Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezért mondtam hogy a PHEV ötvözi a belsőégés és elektromos hajtás hátrányait, és most már nem is olcsóbb mint egy full elektromos.
Ha képes valaki túllépni a hatótáv jelentette pszichológiai korláton, akkor sokkal jobban jár egy villannyal, mert a hosszabb utakon megállni (egy normális villanyossal) tölteni kevesebb probléma, mint amit megúszik egy teljesen elektromos autóval.
De ha jól látom a Stifthez képest így is közel fele annyiból autóznak, pedig a PHEV-k igazi zabagépek a villanyosokhoz képest.
Lányoméknak is kissé csalódás lett a plug-in, ha naponta melóba jár vele akkor ugye ilyen időben úgy 70km-t tud megtenni nem pályán ezért az utolsó 10km-en átvált benzinre viszont a villanyszámla kb. havi 35-40000-el lett több hisz felcsúsztak a drágábbik kategóriába és akkor még ott van a plusz 10km benzine is míg ugyanez kijött a swifttel havi 60-65000ft-ból ami nem sokkal több. Egyébként étretetlen ha csak kiszámoljuk mert 18kw-os az akksi, de 8kw-al majd 8 órán keresztül töltődik fel, miért (erre azért még rákérdezek)? Ezért a nagy boldogság már elmúlt és az s-crosshoz képest nem tud annyival többet, hogy megérje azt a plusz 9 millát amivel többe került. Persze, kényelmes, moder, biztosnágos cserébe túlárazott. Most az új pályázattal a tárolós cuccon agyalnak csak nem tudjuk mennyire lenne elég a támogatott 10kw-os holmi?
Innsbruckig 4 félórás pisi....... 🤣 🤣 🤣
volt nemrég az osztrákoknál 21-22 közötti fogyasztással,
innsbruck után volt a cél majd 100km zegzug hegyi utakon, közben azért volt pár hegy-völgy meg -10 fok is a pályán is 4x töltötte a teslát meg itthon teli akkuval indult felfűtve

az ekg görbe meg egy átlagos kocsi használat itt vidéken amire az emberek többsége használja a kocsit
Nyírségiek valóban parasztok is voltak nálunk volt belőlük egy század sajnos hozzánk is kerültek. Egy külön népcsoport volt kb. Mint a cigányok. Úgy kell elképzelni, hogy 50-60 an jöttek. Egyforma buta volt mind az általunk tanult nyelvet csak a nyomokban beszélték , koszosak, büdösek paraszt viselkedésüek voltak. Én többszőr jártam nyíregyházán sőt kifejezetten kedvelem a környéket érdekes ott nem tapasztaltam ezt. Szerintem valami válogatott alakulat kerülhetett hozzánk a térség külső perifériájáról 😅 szerencsére egy hónap után eltakarították valahova őket 😅
Ehhez nem lehet hasonlítani semmit. Dobjátok össze a pályamatricára valót, menyjetek ki egy kevésbé forgalmas autópályára ott nullázzátok a fogyasztás átlagolót aztán 130 tempomattal tegyétek meg 100 km. Annak az adatát linkelgesd. Ilyen alapon a nejem autója fele annyi fogyaszt mint a fiad teklája. Városban mai 30 km elkocsikázik 30 ás átlaggal. Szóval 60 kw akksival közel 1000 km a hatótáv. Hol van ettől a fiad autója? 😅
Ennyi 😅
mert ugye minden somogy megyei örökös grétsy klub tag 😂
100tól gyorsabban nem szokott menni, lakott terület is volt benne sok
de összességében fogalmam nincs, ilyen átlag tempó. a verso ilyen felhasználással eszik 8 körül de inkább felette
a latyakos 13kwh fogyasztás már nincs benne
én sosem tagadtam. már amikor katona voltam taszáron a somogyiak/zalaiak közölték velem, hogy aki a tiszától keletre lakik, az egy gyökér tirpák. ezt tudomásul vettem
Elméletileg akkor te is 😆
jáú...északkelet tirpákiában ezt a dialektust beszéli a sok sutyerák
Nagyon fasza. Mindez hány km/H átlaggal?
Az tök jó😅 De még jobb lenne a kidobott kaja helyett + egy 1000 est keresni 🤣
én amikor tokajban voltam ott is volt pár szó amit nem értettem, olyan is volt amit értettem de nem tudtam hova tenni abban a mondatban
de azt 2 nap alatt megszoktam
a kedvenceim a leöltözni, és a szartig áztam, felénk ez levetkőzni és szarrá ázni
a jó helyett a jáú meg már debrecenben is használatos
erdélyben amikor voltunk kurva nagy segítség volt hogy én gyerekként nagyon sok népmesét olvastam aztán egy csomó szó megvolt, bár a tésztát én se tudtam hogy az lesz a sütemény
aztán találkoztunk olyan pásztorral a helyen aki olyan magyar nyelvet használt hogy felét se értettük....

szóval itt is van anomália rendesen nem kell menni uk területre
Mábe (elharapott e-vel a végén) a méjbí helyett, ezt még én is megjegyeztem 🤣
valamikor lesz ott darts verseny egy ismerős megy oda majd megkérdem tőle mi a helyzet
amúgy lehet nem is angolul beszélt mert fele skócia valami olyan nyelven beszél kb mint az írek
Én voltam 1x Glasgow-ban egy tanfolyamon, vittünk tolmácsot. Valamit kerestünk a belvárosban, a tolmács megkérdezett egy helyi taxist. Azt láttuk, hogy a taxis fél percig magyaráz, emberünk bólogat... aztán odajött hozzánk, és így szólt: "srácok, ebből egy kibaxott szót nem értettem" 🤣
villanyautó ekg görbe
autópálya nincs benne
ebben a komisz hidegben is 16,4 kwh/100 km az átlag
a ilyen 5-25 km távok 1x volt benne 2x45km hosszútáv
ausztrál is elvont, haver volt kint tanulmányi úton aztán csak pislogott 😂
azt mondta egy hét alatt sem tudta megszokni egy kicsit sem
Indiai mindenhol van,az az alap.
az utcánban van vendégház, pár éve nyáron volt itt két motoros egyik angol a másik skót, gyerek vitt nekik vizet mert a gazda valamerre volt és vártak rá egy csomót , akkor dumált velük azt mondta a skót elég furán beszélt de kb megértette
mondjuk ő az indiai meg az ilyen egyéb angolosokon edződött, usában is megértette a spanyolos angolt is
Nem fura,szinte erthetetlen,a tesommal felhivattam egy skot bontost.
Azt mondta teso hogy tobbet ne tegyek ilyet mert kinyir.
Felsofoku angolos,banki projekteket rakott ossze a telekomnal meg a diageo-nal.
de nem is németül
amúgy meg lehet érteni a skótot is ha tudsz angolul, csak fura egy kicsit
A skot se angolul beszel. 🤣