Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Fogd mar fel hogy fastrat bottal se piszkálnék olyan fos.
Irtam, hogy most.
Igen, mert az egy 6 éves autó volt 100 ekm-el, ez meg egy új 🤔
Akkor jó, mert én délelőtt voltam 😁 az ma van, tehát ér 😁
Tudom, te minden nap 220 kilométert mész... ja, nem minden nap, mert két naponta 400-at 🤣
Az is.
mégse akartad megvenni az f astrát pedig avval maradt volna a legtöbb pénz a zsebedben
szóval amit írsz az nem igaz.......
Biciklin?
De ugye a bmw árához hozzá kellett tenni némi pénzt?
Ugy is regen volt:
Az a buzi, aki most nem Csepelen van.
Na de ezek nem is távolságok,ez csak neked hírérték,meg a kéribaromnak akinek a 220km egy nagyobb út.
A matek a szegenyebbeknek ugy meg hogy a vetelar tetemes resze nalam marad ha valami regi benzinest veszek,es aprankent rakoltom uzemanyagra meg szervizre.
Kis penz,kis mozi.
Mondjuk nem menőzöm a nemet premiummal,áhh,dehogy.🤣
Most léptem át a 30 000-et 15 hónap kellett hozzá. Ha a benzines maradt volna, akkor ez körülbelül 1,1 milla, plusz két olajcsere ami mondjuk 60ezer.
Ezzel szemben félmillát költöttem a napelemre tavasszal - ami ugye megmarad és termel még 15 évig - útközben eltöltöttem kb. 100 ezret.
Nem, rosszul emlékszel, nem tíz másodperc hanem kétszer tíz 😁 egy amikor rádugom, egy meg mikor másnap lehúzom. Közben szépen el van egyedül...
... és ilyen, hogy napokon keresztül több 100 kilométereket kelljen menni minden nap, nem volt még soha, mióta megvan az autó... de azelőtt se sűrűn.
Látod, megoldottam, nem kellett se venni se bérelni dízel autót.
Nem úgy volt hogy az otthoni töltés csak 10mp?Most meg kiderül hogy egy éjszaka sem elég arra hogy két nap alatt meg tudjál tenni 650km-t.Hát igen,ezt pofázzuk sokan,a 10mp csak arra elég hogy bedugjad a töltőt,de azzal még bem kapsz hatótávot
Nálam is 16 amperes megy, 15ös dróton, kicsit melegszik pár óra után, de villanyszerelőként ezzel nem foglalkozok 😀
Nyárra teljesen át lesz építve a napelemrendszer, 7 kw-al simán fogok tudni tölteni nappal.
El is ment 400-at, haza is értem vele, csak másnap megint kellett menni, és egy éjszaka nem tudtam feltölteni, amennyi összesen kell, meg kellett pótolni... kimentem hát a pécsi decathlon mellé a tesla töltőre délután, és amíg töltött, körbenéztünk az áruházban, a mi kis falunkban ilyen bót nincs.
ilyenkor mindig az otthoni töltés a gyenge pont
pl mi most 8 amperral töltjük a verdát ami kurva lassú majd 2 nap ha 10 alatt van és 100% kell tölteni
tudna 16 ampert a bedugós töltő csak kellene kihúzni egy másik vezetéket mert kb 40 méter 1.5ös vezeték van legalább két toldással(ház szigeteléskor szétfúrtam a vezetéket)
plusz a 25ös biztosítékot le kellene cseréltetni 32 amperesre hogy ha tölt lehessen más nagyfogyasztót is használni
de valami papírt kell kérni villanymesterhez elvinni az kijön nagy pénzért felmérni ezt-azt, szóval jó eséllyel marad a 8 amper, az a legkisebb stressz 😆
Na várjunk,400km a legtöbb,180 a legkevesebb,és neked ezek között kellett valamikor kétszer töltened.Nem úgy volt hogy 400at simán elmegy egy töltéssel?
A héten kiautóztam magam... jobbára esős vagy télies útviszonyok között.
Szerda 400 km, csütörtökön 250, péntek megint 250, ma 380, holnap lesz még egy 180, kedden meg vissza ugyanennyi... persze tudom, vannak akik szerint ezt villanyautóval lehetetlen megcsinálni, de valahogy sikerült, összesen kettő gyorstöltéssel... egyik 30 perc, másik 21, a többi töltést otthon vagy a célállomáson házvillanyról.
fürdőszobásoknál darabra is volt még pár éve, ha szelepet árulnak tuti van gumi is hozzá
Ne 80 hanem 800 meg marad 9 tömítés tök fölöslegesen amivel még gomb focizni sem tudok(kezeit széttáró)
kb 80 forint megcsinálni
https://www.praktiker.hu/epite...
mifelénk tekergetős csaptelepet már nem nagyon használnak(kezeit széttáró) Lehet valamelyik budiba van itthon még egy tekergetős mondjuk 3-4 éve csöpög egyszer lehet kicserélem de nem tekergetősre(gondolkodós)
nem mondom hogy a mofém az iparművészet csúcsa, de a képen amik vannak eléggé rondák.........
majd a kézmosóhoz kell valamikor venni a többihez csak betétet kell majd cserélni, abból meg van itthon 2 szett
ezek 5-6 évet bírnak napi 20+ tekergetéssel is
ezen kívül meg más nagyon nem tud kihalni