A Ducati-VTR vonal. (illetve az IS)
Van egy faszi, van neki egy kanárisárga VTR-je meg egy SR2 vagy mifene Monstere. Hozta egyiket a másik után szezon előtti simogatásra. Tökre nem az én világom egyik sem, de még nekem is ordító volt a difi.
Egyben dé ja vu is volt - a Harleys érintettségem okán. Ugyanaz a tánc, csak a báltermek mások. :D
Ez olyan, hogy ha ortopéd sebészt kérdezel a snowboard-ozásról, merőben mást fog javasolni, mint az, aki a snowboard űzője és szerelmese.
KTM-es csoportokban azt fogják mondani, hogy az övé már X éve megvan, Y ezret ment vele és semmi baja. Vagy hogy a KTM kiadott közleményt, amiben azt mondják, szerintük csak 0.5%-ot érint és garanciaidőn túl is cserélik.
Magam csak annyit tudok mondani, hogy ez egy olyan lap, ami benne van a pakliban. Hogy leülsz-e az asztalhoz kártyázni, azt te döntöd el. De van körülötted egy komplett kaszinó.
A Tuono nem tudom milyen. (az sosem érdekelt)
A 916-os Monster nekem ugyanúgy 900-as (olyannal mentem, mert a haverom tesójának olyan volt, másmilyennel meg nem mentem) a 996-os meg egy kegyetlenül fakír sportgép, a csuklóm meg a derekam kb. 30km után közölte hogy vissza kéne cserélni a gépeket. (mert ez qrva kényelmetlen+ még darabos is)
Persze neked attól még jó lehet.
ez egy 640-es volt
a mostaniak meg úgyse bírnak ki 20 évet
a 390es pár éve szűk 2 milla volt, a 640es 2002- ben meg 1,6...
kis pénz kis motor, megy 10 évet utána lehet venni másikat
Ezért írtam hogy akkor semmit nem vegyél,mert hát garancia semmire nincs főleg most a mai világba.Bármelyik lehúzhatja a rolót.De egyébként a ktm-nél pont ez vezetett a nehézségekhez,akkora volt az alkatrész túltermelés amire nem volt igény,a bajaj bevásárolta magát,szerintem már teljes kapacitással dübörögnek,valamikor nyáron újra indult minden.
Monsterel nem,régi tuono,sv 1000,vtr 1000.
Csak hogy a 101 lovas monster már nem a 900as hanem a 916os,és ez 4szelepes.De nekem meg pont ez kezd tetszeni,a nyers ideges viselkedés.
Nem akarod elfogadni, hogy nem tutit mondok, hanem az esélye a rossz alkatrész utánpótlásnak egy már nem, vagy más formában készítő gyár esetében nagyobb, mint egy olyannak, ami folyamatosan önti a vackait a világra.
Az esélye, semmi több.
Nem is gondolná az ember, hogy egy-egy motort milyen indokok alapján adnak-vesznek. Pl. amit kiválasztottam, sok (relatíve) a sok tulajdonos, megkérdeztem miért, mert magas motor, sokan használat közben jönnek rá, hogy nem ez a megfelelő és túladnak rajtuk.
Én is ráülök, megyek és gondolkodom, aztán ha nem (pedig a formája nekem nagyon tetszik), akkor jön az MT-09. Azon is egyenesebben lehet ülni, mint a Kawán, igaz, annyival nem, mint a Hondán.
Akkor tényleg nem mentél még ilyesmivel. A 4 szelepes több mint 100Le és baromira megy (nagyon nem a 600-as Hornet környéke) de nem ez volt a lényeg, hanem ahogy működik. (a 996 meg, hát b&szki.........)
Én befejezem,egyetlen dolgot tudok elképzelni ami miatt nem lesz alkatrész,az az hogy bombatalálat éri a gyárat,de hát akkor úgysem az lesz a legnagyobb baj.
Jó, nyilván modellje is válogatja. Ha ugyanazt az alkatrészt pl. a teljes EXC sorozat használja árban sem lesz ugyanaz és készlet szempontjából is kevésbé szar a műsor.
De ha az ember vesz mondjuk egy 390-et vagy 790-et akkor óhatatlanul bevállalja, hogy az övé lehet az egyik abból a pár százalékból, akinek a vezérműtengelye vagy himbagörgője váratlanul elköszön. És azokból nem lesz végtelen mennyiségű bontott.
a ktm motoromhoz 20 évesen is tudtam venni gyári indexet, ráadásul alig volt drágább mint a mindenféle egyéb gagyi indexek aztán ez gumis szárú egész strapabíró indexek voltak
a hátsó olajcsavaros féklámpa kapcsoló is kb annyi volt a ktm-boltban mint a neten a legolcsóbb féklámpakapcsoló
sőt az olajszűrő csomag is elenyészően volt drágább mintha egyesével veszem meg a komponenseit
szóval azért régen nem volt szar a ktm, nem csak 10 évig volt hozzá alkatrész
Hát, KTM-ről van szó, nem te leszel az egyetlen. Nyilván ez vastagon sztereotípia (is), de azokat jellemzően ritkán veszik a nyugodtabb-érettebb korosztályúak vagy mentalitásúak. Pl. ép R6 idomok is riktán állnak évekig a baontók polcain :)
Van egy faszi, van neki egy kanárisárga VTR-je meg egy SR2 vagy mifene Monstere. Hozta egyiket a másik után szezon előtti simogatásra. Tökre nem az én világom egyik sem, de még nekem is ordító volt a difi.
Egyben dé ja vu is volt - a Harleys érintettségem okán. Ugyanaz a tánc, csak a báltermek mások. :D