ezeket én már olvastam helyi ember helyi információjára lennék kíváncsi az általában hitelesebb amit a firkászok innen-onnan összeollózgatnak(kezeit széttáró)
Ugye az előző cikkekben arról volt szó, hogy a tenkes csárda az egy hosszútávú bérlemény. A tulajdonos az önkori. Nos aki bérbe vette 25 évvel ezelőtt az egy lelakott fosból épített várat. Ennek függvényében lett meghatározva a bérleti díj fizetés is. Hallomásból úgy tudom ez nem volt nagy összeg mai szemmel mert 150 ezer forint volt. De minden nézőpont kérdése,mert ha az önkormányzati tulajdont a bérlő a saját költségén rakta rendbe, hogy üzemeltetni tudja akár lehet jogos is ez az összeg az innováció mértékének függvényében. Ha lejárt a fejlesztés fázisa akkor lehet újból felülvizsgálni a bérlemény bérleti díját laikusként gondolkodva. Nos a bérlő oldaláról az volt a válasz, hogy már nem is engedték a további fejlesztést fűtés korszerűsítést az energia válság óta stb.(kezeit széttáró) Ebbe lehet olyan is, hogy az önkormányzat el akarja lehetetleníteni a bérlőt, hogy aztán a már felépített és bejáratott üzletet megszerezze magának vagy valami családtagnak. Ugye láttunk már ilyet(kezeit széttáró) Lehet a helyi pletykák pontosabbak mind az újságírók fene tudja(kezeit széttáró)
Tenkes étteremről mi a hír?
Mondjuk nem volt a szívem csücske csak meglepődtem, hogy bezárt. Olvastam egy két dolgot vica-versa mit lehet tudni helyi berkekben?
Egyébként ez nagyon egyszerű,utána kell olvasni.Gondolom nem volt annyi eszed hogy utána olvass hogy most akkor mi is a helyzet a márkával,nem,te valamikor halottál valamit egy problémáról,de hogy aztán az a probléma hogyan és miként lett kezelve annak nem nézel utána.Pedig a történet nem túl bonyolult,volt egy rossz vezetés,adóságot halmozott fel,annyira hogy a céget majdnem csődbe vitte,de jött egy új vezetőség,kerestek befektetőt.Találtak,találtak mert az a befektető pontosan tudja hogy ezzel a névvel profitot lehet termelni,és megy minden tovább.Remek példa erre az opel is,azok is gyakorlatilag csődbe mentek,és a psa mentette meg őket,aztán sok sok év után ismét nyereséges.
Hat igen, lattam en mar olyan hulyet, aki csokolgatta a bekat, mert beszopta, hogy akkor lesz neki jo, ha mindent beszop es nem veszi tudomasul a tenyeket, meg ha azok csak remhireken is alapulnak.
minden motornak van egy karbantartási és szervizelési előírása amit mi magyarok többnyire nem tartunk be
aztán fikázzuk a motort hogy szar
ez leginkább az üzemórás motoroknál van így
amúgy az üzemóra egy endúrónál sokkal reálisabb mint egy km alapú karbantartás
plusz szerintem nem is vészes a költsége, pl anno a huskynak kb 2 órai munkabérem volt egy 16 órás olajcsere, akit max erdélyben tudtunk kimotorozni 3 nap alatt, ugyanez az óraszám itthon kitartott 3-4 hétvégi csapatásra
ami meg nem üzemórás endúró az is könnyebb/izmosabb mint a régi japó vasak aztán már nem fér el benne 3 liter olaj így sűrűbben kell szervizelni
persze aki 10+ ezres túrákra meg annak számít hogy 15 ezrenként szervizel vagy 2 ezrenként
de egy áltag embernek aki megy egy évben 3-5 ezret kb tökmindegy plusz ha nem balfasz és otthon tud szervizelni akkor meg kurvára mindegy
Nem feltétlen. Ha leírom, hogy maradj tőle távol, az csak az én szubjektív véleményem. Azok alapján, amit én láttam a KTM-ből, nekem akkor sem kéne, ha ilyen műfajban mozognék, mert szinte üzemórás sporteszköz-szinten ki vannak hegyezve és nekem a tartósság az első.
De a másik oldalt is megemlítettem, mert én is találkoztam vele.
Pont az olyanok miatt mint te.Olvass már utána,a bajaj bevásárolta magát rendezték a tartozásokat,a gyártás újraindult,megy minden úgy mint eddig,ja és leváltották a vezetőt aki mindezt elkúrta.
Amennyi a hiekbol lejott, de kulon nem kerestem. De amit gondolok, vagy sejtek vagy valoszinusitek, arra hajaz, hogy olcsobbnak latom a hasznaltmotor kinalat esteben, mintsem vartam.
Ugye az előző cikkekben arról volt szó, hogy a tenkes csárda az egy hosszútávú bérlemény. A tulajdonos az önkori. Nos aki bérbe vette 25 évvel ezelőtt az egy lelakott fosból épített várat. Ennek függvényében lett meghatározva a bérleti díj fizetés is. Hallomásból úgy tudom ez nem volt nagy összeg mai szemmel mert 150 ezer forint volt. De minden nézőpont kérdése,mert ha az önkormányzati tulajdont a bérlő a saját költségén rakta rendbe, hogy üzemeltetni tudja akár lehet jogos is ez az összeg az innováció mértékének függvényében. Ha lejárt a fejlesztés fázisa akkor lehet újból felülvizsgálni a bérlemény bérleti díját laikusként gondolkodva. Nos a bérlő oldaláról az volt a válasz, hogy már nem is engedték a további fejlesztést fűtés korszerűsítést az energia válság óta stb.(kezeit széttáró) Ebbe lehet olyan is, hogy az önkormányzat el akarja lehetetleníteni a bérlőt, hogy aztán a már felépített és bejáratott üzletet megszerezze magának vagy valami családtagnak. Ugye láttunk már ilyet(kezeit széttáró) Lehet a helyi pletykák pontosabbak mind az újságírók fene tudja(kezeit széttáró)