A mi kormányaink is támogatták az iparunkat, legalábbis remélem, hogy a mienket is, mert az ide költöző összes nyugati gyárat igen. Gombokért dolgoznak a magyar audiban ingolstadthoz képest, akkor ez miben is más, mint a kínai rendszer?
Nem azért mert nincs rá pénzük hanem mert a hatályos eu-s törvények tiltják ezért a kínai dolog törvénytelen előnyt biztosít legalábbis az eu-ban. Amúgy épp most próbál néhány eu-s szervezet ezen változtatni mivel a kínai támogatáson nem tudnak változtatni ezért megengednék az eu-s országoknak is, hog támogassák direkt módon a cégeiket.
amúgy a vw 20 ezer embertől vált meg ez egy kisváros lakossága, persze mondhatjuk hogy a 80 millás lakossághoz képest ez semmi, de ezért egy jel.....és még eddig sosem volt ilyen
amúgy anno 3 gyárat akartak bezárni, végül egy lett belőle, de gondolom előbb utóbb meglesz a többi is
igazándiból nem az a gond hogy a vw kezd letérdelni mert majd lesz helyette más, csak aki a vw-nek beszállított ott is kevesebb a meló onnan is küldenek el embert és ez szépen folytatódik, eleinte lassan majd összedől minden
a vasas cégnél ahol dolgoztam onnan is vittek el kínába melót egyelőre nincs leépítés de szigorú létszámstop van és aki elmegy(nyugdíj szülés stb) nem vesznek fel helyette embert
szerintem pár év és már onnan is küldenek el embereket ahogy egyre több géptípus gyártást visznek kínába
Azért ez nem ilyen egyszerű.Van egy cég magyarországon,nem túl nagy,60főt foglalkoztat,repülőgép alkatrészeket gyártanak,jöttek a kínaiak és egész egyszerűen klónozták a gyárat,vagyis loptak a magyar cég meg bezárt.Ha nem látod hogy mi ezzel a probléma akkor kár is róla beszélni,de talán át tudnád érezni ha jönne a kínai háziorvos és azt mondaná hogy ezt a boltot én a feléért is elviszem,aztán a kenyéradód menne az utcára.Szóval de,nagyon nagy probléma ez.
Ezt úgy mondjátok mindig, ezt a "kínaiak kurva nagy támogatásokkal meg eltaposnak mindent" mintha ez baj lenne?
Miért is rossz, ha egy ország/állam/kormány támogatja adókból a saját iparát? Minden épeszű ország ezt csinálja, ha fussa rá... miért szegény kis geci sárgákat kell azért baxtatni, hogy a "fínyes nyugatnak" most nem fussa? (egyébként a VÁM pont ezt teszi, itt is látok némi megszokott libsi kettős mércét 😁)
szerintem praktikus döntés ami nem megy azt addig kell lelőni amíg nem lesz milliárdos mínuszban
akinek sportosabb kell ott a tesla3 van benne olcsóbb is meg drágább is
akinek nagyobb kell annak ott a tesla y abból is van olcsóbb is meg drágább is
kisautót minek csináljon van belőle sok fajta, kínaiakkal nem tud versenyezni ez tiszta sor
szóval olyat kell csinálni aminek most jelenleg úgy néz ki van jövője
a vw is sorban épít lefelé meg szerintem mindenhol ez várható
kínaiak kurva nagy támogatásokkal meg eltaposnak mindent
Ha ez igaz jelentős copkodás várható, de musknak sem minden szava szól az örökkévalóságnak, holnap már az ellenkezőjét is mondhatja. Viszont ha igaz akkor........akkor év végére talán én is veszek egyet és még 3-at alkatrésznek hátha leállnak annak is a gyártásával. 😁
Hát nekem kicsi a terület, ha csak uborkát termelnék ekkorán, az valószínűleg elég lenne, meg bab is, meg fokhagyma is, de vagy-vagy. Esetleg pár almafa is elférne, de a szabadon álló kb. 200 nm területtel sokra nem megyek.
