Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez két külön dolog, a vészhívóba nem muszáj beszélned, az automatikusan riaszt eseményre, pl. lufi durranás, a kapcsolója meg olyan, hogy azt nem tudod "véletlen" megnyomni. Az assit, na ott kell beszélni, mijafaxt szeretné, de az a BMW-nél magyarul volt, sőt állítólag a Bidénél is magyarul van, bárhonnan hívod.
Szóval a cégautód nem BMW volt... 😅
Gondolom a villáskulcs.
Ez magyar kereskedőtől vásárolt gépjármű volt.
Hogy melyik gombot nyomtam, már nem tudom, de azt, amelyikre a németül beszélő hölgy bejelentkezett.
Régebbi prémiumra volt ez jellemző,meg a külföldről behozott autóknál,ha az nem lett átállítva,illetve bizonyos autóknál két gomb van,van az sos meg a villáskulcs,ez gyakran a gyártóhoz van irányítva.18 után a 112-re kell befutnia.
Az a resze leht, hogy jo, de amit irtam, az szrintem kifogasolhato.
Ez a rendszer nem csak ennyi,el van látva automata rendszerrel is,ami egy baleset esetén automatikus vészhívást indít.
A ceg kapott egy autot, amiben volt ilyen veszhivo, egyszer az elejen megnyomtam, hogy mi lesz. Az lett, hogy egy Magyarorszagon kereskedotol, Magyarorszagon uzembe helyezett autoban egy nemetul beszelo holgy kerdezett valamit, amit nem ertettem, de gondolom azt, hogy mi a baj. Ez alapjan nem nagyon latom ertelmet ennek a rendszernek igy.
Én 1x inogtam meg, mikor hajnal 5-kor elindultam a tengerpartra a Bömbivel, és 200 km után bedobott egy nagy pirosat, hogy vészhívó renccer nem üzemkész, és ez súlyos biztonsági hib, nem ajánlja így a továbbhaladást... na bassz.. de az autó ment gond nélkül... aztán gondoltam, eddig OK, de mi van, ha a horvát tengernél az 5. figyelmeztetés után letilt a gecibe? ilyen "súlyos" esetben ez lehetséges, libsi az autó gyártója ugye 🤣 No, call assistance. Operátor kislány felveszi, regélem a szitut, erre mondja, ö nem ért hozzá, de küldheti a trélert azonnal, ha akarom. Mondok, gyúrjuk még ezt kicsit 😁 erre kapcsolt egy kollégát aki műszaki. Az elmondta, menjek nyugodtan, nem fog letiltani, de azért majd ha hazajöttem, vigyem be valamikor... Aztán mégse vittem be, megoldottam otthon 10ede pénzből. 😃
Külföldre mindig szoktam vinni egy + kereket, nagy helyet foglal, de hasznos tud lenni - eddig még 1ccerse kellett.
Mondjuk a Renault Assistance-t egyszer akarta asszony igénybe venni. Vasárnap ráment valami vasdarabra, ami kivágta a gumi oldalát a Bakony közepén.
Assistance. Ja hát nem hogy gumit/kereket, de még egy mankó kereket sem tudunk biztosítani, de keresünk valami helyi trélerest aki elviszi Veszprémbe az első Renault szalon parkolójába a kocsit, és majd jövőhéten valamikor megcsináljuk jópénzért a gumit.
Na hát ez már nem az a sárga angyal szerű autósegély amelyik megoldja az egyszerűbb dolgokat az út szélén.

Az volt hogy fogtam magamat elkezdtem bepakolni a téli kerék készletből egyet a Teslába és elindulok kicserélem arra a rossz kereket, de 10perc google kereséssel talált egy közeli mobil gumist, aki a vasárnapi ebéd mellöl felpattant, félre rakta a kikészített pálinkát és egy órán belül megcsinálta, de úgy hogy volt neki pont ugyan olyan gumija is, tehát egyből véglegesre, és olcsóbban mint a tréler és Renult gumi csere tarifa, még a sürgősségi felárral is.

