Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

régen se volt olcsó
20 éve 2milla lett volna a központi, emiatt nem lett csak konvektor
a fűtés nem sok 1000m3 felé van egy évben többit a bojler meg a főzés viszi el
akkor lehet nem takarná be 5 milla
legfőképp hogy újra kellene burkolni 20+25+15+8+4nm járólapot is mivel a csöveknek fel kellene vésni
Es sajnalod rafeccolni amit regebben olcsobban megtehettel volna csak rlkummantottad.
Egy hoki 80 negyzetmeter nem atomtudós dolog rezsi alatt kifuteni,szovl itt inkabb te vagy a hulye.
én három éve rálocsoltam 4 millát pedig csak egy kazán egy puffer meg egy gázkazáncsere volt
konvektor rácson elvan az ember keze annyira nem forró
most egy központi fűtés lenne kb 5 milla amivel spórolnék max 20% gázt szóval kurvára megérné
tervben van a villany bojler csere meg is vettem, amint drágább lesz a gáz szerelem fel, de amíg van rezsis gáz addig olcsóbb sokkal mint a villany
nem
Nem is az államnak kéne működtetni, csak hagynia kellett volna hogy olyan vehesse meg (pl. Voest Alpine) aki tényleg üzemeltetni akarja.
Mi viszonylag szerencsésen megoldottuk a munkahely kérdést mindketten, nem is rosszul. Viszont sajnos sok ismerősöm és kollégám látom, ahogy adogatják be az önéletrajzukat mindenfelé, egyelőre kevés sikerrel.
A konvektor a legszarabb hatasfokú.
A kondenzacios kemenybelese egy szaros muanyag porszivocsőre hasonlit,olyan keves hőt veszt az égesterben a konvektor meg az utcat fűti.
Baszd ki a gazbojlert,vagy csak kspcsold ki, fürödj hideg vizben.
Szerintem nem.
nekem csak a bojler havi 40 m3 gáz a régi olasz bojler csak 30 m3 evett ez az új hajdú többet fogyaszt, kiengedek 2 pohár vizet már bekapcsol
még van 4 konvektor meg főzés
szigetelés van jó ablak van meg 80nm lakótér
födém szigetelésen lehetne még reszelni szórt purhabbal de kurva nagy pénz lenne
többségén van 5 centi hungarocell de nem lehet mindenhová odaférni
ez van változtatni nem lehetett, csak a légkondi amit fel lehetett szerelni aprópénzből
Nem szegyelled magad?
Hat ez egy olvasni is kellemetlen tortenet. Feltetelezem, de csak feltetelezem, hogy a mostani, megbolondult vilagban senki, meg a kormany sem mer elkotelezodni egy ekkora uzem ujrainditasaval es mukodtetesevel.
Ha a vasgyar mar nem indithato, mert olvastam valahol, ha valami resze leall, akkor azt valamiért nem lehet ujra elinditani, akkor erdemesebb most azonnal tervezni azt, ami a helyen esetleg mukodne.
Azert sajnallak a csaladod munkahelye miatt, mert eddig toled csak normalisakat olvastam.
Pipi ki mas lenne.
én baszki. Fájós háttal én már nem emelgetem át a lábam a vázon egy divat miatt(kezeit széttáró)
Ki ult a noi vazas biciklin?
Tök egyszerű,a bazinagy 220 feletti negyzetmetert egy atlag kazannal 2800 köbméterrel futöttuk ki.Regi,es csak 5 centi a szigetelés.Meg van regi ablak meg uj is.De nagy.
Ezt megoldottuk adott időszakban vegyessel,es bennevmaradt a csökkentettben.
A következő évet is.
Majd egy kondenzacios kazannal mar alapbol bennemaradtunk,mivel a havi köbmeter ahoy mesz a telbe növekedhet.Cssk figyelni kell.
Ennyi.
Valamit szarul csinálsz,jobban kéne,ha nem fizess.
Ez budapest bazmeg itt van panel közel 800 ezer embernek(kezeit széttáró) egyébként ez a szimbád tér vagy mi a tököm. Az árpád hidat kerestük de az ucca végén megtaláltuk 😅
Rohadt jól néz ki a panel a háttérbe.
Na más: Végre örülhetek, hogy karigeri a főnök budapesten így legalább vannak bringautak. A hekkmesternél kajáltunk máma a rómain 😆
persze visszafelé eltévedtünk és belefutottunk valami öregmerci találkozóba 😂
ini a gáz emelkedésével nekem 1,6 milla lenne a fűtésszámlám ha nem használnék kiegészítésként vegyes kazánt(kezeit széttáró) persze a gáz ár meghozta nálam is a fejlesztéseket 😅 így az éves3500 m3 gázfogyás lecsökkent kb. 2100-2200 közé a maradékot ami eltér az 1729-től azt meg kifűtöm ingyen fával(kezeit széttáró)
Hát az én munkahelyem (német multi) qrvára megélt/megél a piacból (és 94-től eddig a dunaferrből is) viszont a dunaferr eddigi működéséről nekem azért van némi fogalmam, neked viszont láthatóan nincs.
ez így igaz kb havi 150m3 ennyi
nekem 184m3es havi átlagom volt az előző évben amikor bevezették, szóval a 18 ezres gázszámlám egyből 40 lett volna
és volt amikor az ilyen 180m3 körüli átlagok mellett fizettünk még 70ezret leolvasáskor
most hogy fűtök egy kicsit a légkondival amire a napelemmel spórolok egy kis áramot, plusz ha süt a nap és akkor fűtök a napelemről leesett 130m3 havi átlagra a gázfogyasztásom
a 8 ezres villany meg 4500 lett
szóval átlagosan havi 25 ezer spórolás van így nagyjából 5 év alatt megtérül a cucc a fűtésen meg a villanyon
de mivel nyáron is ingyen hűtök és ha ezt is beleszámolom akkor még 5 év se kell
1729
csak, hogy 2004-be léptünk be az únióba INI(kezeit széttáró)