Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát egyszer meg több napos horgászat közben megadta magát a fényképezőgépem
mondom belenézek mi lehet a baj, mintha bármit is értenék a digitális fényképezőgéphez de hát időm meg volt rá szétszedtem
A fene gondolta, hogy a vaku kondnzátora állandó töltésen van Mikor megfogtam rajtam keresztül sült ki ilyesmi érzés volt az is
Én meg pár évig egy elektronikai szervizben dolgoztam, és egyszer hoztak egy villanypásztort, hogy nem működik.
Aztán sikerült megcsinálnom. A jó qrva anyját!
én nem így nyújtogattam utána a kezem
Vágott már meg gyertyapipa Gyerekkoromba a rometéval megvágattam magam, na ez hasonló szar volt
vagy 3 percig zsiborgott a karom
Ez vagyok én Melyiket kell szégyelnem?
Van valami bajod az életeddel? Szeretnél róla beszélni?
meg ott vagy neki te autód is donor akksinak
2.
Most mit csináljak az olyan menő kétdiplomás vállalkozókkal akik fullba nyomják az internetes tankos játékokat tudjafene hány gyerek után 44 évesen,és a legmenőbb motoros élményük egy autópályán tövigtekert gáz.
gyerekmajálist rendezett az egyik óvodatárs apukája a tanyányán.
Kint volt az egész kiscsoport szülőstűl, dajkástúl, ovónőstűl. Mi főztünk meg ittunk, a gyerekek meg az asszonyok játszottak
Aztán előkerült a paci a karánból Minden lurkó lovagolt rajta. A fiam kérdezte, hogy mi az a fehér kábel ott a karán körül? Mondom neki villanypásztor. (mivel a sok aprótalpú nép jelenlétére való tekintettel gondoltam,hogy a házigazda kihúzza, így bátran mutattam meg a kicsifiamnak )
nem kellett volna
heti szinten történik ilyen de azt tudom, hogy téged a tények hidegen hagynak
Flipper? szerettem Jó kis kocsmai flipperversenyek Persze sosem a végeredmény számított, jó kis főzés és laza berugás régi szép gyerekkor
Mondjál ennél okosabbat az állam, hogy tud majd a pénzénél maradni
Adóáltalányt fizettet? Sokkal kevesebb bevétele lesz. Otthoni különmérőre kötelez? Vicc nem oda dugom be? Műszaki vizsgakor nézik le a km-ert? nem megvalósítható, Utólag senki nem fog kipengetni 2 millát mert nem tesz rá félre, ha az órát esetleg nem is tudná machinálni.
Az amit én írtam kivitelezhető és technológialig 10-15 éve rendelkezésre áll. Már 2 éve így is pödzögettek, egy hatósági gps-t az autóba, hogy baleset során azonnal értesítse a rendszer a 112-őt.Már akkor nagyon átlátszó volt ez a ténykedés aztán elült ez a felvetés azóta.
Egyet tudok mondani neked Zolika Ja nem bocs 2-őt AMI BIZTOS ÉS FIX
1, Hiába csak vizet iszol akkor is meghalsz
2, az állam az adóbevételeiről nem fog lemondani, még akkor sem ha te engem hülyének nézel
Nem.te olyan vagy mint egy rossz flipper.
Beleöntenek a fejedbe felűlről egy halom népszerű internetes katyvaszt,jól megrázzák és ebből te leszűrsz egy neked tetsző bullshitet.
Mint hogy simán leporolod magad és elsétálsz egy közlekedési baleset szélvédőn átszálló szabadulóművészeként.
Amire csak a hülyék és az american herok képesek.
Ennyi
Ráadásul ma már adott a technológia hogy kényelmesen levághasd magas az ELMŰ hálózatról.
Mondjuk jelen felálásben nem éri meg, de ha adóztatnak, akkor lazán.
Van egy haver, aki bár még nem vágta le magát, de le van kapcsolva a villanyórája.
Bontott Leaf akkucellából 100ezer alatt megvan neki a szükséges akkupakk. Napelemet meg túlméretezte hogy télen is termeljen eleget.
Ezzel meg a villanyautó akkujával, bőven elvan hálózat nélkül.
Csak nem hogy sikerült lehugyozni egyet?!
ja majd átveszi a főd szerepét azt odab.ssza mint engem hétvégén a villanypásztor
zotyám egyáltalán nem írtam hülyeséget legfeljebb veled ellentétben van képességem arra, hogy logikusan gondolkodjak és nem próbálok két ajtós szekrényt kispolszki hátsóüllésre beletenni
Lehet hogy esőben könnyebben tud ívet fogni....
most nagyon el van tünve
Azért azt nem gondoltam volna, hogy esőben heggeszt (hintaágy)
Aminek alapján megálmodta ezt pár EV fikázó, az valójában arról szólt, hogy otthoni autó töltésre felraknak külön mérőt, és az "éjszakai" áramhoz hasonlóan kedvezményes díjszabással töltheted az autót otthon is a csúcsidőszakon kívül. Ez sem kötelező csak lehetőség. Tehát valójában azt sikerült kiforgatni, hogy olcsóbban lehet otthon tölteni mint eddig

