Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én 10ezerért se mennék ki mert utálom a német nyelvet, ha meghallom akkor már venném elő a kardot legszívesebben
komolyan mondom jobban utálom a németet nyelvet mint a ruszkit
inkább skócia valami birkapásztornak
Ja,nem mondtam hogy szar,csak a nekedvalo ingerszegeny robotmunka.
Nekem baromi valtozatos,es siman bejarhato az orszag Somberektől győrön át debrecenig mindenhova.
Plusz hetvegeken meg szlovakiaban is vagyok,egy sikozpontban a mosoda,a konyha meg a vendegszoba a max.Nyaron meg seggereversz a nem tul acelos fizetesnek ami kb 330e havonta 12 hora.Ennel egy lidl alkalmazott is tobbet visz haza.
Fiatalnak elmegy,de egy 50+os balnanak emberiszonnyal es munkaundorral?
Nekem 3 közelebbi ismerős van kint, egy semmirevaló kamionsofőr (menekülnie kellett itthonról, mert 3 nőnek csinált 5 gyereket, és majdnem egyszerre 😁) egy másik, aki sváb gyerek, az kap 2400 jurót, mert ő perfekt, és nem betanított munkát csinál, meg egy fiatal, aki felső szintű programozó, szakmában dolgozva, ő valami 5000 körül kap (és szarul jönnek ki belőle.. nem melózó asszony meg két kicsi meg albérlet)
az egyik aki ment ki az egy vasas cégnél mérnök volt, diploma, ettől jobb fizetés
azt mondja az idegeit tönkrebaszták kb 3 év alatt a betarthatatlan határidős melókkal és a folyamatos baszogatással
itt meg felkel elmegy dolgozni pár órát, viszi a bárszekrénybe a sajtokat szalámikat aztán elvannak délutánig majd meló estig, van ebéd, vacsora annyi hogy én nem tudnám megenni mindent
betanulás óta kb senki nem baszogatja
az 1500+túlóra pénz meg megy a számlára 0 költéssel
persze nem akarja ezt csinálni 50 évig, de huszonévesen elvannak
Ha fiatal lennék, talán én is ezt csinálnám... mondjuk próbából 1x. Hosszabb távon nem, nem szerettem soha csicska lenni 😁
Igazából (csak neked, őszintén 😃) mindig lenéztem az ilyeneket, hogy semmi képzettség, elmennek a kólbász kerítéses nyugatra cselédnek, és elvannak úgy is, hogy szarba se nézik őket ☹️ és dalolva végzik ezeöccá juróér azt a melót, amire a német 3000-ért se hajlandó ☹️
Ez a meló addig jó míg az ember fiatal,vagy csak úgy tengeti az életét.Nekem is van ismerősöm aki így él,télen kint vendéglátózik nyáron meg itthon,aztán most ott tart közel az ötvenhez hogy igazából van fasza kéró fasza autó,csak éppen család nincs.
ha olyan szar lenne akkor nem ment volna vissza
szerintem kurvajó meló, megvan mit kell csinálni aztán senki se baszogat
mert ugye a bútorboltos meló milyen kurvára változatos, aztán van neked évente 3 hosszú hétvégéd mulatozni.......
😂
Hmmmm,szerinted 7 honap 1500 al ugyananny?
Az 12 honapra vetitve 330 netto.
Nem egy egwtverő.
Ez egy idenymelo valami siszezonos szalloban.
Nyarra meg hazazavarjak oket mert akkor nincs vendeg.
Amugy nekedvalo ingerszegeny robotmelo.
Vagy kiszolgalod a vendeget,mosogatsz,takaritod a szobakat,zuhanyzot,folyosot,vagy bent a taroloban nezed a falat.
Mert a hegyen nem sok kulturavl akad.
Bemehetsz a varosba,ami jo esellyel vagy 30km-re van a sikozponttol egy hegyen.Telen.
ez úgy kezdődött hogy egyik gyerek kiment mosogatni, idén már a konyhán dolgozik, ha beválik akkor pár év múlva lehet valami séf helyettes, akkor már jóval nagyobb fizetés lesz, most már mentek négyen
a kishölgy is ha megtanul németül akkor lehet pincérhölgy, bár azt mondják angol eddig jobban kellett mint a német
hazajönnek májusban októberig héderelnek itthon és mennek vissza, és keresnek annyit mint itthoni cégnél 12 hónapban 20 nap szabival
Látom, elindult a gondolkodás. Szándékosan nem jegyeztem meg, mert nem tudom, nem mondta, hogy van-e náluk "okos" jövedelem, cafateria, és ha igen, mennyi. Azt még elmondta, hogy a haverja, akivel annak idején együtt ment ki és kamionos/sofőr munkát vállalt, az már hazajött, mert megszerzett valami veszélyes szállítmány szállításához (tudom mi az, csak nem írom le, hátha...) fontos jogosultságot, mert itthon már vállalható közelségbe került az itthoni bére úgy, hogy forintosította azt, hogy nem külföldön kell élnie, hanem a rokonok között a saját ingatlanában.
