A gyár vezetésében a ruszki fél "részvényesei" fordítottak hátat az ukrán tulajdonosoknak, onnantól nem volt már együttműködés a vezetésben. Gyakorlatilag ellehetetlenítették az ukrán felet (be sem engedték őket a gyár területére az összehívott közgyűlésre, arra hivatkozva hogy hivatalosan nem is tulajdonosok) mivel ruszki volt az ügyvezető a gyár élén. (elég nagy balhé volt belőle, mikor az ukránok által megbízottak be akartak menni a gyárba, hirtelen tele lett rendőrrel a város, volt szerencsém látni)
Sajnos én - mint kívülálló - azt kell látnom, hogy a kormány ne is avatkozzon be olyan cég működésébe, aminek működése nem érint alapfeladatot. Persze nagy létszámú cégnél erős a kísértés, mert vagy beavatkozik, vagy fizeti az álláskeresési járadékot.
Ha magáncég - ukrán - a szóban forgó, akkor nem kell sajnálkozni, hogy akit bevon- és/vagy összebútorozik akárkivel, nyilván, az ott dolgozót egy máshogy érinti, erről nem is érdemes vitatkozni, mert egyértelmű. Cserébe el kell fogadni, hogy egy vállalkozás a haszon miatt működik, a törvényes kereteken túl csak elvárható a plusz mértékű szociális érzékenység, de nem követelhető. Tudom, szokták volt mondogatni, hogy akkor majd elmennek a dolgozók ha geciznek a munkaadók (és nem lesz haszna a szarházi tőkésnek és éhen hal a családjával), de ez általában soha nem működött.
A Dunaferr sorsa szomorú, de ha valóban olyan lett volna a nyereségesség, akkor most is működne. Egy csomó dolgot nem értek a világban, de arra rájöttem, hogy ha nem is értek valamit, attól az még működhet.
Senki nem folytja meg az aranytojás tojó tyúkot. Ha mégis, akkor azt azért, mert egy gyémánttojást tojó tyúknak kell a hely. Lehet, hogy egy havernak kell a hely, de erre egyelőre nincs info, legalábbis amit a nyilvánosság elé tártak.
Most írhatnám, hogy miket lehet olvasni a százmilliárdos tartozásokról, de szerintem nem érdemes. Amiben érdemes és kell is reménykedni, hogy a jómunkásembereknek a sorsa a lehető leggyorsabban rendeződik.
Szerintem.
voltam
amúgy a valóvilág tetszett is, a stólbuci volt csak az idegesítő
valahogy a bigbráner nem annyira jött be, az lyan feszültebb stresszesebb volt, lehet ott több volt a hülye
de annak is a 2 részébe beleuntunk, a vv2 se lett már nézve elszállt a varázs
a valóvilág1 még megvolt az rtl klubból, azt kb nézte az egész család, erre jól emlékszem, utána nagyon nem emlékszem semmire sem
kb 2010ig a vasútnál ment a barátok közt mert a munkatársam mindig nézte nagyon másra itt se igazán emlékszem
itthon ebben az időben a discovery ment akkoriban alig volt még reklám
2012 után már egyre kevesebbet néztem a tévét
régebben asszony nézegette de az inkább tv2 volt, de olyan mértékben idegesített a rémíradó hogy el lett üldüzve a gyerek szobájába tévézni
szóval egy jó ideje nincs tvnézés se tv2 se rtl klub, így nagyobbat nem is tudtál volna tévedni
A krim miatt nem a ruszki forditott hatat,a szankciok ott kezdodtek,buktunk is egy zoldseg es konzervipari piacot,egy ideig szerbeken keresztul ment,de az is elhalt amit kiepitettek a sajat mezogazdasagukat.
Ilyen árak mellett is működött volna.
