Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nálunk azért sokkal jobb a hálózat. Amerikában tényleg gyakori az áramszünet bizonyos területeken. A nagy távolságok miatt nincs annyi redundancia. Nekem 3 napos volt a leghosszabb áramszünet. 2 éve a nagy viharba amikor elég sok helyen szétvert mindent. Nálunk a trafóba csapott a villám, de a sok más hiba miatt eddig tartott mire ideértek és kicserélték. Nekem természetesen nem okozott gondot. Egész utca csendes és sötét volt, csak nálunk meg minden tovább 😁
Inkább 3 fázis 32Ampernek felel meg. Az ugye nálunk 22kW náluk meg valami 23kW-ra jön ki.
Csak ugye ott nem szarakodnak azzal hogy limitálják. Minden háznál ott van a saját trafó és megkapják az egész teljesítményét, aztán a szolgáltató meg csak örül ha többet fogyasztas, mert neki az az érdeke hogy több áramot fizess, nem úgy mint nálunk.
Csak vergődik mint mindig. Agyára ment az ólomtetraetilén
Hol tudsz új autót ennyiért?
Jó, de Audi. Attól mindenki szabadulni akar.
https://villanyautosok.hu/2024...
nekem fogyasztott 10 alatt
Persze nem autópályán, 50-60 egyenletes krúzolás.
Dehogynem,pont ennyi a különbség az m3 és b8 között 130nál,elvitték az m3-at körbeszigetelni akkor hozta azt a -3db-t.
Azt írtam volna hogy nem hangosodik?Nem,én azt írtam hogy nem kell a hangomat megemelni egy beszélgetésnél.Rádió sem kell?Nálam mindig szól a zene.
Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy tudod, mekkora kétszer nagyobb hang teljesítmény... elmondom, mielőtt kigooglézod: olyan kicsi, hogy nem biztos, hogy meghallod...
Mindegyik, kivéve a passatot 😁 nem látod? most írta egy hiteles forrás... 🤣
Egyébként nem túl drága téli gumival a bidé is sokkal hangosabb 120 fölött.
a sebesség növekedésével minden hangosodik(kezeit széttáró) A vellany is a szélzaj és a kerékzaj miatt(kezeit széttáró)
A nejé nagyobb sebességnél is elég csendes masina egyébként még a téli gumával is a pözsó már morcosabb 😆(kezeit széttáró)
Na látod ez a különbség... villanyautóban rádió sem kell, állsz, megnyomod a gázt, és elindul... semmivel sem lesz hangosabb 😁
150-nél sem hangosodik a passat? Akkor az tényleg a világ legjobb autója, nem is értem, másfélét miért gyártanak 🤣
pedig sokk vicces videót feltehettél volna róla amikor két hónapon belül kiesik a szétrohadt taposólemez de az egyébként is pont jókor történt volna mert az elhanyagolt motor addigra állt volna be és tudtad volna hajtani lábbal az autót mint a frédibéniék az úthengerformájút 😅 Aztán egy pár purhabos megoldás is lehullott volna az aljáról az is jó vidi lett volna 😅 Összességében én bánom, hogy nem te vetted meg jókat nevettünk volna együtt itt hárman 😆
Egy hülye érthetetlen gyökér vagy aki csak kötözködik.
Az f astrád egy igazi elhanyagolt szartartály volt ami ingyen se kellett volna,de tole szebvet,jobbat es az f astrad javitasi koltseget figyelembeveve meg olcsobbat is vettem.
Tovabba az is nagy elony hogy nem teged gazdagitottam a vetelárral.
hát alapjáraton néha nekem is rá kell nézni a fordulatszámmérőre, hogy be van e a motor gyújtva 150-nél nincs erre szükség ott egész pontosan tudom 😅
a villanykocsi alapvetően sem tud hangosabb lenni a fosszilis fajtánál mert nincs motorhang.(kezeit széttáró) Szél és gördülési zaj meg minden autóban van csak azt ugye soxor elnyomja a motorzaj 😅
Azzal lett mérve.Egyébként ha az van amit írsz,akkor megint értelmét veszti az a megállapítás hogy az ev halkabb,hisz azt írod hogy a fül érzéketlen szerkezet.Egyébként teljesen mindegy hogy csűrjük csavarjuk,amíg nekem 150utazónál nem kell a hangomat megemelni,amíg reggel nem hallom a rádiótól hogy beindult,addig azt az autót halknak tekintem.