Hát ilyen szállodai kisegítőként kint se kapnak többet... 600 ezret meg már lassan itthon is megkereshetnének 🤔
ez egy egész jó szálloda, full ellátás fasza 2 ágyas szobák, baráttal-barátnővel
ami gebaszos hogy osztott munkaidő mert ebéd nincs és azt a részt kiveszik
a plusz műszak erre még rájön meg a túlóra mondjuk az inkább csak decemberben volt sok
azért 1500 a kézben heti 40 óráért nem rossz úgy hogy 0 költés van, ha szeretnének síelni az is ingyen lenne mert van valami szálloda bérlet is vagy mi a fene
Nyilván melótól függ, de ilyen 2000 alatti nettókról tizenéve hallottam. 1500-ért ki az a hülye aki kimegy tömegszállásra szar melót végezni?
gyerek haverjai is ilyen 1500 köröli nettóban vannak, de kapnak szállást meg annyi kaját hogy nem tudják mind megenni
pl a reggeli svédasztal maradékát amit nem tudnak megenni azt dobják ki kompletten
Netto.
Netto vagy brutto?
Öcsém 2 éve 4000-et keresett buszsofőrként igaz volt másodállása, főállás 2900 mellék 1100.
ja ha ebből 800-rt bérelsz egy garzont már is jobb ha itthon törleszgetsz saját pecóra(gondolkodós)
Egyébként nem magasabb, jelenleg 13,9 € a bruttó "mindestlohn" vagy ahol úgy van, 2300 az alapbér. Nagyjából ugyanaz az összeg, kb 1600 körül marad meg.
azért egy évtizede itt élőként még mindig a mindenkori "minimálbéren" tengődni sem kis teljesítmény. A lányom kezdő irodistaként keresett annyit. Miután rájött, hogy nem igazán akarnak neki bért emelni a következő év(ek?)ben, inkább nem hosszabbította meg a szerződését tavaly okt.31-el. November 24-én már új helyen dolgozott, sokkal jobb körülmények között és szemmel látható különbség van a bérezést tekintve. Arról nem beszélve, hogy a belépés pillanatától látható, hogy mikor és mennyivel fog emelkedni a bére. Már most, hogy új évbe léptünk, 100€-val több az alapbére, mint a tavalyi 1 hónap+1 hétben. Szóval én azt gondolom, hogy megfelelő lustaság és érdektelenség kell ahhoz, hogy 10 év elteltével még mindig minimálbéres legyen az ember. Azt már meg sem kérdezem, hogy hol/ hogyan él? Bajor nagyvárosban/ környékén 700-800 eur alatt már egy garzont sem nagyon kap az ember, az egyéb kiadásokról nem is beszélve. Családot, egyebeket nem is említem, mert egyszerűen "nem fér bele".
Te ne kajáld meg a hülyeséget,Németországban a nettó minimálbér 1600euro,ausztriában meg nincs is törvény által meghatározott minimálbér.
Ki az aki munkát vállal külföldön 1600. Euró-ért?
A minimálbér sokkal magasabb. Meg ne kajáld már!
Ennyi, nem kell ezt tulgondolni, csak hat aki itthon sem meglenni, az remenykedik, hogy kint megis.
1600 euró? az 620 ezer forint. Annyiból itthon se nagyon lehet megélni saját házba hitel nélkül 🤣 Nem takarító? Ennyi pénzért a takarító helyettese lehet. 😅 Ennyi pénzért szakszervizben nem hiszem, hogy lehet itthon embert találni(gondolkodós) Nem mondtad, hogy jöjjön haza ennyi pénzért is alig van szervizes 😅 Ez egy jó lidülös nettó középvezetői nőimunkás bér.(gondolkodós)
Ezért mondtam Zoltánnak, hogy elvben működik a videón látott is :)