Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Részben rontott részben nyert velük, a lényeg, hogy egy csomó egyesített technológiával tömeggyártottá tett több modellt és ezekkel kezdődött a globalizmus aminek most isszuk a levét és élvezzük az előnyeit bár most a léivás van túlsúlyban szerintem.
Mi ebben a kivételes?A vw lerontotta az audit a porschet a lamborghinit stb?Pedig ezek szerint ez lett volna az érdek.A Psa eltüntette az opelt miután megvette?Nem,ismét profitot termel az opel csak már a psa-nak.Értsétek már meg,ha megvesz valaki egy ilyen céget,ő abból pénzt akar látni,azt meg nem lehet eladhatatlan szarból.
Egyébként fura hogy ezt pont te mondod,hisz ducatid van.Ott hogy történt,minőség romlással lett felfuttatva a márka?Nem megváltozott a marketing,az audi tolt bele lóvét aztán csinált belőle egy nyereséges márkát,nem kellett hozzá minőség romlás.
Tényleg? Akkor ez egy kivételes tulajdonlás lesz, nálunk a politikában volt ilyen 94' után és láttuk az eredményét. 😁
A stellantis volt vezére szerint is épp ezek miatt fog szétesni a csoport, az usa részlegek a chrysler és a ram meg akarják őrizni az eredetiségüket míg az eu-s márkákat a kínaiak veszélyeztetik a japó részeknek meg szintén reszelnek ha nem változtatnak. Jó ötletnek tűnhetett egyesülni, de igazából minden márkájuk veszített rajta.
Csak itt pont fordítva történik,a bajaj akarja felhasználni a saját márkájába a ktm tudását.A ktm-et nem ronhatja le minőségileg,mert akkor senkinek nem fog kelleni,nem azért rakták bele a pénzt.
Tapasztalod hogy az egyenmegoldásokkal megváltozott a márka,de mégis olyan hülye vagy hogy megveszed........
Nem én hoztam most se szóba.De várom amivel bizonyítod hogy ez így van.
Neked ez betegséged. Ezen a kurva ktm en rágódsz egy hónapja, és megint te tudod a legjobban hogy ki mit tesz a gyártmányába.
Nyilván ha a bajaj megveszi semmi nem változik, minden beszállitó, vezetőség, melós marad a helyén a gyár szintén, és ugyanazzal a megoldásokkal a veszteséget lazán átforditják nyereségessé már másnap. Szerintem neked van valami komplexusod.
Igaza van sanyinak, az egyenmegoldások alkalmazásával és az olcsóbb megoldások választásával ugyan fenntartható a márka, de minden olyan tulajdonságát elveszti, amiért megvették. Ezt tapasztaltam a fordnál és a hondánäl is. Nem, nem ugyanaz, mint mikor eredeti ötletekkel és fejlesztésekkel hozták az ujabb modelleket
Csakhogy azt mind saját tulajdonnal saját márkanév alatt csinálják felelősséget vállalva a máshol gyártás minőségéért míg ha én most megvenném mondjuk a bajaj-t akkor pár év alatt beépíteném a saját fejlesztéseimet vagy akár azonnal a bajaj név alatt a most gyártott cuccaimat sütném el. Amúgy miről szólna az egész?
ez így van, pl a 390-es motoron nagyon látszódott hogy nem "igazi" ktm.
indiai névvel szerintem mi se vettük volna meg, de ktm névvel már igen, pedig egyformán olcsósított a motor
annyi a különbség hogy a ktm garanciát vállalt rá, meg x évig alkatrész utánpótlást
na ha ezt tudják majd hibátlanul az indiai-kínai autó-motor értékesítők akkor az eddig megszokott(ugyancsak olcsósított elsilányodott) gépjárműveket csak a hülyék veszik meg
De ebbe mi az újdonság?Már eddig is gyártottak indiába ktm-et.Indiába egy gyári munkás a tizedét keresi mint ausztriába,én már rég oda vittem volna.Mit gondolsz az audi a bmw a merci miért van itt,egy ford egy toyota,renault miért törökországba gyártat?Szóval ha oda elviszik a gyártást az egy logikus stratégiai döntés,viszont a minőségből nem igazán adhatnak le mert akkor a vásárlók is elfordulnak,max úgy hogy nem a prémium alkatrészeket rakják rá és akkor az az árban is látszódni fog,bár szerintem ez inkább az ázsiai piacra lesz jellemző.
""...az európai gyártásnak vége, illetve hogy a KTM motorokat akár Indiában is gyárthatnák.""
https://www.vg.hu/penz-es-toke...

https://www.reddit.com/r/india...

75%-os részesedése van a cigányoknak a KTM-ben. Költségcsökkentés, optimalizálás.
Konyec osztrák buzeránsok, vagy mehettek cigányisztánba a helyi gyárba.

https://finance.yahoo.com/news...

(Remélem a hosszú link jól jelenik meg...)
Na szóval a Bajaj 2025-ös év nyeresége, pontosabban egy év nyereség növekedése alapján aprópénzért megvették a KTM-et, pontosabban 75%-os tulajdonrészhez jutottak, nem egy lépésben, mert előtte is volt már valamennyi. Hát... a sok osztrák köcsög jóléti kiadásainak finanszírozása ide vezetett, olyan mértékben okozott problémát a gyárnak, hogy ez lett a vége.
Tanulnak belőle? Még ha igen is (nem), már nem lesz a megszerzett tapasztalatot hol felhasználni.
Ez bizonyítani is tudod valamivel?
És te azzal tisztában vagy hogy a te motorodnak annyi köze van japánhoz ami oda van írva az oldalára?Tisztában vagy azzal hogy olaszországban gyártják,hogy amin te ülsz az egy olasz motor?
Sokszor nem magával a termékkel van a baj hanem a marketingel,amiért nem feltétlen kell lehúzni a rolót.
Van köztünk is olyan megvezetett szerencsétlen, aki a jármű oldalára írt gyártón kívül semmi más nem érdekel.
Ez a fajta megvezetett veszi a hétvégi vásárban az eredeti m.bőr Adidas cipőt, a másikban meg a Dolce & Gabbana parfümöt, hiszen rá van írva...
Ezzel egyetértek, a nevet is eladják az eladhatóság érdekében, de a tartalom már nem ugyanaz lesz.
Meg renault a teher része mondjuk ma is az amennyire tudom, de a lényeg, hogy nyugati amivel ahogy pár hete írtam szintén van bajom mert az ilyen egyesülésekkel pont a jellemző tulajdonságait veszíti el minden, ha nem megy a termék zárjanak be oszt jónapot, de nem lefeküdni és a saját név alatt egy másik gyárét gyártani. Azzal nincs bajom ha egy gyártó más országbeli üzemében gyártat saját név alatt.
Előtte meg német volt a volvo számodra?
Mint írtam nekem a volvo is kínai ahogy a többi kamu márka akiket megvettek a külföldiek, most sokkal szimpatikusabb, hogy saját kínai márkanévvel jönnek a piacra.
Várjál,nézem..........Nem,nem látok bajaj feliratot az oldalán,ktm-et látok
Hátha annyi pénzem lenne mint neked, habzsolnám az életet, mint te... 🤣
Ja, nem.. 🤣
Sehogy. Az Bajaj...
Neked ez az egy szerencséd a semmirevaló életedbe😂