Mivel sokan az "acélgyár=acélgyár" elméletből indulnak ki, nem tudják hogy ez egy "kis" acélgyár volt (nagyon sok egyéb kiegészítő tevékenységgel) az ipari monstrumokhoz képest és főképp speciális acéltermékekre volt ráállva, kis mennyiségekben, gyorsan változtatható igényekhez igazodva. (ezért ez akkor is tudott nyereségesen működni, amikor a nagy acélművek termékeire nem volt nagyon igény)
2008-ig kimondottan nyereséges volt az ukrán konzorcium vezetése alatt (nem az ukrán állam, hanem egy ukrán acélipari cég) ott a válság miatt sajnos bevonták a ruszkikat (Vnyesekonom bank, a ruszki állami befektetési bank) de még onnantól is onnan is egész jól működött egész 2014-ig. (Krím)
Akkor a ruszkik hátat fordítottak ennek az egésznek, így az ukránok próbálták szinten tartani, de jogilag ellehetetlenült a nyereséges működtetés. (gyakorlatilag orosz vezetőt tettek a gyár élére és betartottak ahol lehetett)
A kormány végig azt hangoztatta, hogy "ez egy magáncég, nincs beleszólásunk" és hagyták pusztulni egy kitekert jogi helyzetben, aztán amikor már látták hogy nem visszafordítható a folyamat, hirtelen átvették az irányítást az egész felett. (már 2010-ben is vissza akarták vásárolni az ukránoktól "mert az országnak kell egy acélgyár" de azok nem adták el)
Onnan szisztematikusan építették le addig, hogy ellehetetlenüljön az acélgyártás.
most nem érdekel a téma,nincs prospektus
őstermelői szinten van valami tanya program, de nem érdekelt annyira hogy bármit is megjegyezzek belőle, de ingyenes szerintem nincs mert arra emlékeznék
2000 felé/után volt valami program hogy egész jelentős pénzeket adtak fejlesztésekre kisebb-nagyobb cégeknek
gondolom úniós forrás volt, de mégsem a pár fős ner nyelte be a többségét hanem rengeteg olyan cégnek is jutott aki nem volt kormányközeli
őstermelőknek is volt utána valami hasonló ott előfinanszírozás után kaptad meg a pénzt, akkoriban majdnem belevágtunk mert jelentős összeg volt, de végül hanyagoltam mert nem volt kedvem annyit melózni
amúgy 5 év alatt 300 családra tudtunk volna ingyen fejleszteni méheket(mostani áron bőven 10 milla feletti összeg), de ennyit hordozni kellett volna az országban több felé aztán az c jogsi nélkül nehézkes is lett volna
a kormánynak fel kellett volna mérni a helyzetet és ha lehetséges korszerűsíteni hogy a termelés ne legyen veszteséges, vagy akár átalakítani a céget más termék gyártásra
magyarországon nem tudok egy korrupciómentes hiteles embert aki valamilyen szinten a politikához tartozik, pártállástól függetlenül, mert vagy korrupt vagy súlytalan
a legszimpatikusabb a mihazánkos főember, első körben simán megtenném környezetvédelmi miniszternek,
utána meglátnám hogy ha súlya is van a szavainak mit tenne, még az is lehet hogy hiteles ember lenne belőle
aztán ki tudja, lehetne belőle akár maxifőember is
most is csak azért hiteltelen az én szememben mert nem tud tenni semmit se, hiszen semmi jogköre nincs semmihez sem, így kb az örök élet ingyen sör szinten van ő is mint a kétfarkúak
Hubazmmeg,de kurvajo lenne a haszon.
De ha fizetnek meg momos is leszek.
De sajnos nem.
Ha felmutatsz egy korrupciomentes,hiteles ipset akinek van egy komolyan veheto programja,es hozza egy holdudvar mentes csapata akkor felolem johet,de gyakorlstilag fleton kivul senki nem volt,o meg ne jojjon.
Karigeri,jakab,mzp,mp.
Na ezekbol nem kerek,bocs de a mindegy csak ne o1g az nem eleg.
amíg a döntéshozókat meg lehet venni egy marék apróval következmények nélkül addig minden szar lesz
és tökmindegy hogy magyarország vagy eu vagy bármilyen szintről van szó
amúgymeg aki most vérfideszes mint pl a bútorboltos annak haszna van belőle
aki meg kurvára utálja a narancsot az meg megszívta azért utálja
ha hozzám is beállítana valami útiember nagy táskával jó sok zsetonnal akkor nekem is az a rendszer tetszene aztán én is azt írogatnám hogy mekkora királyság
kurvára mindegy melyik oldal
és ugye nem is hazudnék mert tényleg az hiszen adott jó sok zsetont
ha a nemzet csótányának jó ez a szerep ki vagyok én hogy nekem ne legyen jó
😂
14 utan ment a likvidalas is.
Eleg komoly hagyomany arrafele.