anno a zsiguliba vágtunk filces padlószőnyeget a gumiszőnyeg alá
amikor tócsába hajtottál kicsit halkabb lett
de semmi egyéb érezhető különbség nem volt

azért az is fura hogy a villany hajtású motorkerékpároknál az is ellenérv szokott lenni hogy nincs hangja
aztán a villanxos kocsiknál meg az a baj hogy esetlegesen kicsit nagyobb a hangja?
ezek a villany kocsi ellenzők mind idióták 😂
van fent a jutubon egy teszt a kerékjárati íveket szigetelgetik a teszlán meg a csomagteret ilyesmi. Ott pontos méréseket végeztek aztán nem sok különbség lett előtte meg utána(kezeit széttáró) Én mondjuk biztos vagyok benne, hogy egy prémium szigeteléssel bármilyen autó belső zaját minimálisra lehetne csökkenteni. Beleértve komplett az alját az ajtókat a tűzfalat a tetőt a csomitartót. Az ablakokat is lehetne több rétegben jó vastagon készíteni.(kezeit széttáró) Aztán ez árban, súlyban és későbbi szerelhetőségben okozna problémát. Nem tudom megérné e? Az én gyenge hallásomnak már egy autó sem hangos 🤣
Igy van. A villanytuzhely, szaritogep, stb. a ket fazis koze van kotve (kb. 210V)
amúgy kíváncsi vagyok mit találsz még ki szért hogy az a lelakott fos legyen előnyben
mert pl tegnap a futóval való motorhúzással megleptél, mert erre a célra a szarrá pusztult furgont vetted amit bükykölsz már 3 éve 😂
amúgy futó húzásban us az f astra lett volna a nyerő mert már hozzá volt szoktatva közel 15 évig húzgáltuk a motorokat vele hármasával
a királyhágón volt csak kicsi víz melegedésünk mert több kamion ment előttünk kb 20km/h tempóval és nem tudtam 3.-ba kapcsolni aztán maxigázon ordított a ventillátor
szóval akármit is írsz akkor is az f astra lett volna nekedvaló kocsi, ha ezt nem ismered be akkor meg buzi-e vagy 😃 😃 😃
Olvastam már erről a 2 fázisról, talán azért találták ki, hogy a nagyobb fogyasztókhoz ne kelljen ujjnyi vastag drótokat vinni 😄 meg ugye az usákok pazarolnak, ott minden nagyobb, egy szárítógép ott lazán 8 kW... klíma is van még a kerti kiülőben is 😅
én nem vettem még észre hogy annyira hangos lenne a tesla, persze van hangja mert téli gumi van rajta avval szerintem a másik kocsi se sokkal halkabb
mondjuk az vicces hogy aki motorozik panaszkodik arra hogy egy kocsi hangos, mert a wartburg után már mindegyik halk volt, még a zsiguli is a motorozáshoz képest
Egyébként csalóka ez, van egy bizonyos "elfedés" jelenség... magyarul dorombolt a dízel, ez megemeli az alap zajszintet, és a fül beáll erre. Na a villanynál ilyen nincs, ott hallod jobban a kereket, pont emiatt. Egy precíz zajmérés kimutatná a különbséget, a fül érzéketlen szerkezet erre.
hagyományos autóban több a testhang (motortól, kpufftól vezetett hang) hiába hidró meg teljes motorburkolat... a villanynál ez nincs. A kerékzaj meg az ajtón jön be, nyilván egy alsó polcos műanyag villanyautónál jobban, mint egy jól szigetelt német felsőközép modellnél.
Miért ahhoz kéne hasonlítani,egy 10éve gyártott modellről beszélünk,amiben zörög egy dizel motor.Gördükési zajjal nincs mit tenni?Hát teljesen mindegy mi okozza a zajt,ha zaj van, akkor zaj van bent.Volt egy utam egy skoda enyaq-al,az első megállapítás úgy 80körül,de kurva hangos.