A darabos vagy papírtálcás import almán gyakran látom, már évek óta. Időnként veszünk zacskós kiszerelésű magyar almát mondjuk pitének, azon nem szokott lenni. De ha olyat fajtát veszek, amit a nejemnek hozok afféle csemegének (pl. Red Chief, Braeburn, Pink Lady) azokon jellemzően van.
Óh, az túl modern lett volna akkor, a főnökömnek egyszerűbb volt hétfőn-kedden felpolíroztatni az almát velem amikor kevés volt a vevő. 😆 Csináltatott még más trükköket is és ha még ma is él és megvan a standjuk akkor gondolom még ma is, óriási pénz volt a zöldségezésben.
régen voltak ilyen forgó kefés viszolók betárolásnál tettek az almára egy plusz viasz réteget, és nem száradt ki annyira, egyszerűbb volt tárolni nem kellett hűtőház
azokat csillogósra lehetett polírozni a régi fajta pelenkával
Van rá példa, függ, hogy honnan származik na meg a termesztő reklámja, mikor 92-ben a fény u.-i piacon voltam pár hónapot már ott is a prémium külföldin (bár akkor az még igen ritka volt) néha előfordult, de inkább az volt, hogy szabadidőmben egyenként gézkesztyűvel polírozva fel kellett halmozni, hogy kívánatos legyen.
ez műanyag és drága, de nem kell ilyen vastag és ekkora nagyság se feltétlen fontos
ugye a vaslemez annyira nem optimális mert egyrészt rozsdás másrészt meg vezeti az áramot
hasonlót egy műanyag hegesztő megcsinál egy százasból
303 ezer? A lemez ilyen drága vagy rajta a festék? Mennyibe kerülhet 6 nm 3 mm síklemez meg 2 szál szögvas? Inverteres hegg gép van elektródám mindig van maradék festékeim mindig vannak ami elég 12 nm re az kb. 2 db 0,75-ös festék(gondolkodós) meg kb. Egy délutáni meló 2 konzerv sör mellett.(Gondolkodós)
hát a vas ajtót úgy kell kialakítani, hogy annak kell tudni lerepülni ha baj van és az is lehetőleg a szomszéd irányába repüljön nehogy a saját infrastruktúrában tegyen kárt 😅
a lifepo4 akku nem igazán tűzveszélyes, persze ki lehet gyújtani de nem könnyű
van pár teszt hogy csákánbyal verik szét meg túltöltéssel durrantják el és nem égett csak füstölt
mondjuk a füstbe is beledöglik az ember de akkor se ég
valami lakóautós embernek sikerült kigyújtani de az amúgy is kicsit zakkant
a bunker kb akkora mint egy kisebb boros tartály szóval nem kell neki várat építeni, van aki műanyag vízóra aknába tette a li-ion akkukat
nekem van egy 1,5x2 m helyiség vas ajtóval az akkunak, házon belül de nem a lakótérben
azon gondolkozok azt is úgy fogom csinálni, hogy a bunker átnyúlik a szomszéd telke alá és ott lesznek az akksik az ő udvara közepén. A járatot lezárom visszafelé menet tűzbiztos ajtókkal(gondolkodós) Csak be ne szakadjon az udvara a platós mazdája alatt mert akkor bukta van 😅 Vagy nehogy neki is ilyen tervei legyenek mert amikor ássa a saját bunkerjét szintén bukta van(gondolkodós) Bár ennyi erővel ő is tovább tud ásni a másik szomszéd alá 😅
gázbojler van, de nem tetszik, a régi olasz evett 30m3 havonta az új hajdú meg 40m3 havonta
hajvasalónk nincs mert nem göndör a nej
van itt minden kacat, de nem pazarol senki
ez úgy kezdődött hogy 185m3 gáz fogyott havonta meg 200kw áram ez a reformok előtt havi 30 ezer volt
napelemre a pénz meg 2012 óta megvolt mert adott a máv elég jó végkielégítést, azóta nézegetem a napelemet de sosem volt értelme
utána jött a nagy rezsi biznisz és a havi 30 mellé lett volna még 30 a drága gáz, ez kb egybeesett a ktm eladásával így nem egy ebro peca lett belőle hanem napelem
a te hülye matematikád szerint szinte ingyen 😂
aztán a 8 ezres villanyszámla lett 4500, a 18 ezres gáz meg 13000(az 50helyett)
ahhoz hogy napelemet tegyek a házra kellene 3 fázis új mérőhellyel, persze akkor már h tarifa meg vezérelt is ez minimum egy milla, mellé a tető átalakítás kb 2milla és ha csak 1 milla a támogatott napelem akkor járnék 4 millánál, de lenne abból 5 is mire minden kész, és egy hőszivattyús fűtés korszerűsítést már meg sem említek
5 millából meg fizetem a számlákat 25 évig, de ha a komisz tisza megduplázza a számlákat akkor is 12 év
a jelenlegi egészségi állapotom nem indokol egy 10+ éves előre tervezést
szóval inkább heverészek meg pecázok mint eddig mert az éri meg a legjobban még gazdaságilag is
akkunak meg készíts egy föld alatti bunkert az udvar közepén, kerti kiülőnek álcázva
