Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lehet életében először ment esőbe,annyira eső ellenes.
A KTM idegenbeli gyártásának belebegtetése miatt elpártoló vevők, a teljes, már használt motorokra is hatással bíró általános megítélés nem kedvező. Igaz, lehet lesznek olyanok, akiknek fontos a KTM felirat (itt köztünk is van ilyen alak), és az, hogy esetleg még olcsóbb is lesz a gyártási körülmények miatt és azt hiszi kevesebb pénzből tud villantani vidéki fruskák előtt, hát... nem tudom.
Bár részben magam ellen beszélek, de miért lett Hondám a másodiknak kinézett (formára, mint első benyomás új jármű vásárlása esetén) BMW F900R helyett? A Loncin blokk miatt...
Elhiheted, hogy amit eladnak, az zömében a helyi gyártás, az olcsóbb modellek. Amit importálniuk kell (pl. a nagy Duke és Adventure modellek) az ott ugyanolyan árban van, mint itt nálunk. De pl. a kis Duke, amit a Bajaj gyárt az csak 1700 eurónak megfelelő rúpia, vagy a 390 RC is fele áron van a magyar listaárhoz képest.
Ennyire nem dráma az eső.
Mintha jégen mentem volna ! Ha nem lenne annyira eldugva a gyertya , kettőről biztos lerántottam volna a pipát ! 🙃
Oké, de ha a "KTM"-et ott gyártják, pontosabban KTM felirattal árulnak valami öszvér járművet, az ottaniak sem hülyék, tudják-ismerik a világmárkákat, akkor a helyi gyártás miatti (relatív) olcsóság miatt biztos, hogy többet adnak el, és gondolom a konkurenciától, mert ami a saját márkától vándorol el, az megint csak jó a Bajaj-nak, ha nem is annyira, mintha a konkurenciától.
Kiszámolták ezt a Bajaj-nál, szerintem.
Nem is erőltetett a nevetés ! 😉
Te esőbe motoroztál?Ez nem szentségtörés?
Mi lezártuk a szezont , én személy szerint a 42.-et ! Ha érdekel valakit még itt a motorozás ? 😉 Hazafele már csücskös volt az eső miatt ! 140-nél már aqvaplaning , mit nem adtam volna egy kipörgésgátlóért ? 20Le is sok lett volna nem a 200 ! 😏
Huhh,a gipszkartonozozas szar melo.
Ti meg meg mindig a nyüves ktm nel tartotok?🤣
A KTM ott nem hasít nagyon, mert a tömegeknek drága és életben tartani is nehezebb.
Hazaiból a Hero, a TVS, a Bajaj és a R.E. adja el ott a legtöbbet, no meg nyilván a japán márkák oda szánt modelljei, de jellemzően a 100 ezer rúpia alatti motorok fogynak a legjobban. Ezekhez van ott minden szar, minden faluban találsz valakit, aki megpatkolja, ha lerobbansz.
Csak tavalyi statisztikát találtam, ez 2024 top 10 márkája. (A számok tagolása szokatlan lehet, de megfejthető. A pénzt is így számolják, külön egységük van 100e rúpiára, amit lakh-nak hívnak)
Hát.....biztos több abdul van ott mint nálunk Lajos.Van ott 1-2száz milló muszlim.
Nem-e?
Abdul? Indiában? Hát, biztosan van belőle, de nem hinném, hogy túl sok.
Ez nem jövőbelátás kérdése,ezek tények,ktm feliratos bajaj motorokat itt nem tudnak eladni sem amerikába.De azt elképzelem ahogy a ktm motogp részlege felhívja indiát hogy hé abdul,kéne egy új vezérműtengely,abdul meg nekiáll és köszörűl egyet a biciklis köszörűn.
Jövőbelátó vagy esetleg?
A ktm indiába a prémium kategória.a másfél millárdból ott is van bőven aki megteheti hogy a prémiumot válassza.Mindamellett mint írtam a kutyát nem érdekli hogy ott mi történik,ide hozzánk az jön amire igény van,ha szemét jön,nem tudják eladni.
Európában meg mondjuk az usában. De az, hogy Indiában (és ahová eddig gyártott) mi a konkurenciája a Bajajnak, az nem tudhatod. Ahogy gazdagodik a világ, előbb-utóbb, de inkább előbb megjelennek a harmadik világban is a nyugati cégek termékei, így most ezt a Bajaj a saját jól felfogott érdekében megelőzte, igaz, ennek a jelenlegi tulajdonosok isszák majd a levét. Illetve nem is, mert most is a csőd miatt, aztán meg majd amikor tényleg elviszik a gyártást (ha) akkor megállandósul-hat.
Tessék, az AI haverommal csináltam neked egy képet:
Dehogynem, én is citroen vettem nem ferrarit. 🧐 😆
Eddig sem volt.Frerrarinak nem konkurenciája citröen.
...MOST MÁR nem konkurenciája.
A ktm nem konkurenciája a bajajnak,hát pont ez a lényeg.A porsche sem konkurenciája a vw-nek.Ennyi erővel a vw is rá rakott volna a golfra néhány porsche emblémát és kész a porsche olcsón,de ez nem így működik.Ebben a változás annyi lesz amiből mi semmit nem fogunk látni hogy az indiai piacra kidobnak majd olyan modelleket amire ott igény van.Az hogy 390es milyen,az nem mérvadó,egy hondába sem ugyanazt a minőséget kapod egy 400as és ezres motornál.Mint ahogy egy autónál sem.
...pedig már írtam párszor, hogy az, hogy én nem tudom a történések mozgatóját, az nem jelenti azt, hogy nincs.
A Bajaj kb. ugyanolyan régi cég mint a KTM, nem hinném, hogy nem tudja, mit- és miért csinál. A Bajaj 1-2 negyedéves hasznából (amúgy már vagy 85 éve működik) legfeljebb tönkretettek egy konkurenciát, és?

Ott az ini haverod esete a 390-essel. Tehát megveszik a húzónév miatt is egyesek.
De miért lenne ez az érdeke?Ő a saját márkás szarjával már lefedte a piacot,semmi logika nincs abban hogy egy márkát lerontson a saját márkája mellé,nem,a ktm-nek teljesen más a célközönsége,szerinted a mezitlábas kecskebaszót érdekli mi van ráírva a motorra,őket nem érdekli a presztizs.
Nem fog senkinek kelleni???? Mondjuk Afrikában? Dél-Amerikában? A Bajaj a harmadik legnagyobb gyártó a világon, ez meg az eladott darabszámok alapján lehetséges, és ugye eddig sem a vezető márkák színvonalán készült vackokat adott el, de nem azért mert hülye és nem tudna jobbat, hanem mert ahová gyárt, az ő minősége a megfelelő. A minőségbe beletartozik a legújabb technológiák alkalmazása - vagy éppen azok késleltetve gyártásba vonása.
És ő ne tudná a KTM-től megszerzett esetleges szabadalmak alapján gyártott, az eddiginél esetleg kicsit jobb, de a jól huzó márkanévvel felmatricázott szarjait eladni????????????
Mondjuk abban látok reációt amit az egyik nagy kínai gyártó vezetője mondott,hogy a világ nagyjából 10 nagy gyártóra fog zsugorodni.Ezzel viszont nincs is baj.