Szóval én azóta azt mondom bekaphatja az összes assistance. Én is meg tudom oldani úgy ahogy ők, nem kell ehhez telefonos kisasszony.
soksok éve szerintem a robur sorozatban volt egy ilyesmi kisregény
2 ország küzdött egymással, és végül lett egy szuper gép ami intézte a támadásokat
ott meg volt szabva hogy az xyz ország lakosainak a javát kell szolgálni, szóval a másik ország népét kinyírta a gép
aztán a gép változtatta a paramétereit és csak az ország lakossága érdekeit nézte és sorba nyírta ki a retines embereket, aminek az lett a vége egy sem maradt
de itt nem állt meg mert kinyírt mindent, pl a róka megette a nyulat akkor emiatt kinyírta a rókákat, a rigó megette a kukacot akkor a rigót nyírta ki
szóval ami gondot okozott egy másik élő szervezetnek az mindig ment a levesbe
végül csak a növények maradtak és utána beállt a teljes béke, lenyugodott a gép 😆
Én múltkor kikrdeztem az AI T Nos ő érzelmek nélküli optimális Döntést hoz. Beszélgettünk a terminátor filmekről is 😆 szóval az lett a beszélgetés vége, hogy az optimális ra való törekvésre az ember mint tényező nem fér bele 😅
Nekem már lett volna rá szükségem addig is 5 hétig édesanyám altójával jártam 😆 A nejnek több szerencséje volt ő 3 hétre kapott egy 1300 km futott rönó kliót 😅
sokezer éve már hogy az emberek egyrészének az a kedvenc időtöltése, hogy elpusztítsa a másik féle embereket, ebből egyenesen jön , h a ai is arra lesz ráálva az ellent és a lehető leghatékonyabban nullázza le. pont ez a lényege , hogy szenvtelenül hoz egy racionális döntést és cselekszik
Bízzunk az ai-ra mindent, a cikk végén lévő kijelentés miszerint ez nem történhet meg hisz ki bízná az atomot az ai-ra, na épp ez a lényeg, pont az történik, hogy mindent igyekeznek ai-ra bízni és pont ezt ne?: https://qubit.hu/2026/02/25/a-...
Sharan.Adják az autóval?Nem az itt a probléma hogy adják,sőt az egy jó dolog, ha rendesen működik.De mint a mellékelt ábra mutatja csencsennél ez nem működik .Parndorf?Életembe kétszer voltam ott.Ti vagytok azok akiknek 2-300 km már nagyobb útnak számit.......én meg akkor kötök mikor utasbiztosítást kötök,mert már benne van a csomagba.
Miért, hova lett? 😁 Akkor Passát? Ne ragadj le a részleteken...
Nekem se volt még rá szükségem, de ha eccer aggyák az autóval vagy a biztosítással? Jó az, ha van, én járok külföldre is, és nem csak a Balaton felvidékről Parndorfba bevásárolni...
Ja,kb itt szokott berohadni a fék rajta.
Nincs alhambrám.Assistancera nincs szükségem.Csere autó?Nincs rá szükségem.Ha mégis kéne,megoldom és még kauciót sem kell fizetnem.
Mondjuk két napot sem kell várnom hogy történjen valami.
gyereknek néztem a casco-t a kátyú kárt is fizeti, autó szállítóval mindenestől, azóta megy mint a töketlen szar utakon is 😄
a szélvédőre van valami kitétel hogy hová kell vinni a többire ha jól tudom nincs
jobb idő lesz a tesla is megy nagyszervizre, ki kell cserélni a pollenszűrőket benne aztán ismét elmegy 3 évig 😆
féktárcsák fényesek szerintem még a gyári zsír réteg rajta van, teljesen karcmentes aztán lassan 40 ezer van benne
Az Alhambrádra milyen assistance van? Adnak csere autót? Egyébként ez engem nem nagyon izgat, mert a Cascoval is jár...
Pécsett múlt héten 40 perc alatt megcsinálták a 30 ezres kötelezőmet, 78 ropiért. pollenszűrő még féklötyi csere volt benne, meg ugye az "ellenőrzés" 😁
Pesten erre 130-at mondtak, a Duna Autónál meg állítólag 200+
Na igen,tipikus példája annak mikor azt írom hogy csak olyan autót vennék ami megfelelő szervíz háttérrel rendelkezik.
Nekem nem nézték. A szerelői nyilatkozat meg a műbizonylat kellett aztán kész.
Mostanába ott is december végétől van hó 😆
De annak stimmelnie kell a vonóhorgon lévő adattáblával.
Mubizonylatom van egy masktol,egy sajtcetli külömb.