Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezen a feszültségen már bőven balanszol. 2Amper az teljesen elegendő. Nem kell oda nagy áram.
Az akku bírja a terhelést. Az inverterem nekem is ennyi, de ha kellene van pénzért bármekkora.
fogalmam nincs mi különbség lehet köztük, sok hamis inverter belső része minden hónapban más

én az ilyeneket nézegetem: https://www.easun-energy.com/p...
a 2 string miatt, plusz 10kw inverterrel már lehet kocsit is töltögetni nyáron
bár ezek lehet jobb lennének mert párhuzamosíthatóak:
https://igreen.hu/termek/igree...
aztán ha nem kell sok nafta pl este akkor csak egy működne, amúgy meg összefűzni háromat
Nem, ilyen

Nem hiszem el b**** meg nem tudom belinkelni mindjárt szét b*** az ideg
ez lenne az ?
aztán használtan féláron? 😉
hűtőkre meg a szakaszosan működő cuccokhoz ezek lennének jók csak kurva drágák: https://www.maxsolar.hu/victro...
be lehet állítani hogy pakolja el magát alvó módba és x időnként ébredjen fel körbenézni hogy kell-e az áram
szóval amíg a hűtő is pihen addig az inverter is
mondjuk én a fagyasztót úgy használtam nyáron hogy időzítőt tettem a dugóra és 9-18ig ment csak -22 fokon
az időzítő olcsóbb volt mint az energiatakarékos inverter
Ilyen, a 6,2
EASUN POWER Hybrid Solar Inverter 6.2KW 4.2KW 3.2KW 2.2KW Pure Sine Wave MPPT 12V 24V 48V 220v Solar Charger Power Home Inversor

Kibaszottali expressz nem engedi linkelni mert egyből az alkalmazást hívja meg, de ha ezt beírod böngészébe megtalálja
néha teli kellene nyomni hogy balanszolni tudjon, vagy venni nagy pénzért egy nagyobb teljesítményű balanszolót
nekem ami van az 2 ampert tud aztán vagy 30 pénz volt, plusz a bms is balanszol töltés közben
ha a petike nyer akkor máris rendelem az akkut a nkon-tól mert nincs bízás a "selyem majomban" 😂
Igen, kb. 24 órát bír a hűtő ha nem nyitogatod.
Nekem is erre volt az első kis 700W-os színuszos UPS.
A hűtő, fűtés vezérlésre, szivattyúra, routerre, TV, meg a világítás elég sokáig elmegy róla egy 200Ah-s 12V-os ólom akkuról.

nekem 4kW-os a klíma, de áramban 1,3kW csak. Ez kényelmesen ellátja a házat fűtéssel/hűtéssel 8 órán át akkuról.
Elég az. Tovább tart az akkud.
Rendben, hozhatod ennyiért.
gondolkoztam hogy kellene tartalékba, de lehet inkább egy 2 stringes 10kw lenne jó és a mostani lenne a tartalék
csak ugye akku 400 bms meg a kacatok majd 100 inverter 400 aztán nem ér ennyit az egész.......persze egy kis napelem bővítéssel ami még 300 és ki is váltanék vele 4,5 ezer villanyszámlát 😂

amúgy miféle inverter és mennyiért?
Nekem már van itthon 80 kWh, 3 kW max terhelés, szóval fűteni nem tudnék vele de amúgy mindenre elég.
Nem akarsz venni egy 1 éves faxa invertert? 58,5 V-ig tölt, max 120A, és 6,2 kW ki... nekem lesz nagyobb.
Mi fajta invertered van?
Az én kicsi kínaim max. 6,2 kW 😕
idén télen azért nem jött volna össze a leválás
én elfelejtettem lementeni a múlt évi adatokat, de haver invertere évekig visszamenőleg megőrzi az adatokat, az idei télen kb fele annyi áram jött le a napelemekből mint múlt télen
idén januárban 100kwh volt neki, múlt év januárban 190kwh 5kwp napelem nagyon jól tájolva 2 string 0 árnyék.
a napelemeseknél írta egy ember még valamikor januárban hogy az elmúlt 60 napban 50 nap kellett járatni az aggregátot hogy feltöltse az akkukat a tanyán
én úgy gondolom hogy 2x15kwh akkutól többet teljesen felesleges üzemelni mert ha ez sem elég akkor mindenképp kell hálózat és már a 2x 15kwh akku is közel egy milla
Ha lesz még néhány aksim, szinte teljesen leválok, a bejövő spárgát csak vész esetére használom majd az autó is ugye V2L, végszükség esetén az is ellátja a házat napokig
Bőven bele fogok férni a rezsicsökkentésbe, ha meg peti lesz, és megszűnik... leszarom 😁
Sőt nálunk kurvasok pénzt kell fizetni a bővítésért... azzal indokolják, hogy nincs elég kapacitás... nyilván 25 Ft/kW körüli szállítói díjba nem fér bele egy kis hálózat korszerűsítés... nyilván andika táskája sokba van, és ugye erre már nem jut
A legnagyobb gond a hűtő ha a kaj tönkremegy. Mennyit birhat, 1 nap max? Meg internet. Na az kb 1 perc es a család ordit hogy hol a net. A modemre meg routerre tettem egy UPS-t az birja kb 15 órát. Ja az usa hálózata katasztrofális. De a viharok is erősebbek. Áramszünet esetén az autó inverterét rádugom az oszlopra. Az van egy un. öngyilkos kábel ( mindkét vége dugó) és rácsatlakozok a házra. 7.2 KW a max amit az autóra terhelhetek. Az autó 170 KWh akkuval van így max 1 nap ha minden full. De igy ritka mert ilyenkor világítás, kút szivattyú és esetleg ablak klima megy, mehet simán 1-2 hétig. A nagy klímát nem birja mert az kb 20 kw.
kellene akku de ez a buzi inverter csak 54 voltig tud tölteni
aztán a 16s lifepo4 akkunak ez kevés
Barhol.
Nem érdemes bővíteni. Akku olcsóbb, egyszerűbb. 10amper elég tölteni, aztán az akkuból annyit veszel ki amennyit akarsz. Nekm 16kW ig nírja a terhelést
itt nálunk egy kis bővítéskor (25-től 32-re) is már kell 3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lap másolat, mellé térlépmásolat meg mittudomén mi még
meg a jó édes anyjuk is....
szóvsl ott rohadjon meg a bővítés....
épeszű szolgáltató egy telefon hívás utan futva jönne bővíteni csak hogy minél előbb minél több fogyjon.....