nekem meg ez az alap szakmám, bár olyan 20 éve már nem gyakorlom mert gazdaságilag értelmetlen
olyan lehúzások vannak kis mennyiségeknél hogy az ember esze megáll
nagy mennyiségeknél meg kérik a zöld könyvecskét
Ja, csak ma hármat ettem, lehet, rosszul tettem? Ha igazak a hírek, hogy mennyi mérgező anyag van az almákban (is), akkor pont nyugodt szívvel mondhatom, hogy ott rohadjon el az összes arab meg nigger, a faszomat sem érdekli a cigányok nyűgjei, a kárpótlások, a buzik nemváltása, ettől sokkal-sokkal-sokkal nagyobb problémám van, hogy mi lesz az egészségemmel?
Az ukrán hohol nácik sem érdekelnek, hogy megfagynak fűtés nélkül, mert hát mérgező az élelmiszer, amit eladnak nekem és a családomnak, a vagyonomat arra fordítom, hogy ez ne így legyen, így egy kurva fillért sem fogod adakozni a selejteknek.
Hát én eddig soha nem figyeltem, csak fizettem és ettem. Ezentúl akkor lehúzom azt a kurva matricát emésztés előtt.
Amúgy érdekes, hogy te még a fantázia neveket is tudod, én meg csak eszem.
Épp a héten volt hír, hogy mennyi permetszer van az almákban a magyarban pedig még több, 3 éves kor alatt nem is ajánlják a fogyasztását, még jó, hogy évente talán 4-5 almát ettem meg.
amúgy anno 3 gyárat akartak bezárni, végül egy lett belőle, de gondolom előbb utóbb meglesz a többi is
igazándiból nem az a gond hogy a vw kezd letérdelni mert majd lesz helyette más, csak aki a vw-nek beszállított ott is kevesebb a meló onnan is küldenek el embert és ez szépen folytatódik, eleinte lassan majd összedől minden
a vasas cégnél ahol dolgoztam onnan is vittek el kínába melót egyelőre nincs leépítés de szigorú létszámstop van és aki elmegy(nyugdíj szülés stb) nem vesznek fel helyette embert
szerintem pár év és már onnan is küldenek el embereket ahogy egyre több géptípus gyártást visznek kínába
😂
Miért is rossz, ha egy ország/állam/kormány támogatja adókból a saját iparát? Minden épeszű ország ezt csinálja, ha fussa rá... miért szegény kis geci sárgákat kell azért baxtatni, hogy a "fínyes nyugatnak" most nem fussa? (egyébként a VÁM pont ezt teszi, itt is látok némi megszokott libsi kettős mércét 😁)
akinek sportosabb kell ott a tesla3 van benne olcsóbb is meg drágább is
akinek nagyobb kell annak ott a tesla y abból is van olcsóbb is meg drágább is
kisautót minek csináljon van belőle sok fajta, kínaiakkal nem tud versenyezni ez tiszta sor
szóval olyat kell csinálni aminek most jelenleg úgy néz ki van jövője
a vw is sorban épít lefelé meg szerintem mindenhol ez várható
kínaiak kurva nagy támogatásokkal meg eltaposnak mindent
https://e-cars.hu/2026/01/31/a...
olyan lehúzások vannak kis mennyiségeknél hogy az ember esze megáll
nagy mennyiségeknél meg kérik a zöld könyvecskét
Az ukrán hohol nácik sem érdekelnek, hogy megfagynak fűtés nélkül, mert hát mérgező az élelmiszer, amit eladnak nekem és a családomnak, a vagyonomat arra fordítom, hogy ez ne így legyen, így egy kurva fillért sem fogod adakozni a selejteknek.
amikor szeded full permetszagú a kezed egész nap
Amúgy érdekes, hogy te még a fantázia neveket is tudod, én meg csak eszem.
ráadásul nincs úgy teli vegyszerrel