is nem csak a pénzt veszik ki
ha nincs szerencsénk akkor nem jönnek és nem fejlesztenek, akkor ugyanúgy megszívjuk mint eddig
a ner kurva nagy bűne hogy szinte 0 fejlesztéssel csak a pénzeket vették ki a cégekből amit úgy tudtak elérni hogy kormányzati segítséggel olcsóbban tudtak termelni és támogatottan eladni, de a cég attól ugyanolyan hitvány maradt mint volt de legalább még el is avult jobban
ezeknek a cégeknek a többsége letérdel ha nem lesz neki mindenféle támogatás mert teljesen életképtelen, és kintről olcsóbban behozzák az általa termelt dolgokat mint amennyiért itt megtermelné
Szerinem erre gondolt pipi.
Hat,ha nyernek akkor a dunafer 2700 enmberét ujra felveszik 1,5 x es bérrel,és az iváncsai akkugyar ujra felvesz embereket ugy hogy nem akkukat hanem olyan környezetbarat technologiat gyartanak amitöl az éhező magyarok millioi örökké jollaknak.
Ez nem értem hogy hogy jött ide, bár az első mondattal egyetértek. (állát vakargató)
mi is csináltunk palacsintát. A kaja készítéssel én sem baszakszom már jó ideje. Olyan embereket viszek akik imádják a gerilla főzőcskézést.
Merenyén 10 kilométer a legközelebbi település ahol van bolt. Nem szoktunk ugrándozni a horgászhelyről viszünk mindent(kezeit széttáró)
nekem már 30 éve volt egy olyan hűtőboxom ami kívül osb, belül 5 centi hungarocell, és egy hét alatt se olvad ki benne a jég meg a fagyott hús, plusz pakolhattál rá bármit mert nem szakadt össze mint a mostani csak hungarocell boxok, és akkor még nem is voltak elektromos kis hűtők gombokért mint mostanában
de rájöttünk hogy felesleges, mindenhol van bolt akkor minden cipeljünk 10 köbméter cuccot amikor itthon is ugyanúgy megvesszük nem a kertből szedjük ki az ennivalót
meg nézegettük 3. nap után hogy meg kellene főzni már a döghúst ha már elhoztuk, aztán már kurvára nem kívánta senki, se a baszakodást az elkészítéssel se a nehéz kajákat napi 3x
mi ha megyünk több napra kb az első 2 nap van főzés, de sokszor csak első este, én van hogy kekszet meg befőttet eszek napokig mert már nem bírok húst enni
idén vettem egy túrista gázpalackot, aztán palacsintát akarok sütni esténként az pont fasza még 2-3 embernek is mert folyanatosan sül folyamatosan lehet enni akár reggelig is