Egyébként 4500 Ft villanyszámla egy lakótelepi lakás áramfogyasztása ahol nincs bojler és max ketten vannak egy hűtővel egy mosógéppel egy mikroval és egy halszárítóval max egy akksi porszívó. A klíma és egy hajvasaló már ebbe a keretbe nem fér bele. El se tudom képzelni 4500 ért hármotoknak milyen puritán élete van 😅
itthon vállalkozik, a munkavégzés is itthon van nem csak az adminisztráció
ha úgy vesszük az íróasztala a műhely
de ha jobban utána járnánk lehet ki lehetne ezeket játszani
Azért se igaz amiket írsz, mert miután kifutott a szaladós projekt azonnal elkezdtél hebrácsolni valami napelem féleséget ilyen-olyan háromállású kapcsolóval 😅 villanyos autó gondolata még a látó hatàrban sem volt 😆 A fűtésedet diverzifikáltad klímával 😅 szóval nem a 4500 Ft is számla miatt kezdtél bele a napelem faragásba. Ha ennyi lenne egy villanyszámlám sose lenne napelemem villanykocsi nélkül. A 22 rezsicsökentés csökkentése után még volt majd egy teljes év a szaladós napelem telepítésére. Nem használtad ki a rendelkezésre álló időt meg a 25 év alatti gyermekedet ami az egyetlen feltétel volt 😅 Most meg jönnek a kifogások, hogy akkor miért nem 😆 Hagyjuk már ibolykát nem léptetek időben. Aki lemaradt az meg kimaradt. Mire nekem végetér a szaladóm addigra itt gyártják a világ akkumlátorjainak 10%-t. Lesz állami támogatással bőséggel az amerikai moduláris atomenergiából előálított akksiból. Már csak azt kell kitalálnom a 100kw akksi a pincében a padláson vagy inkább a múltkor is leéget 70 nem tárolóba kapjon helyet 😆 De asszem az utóbbi, mert ha az begyulladt a környék összes fecskendője se oltja el. Még akkor se ha Balaton mellől blődiék időben megérkeznek 😅
Változott, adminisztratív jellegű vállalkozás mehet - tehát nincs se műhely se termelés se más munkával.összefüggő tevékenység, csak irodai meló. Igy talán még én is beleférek.
én még most se tennék fel a tetőre napelemet még 50% támogatással se még akkor se ha újra lenne szaldó meg rá akku
én ha bővítenék akkor csak szigetüzem és földre
de a4500 Ft villanyszámlán ezt nem igényli
a villanyos kocsi még ki tudja meddig lesz, gondol egyet aztán vesz egy landcruisert és máris nem kell sok áram
:-(
azokat csillogósra lehetett polírozni a régi fajta pelenkával
ugye a vaslemez annyira nem optimális mert egyrészt rozsdás másrészt meg vezeti az áramot
hasonlót egy műanyag hegesztő megcsinál egy százasból
van pár teszt hogy csákánbyal verik szét meg túltöltéssel durrantják el és nem égett csak füstölt
mondjuk a füstbe is beledöglik az ember de akkor se ég
valami lakóautós embernek sikerült kigyújtani de az amúgy is kicsit zakkant
a bunker kb akkora mint egy kisebb boros tartály szóval nem kell neki várat építeni, van aki műanyag vízóra aknába tette a li-ion akkukat
nekem van egy 1,5x2 m helyiség vas ajtóval az akkunak, házon belül de nem a lakótérben
hajvasalónk nincs mert nem göndör a nej
van itt minden kacat, de nem pazarol senki
napelemre a pénz meg 2012 óta megvolt mert adott a máv elég jó végkielégítést, azóta nézegetem a napelemet de sosem volt értelme
utána jött a nagy rezsi biznisz és a havi 30 mellé lett volna még 30 a drága gáz, ez kb egybeesett a ktm eladásával így nem egy ebro peca lett belőle hanem napelem
a te hülye matematikád szerint szinte ingyen 😂
aztán a 8 ezres villanyszámla lett 4500, a 18 ezres gáz meg 13000(az 50helyett)
ahhoz hogy napelemet tegyek a házra kellene 3 fázis új mérőhellyel, persze akkor már h tarifa meg vezérelt is ez minimum egy milla, mellé a tető átalakítás kb 2milla és ha csak 1 milla a támogatott napelem akkor járnék 4 millánál, de lenne abból 5 is mire minden kész, és egy hőszivattyús fűtés korszerűsítést már meg sem említek
5 millából meg fizetem a számlákat 25 évig, de ha a komisz tisza megduplázza a számlákat akkor is 12 év
a jelenlegi egészségi állapotom nem indokol egy 10+ éves előre tervezést
szóval inkább heverészek meg pecázok mint eddig mert az éri meg a legjobban még gazdaságilag is
akkunak meg készíts egy föld alatti bunkert az udvar közepén, kerti kiülőnek álcázva
ha úgy vesszük az íróasztala a műhely
de ha jobban utána járnánk lehet ki lehetne ezeket játszani
én ha bővítenék akkor csak szigetüzem és földre
de a4500 Ft villanyszámlán ezt nem igényli
a villanyos kocsi még ki tudja meddig lesz, gondol egyet aztán vesz egy landcruisert és máris nem kell sok áram