De jobb ha tudod, ha meg is adóztatják a villanyautókat valami módon, akkor is sokkal kevésbé fognak szívni mint a benzinesek, meg dieselek, mert másként nem lehet teljesíteni a rohamosan szigorodó környezetvédelmi előírásokat.
Elég csak megnézni Norvégiát, ahol olyan büntető adókat vetettek ki a belsőégésű autókra, hogy még az EV autókat is olcsóbb megvenni és üzemeltetni.
De Hollandiában is hasonló a rendszer. Nem véletlen ebben a két országban a legnagyobb az EV-k aránya.
Ennyi hülyeséget is csak ti tudtok összehordani.
Ami mondjuk vicces.
Főleg pipi.
Halvány fogalma sincs senkinek mi lesz.
Te csak ne adj ötleteket a kormánynak, ne hozzál törvényeket!
Ez olyan lenne, mintha Ini írná a munka törvénykönyvét....
egyébként itt van amit írtam kb. egy hónapja.
A keresőben gyorsan megtaláltam. Én így tudnám elképzelni

"Azt a tévedést szeretném azért eloszlatni, hogy ha általánossá válik a villanyhajtás nem lesz adóztatva.
Az államnak egy jelentős adóbevételi forrás az üzemanyagból származó bevételek. Ezzel minden évben kalkulál is a költségvetésben és nem fogja tudni ezt kiengedni a kezéből. Most még, hogy gyakorlatilag a villanyautózás csírájában van még támogatja is vagy 1,56 millió ft-al, meg nem kell adókat parkolásokat fizetni akinek ilyen van, de amikor leváltják az elavult technikákat keményen adóztatva lesz. Csak mondok valamit ez egy laikus ember laikus ötlete én így tenném:
Minden autóba kötelezően tennék egy nav-os feketedobozt mint a pénztárgépekbe is van. Annyi különbséggel, hogy dzsípieszes is lenne. Gyakorlatilag ez lenne az autó áramköri kapcsolója Gondolom kitalálnánka egy km-er díjat adóra kategóriánként. személyeutó, furgon, teher stb tonnánként. Hoznának egy átlag számot. Mondjuk most legyen 6 liter/100 km-er egy átlag fogyasztás 6x4=24 tehát 2400 ft/ 100 km-er mostani adótartalom gondolom legalább 70%/-k azaz jelen pillanatban ha most kéne ezt kiszámolni akkor 1680 ft kellene az állam részére befizetni a villanyautó használat minden megtett 100 km-ere után Hogy ne legyenek elmaradások ez is csak úgy működne, hogy addig nem is indul az autó míg ez az egyenleg fel nincs töltve és azonnal le is áll, ha ez az egyenleg kifogy. Pont mintha üzemanyagot tankolnánk, hisz ott sem megy az autó nélküle, kvázi már indulás előtt befizettük az adót az államnak. aztán Az állampolgár megkaja a havi fizuját a telóra, aztán telefonjáról egy app segítésgével mondjuk megvált a saját autójára 500km-ert. adóba. Ha kevésnek bizonyúl a hónap során vált még hozzá. ez csak egy ötlet volt amit írtam de valami ilyesmire azért készülni kell szerintem "
persze és 2 éves adót fizettetnek be veled egyszerre? Szerinted mennyi lenne az autókban két évente 60 megtett km-er?

Leírtam már de léírom mégegyszer valahogy rövidebben. Lesz egy hatóságilag beszerelt gps az ótóba plomba stb). Na az majd méri a megtett km-ert. Az után fox adót fizetni km-erenként és előre. szépen lesz egy kártyaolvasó amire kreditet töltesz, vagy odaérinted a telódat és megvásárolsz km-ereket adóba. Nem utólag Akkor mindenki trartozna az államnak és soha nem tudná behajtani
Most is előre fizetsz az államnak adót, hogy autózhass. ugyanis előszőr tankolsz...
minden mennyiségben
Majd 2 évente a műszakin, a futott km után fogod kapni a befizetendő csekket.