Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez az egyszerű lakás villanyszerelés nem annyira bonyolult... nem kell hozzá sok ész, ahhoz képest meg van fizetve.
Egy luxus családi ház, na az már igen! külön megy a konnektor, a világítás, a vészvilágítás, a riasztó, kamera, internet, különböző vezérlések (redőny, kapu) van, ahol 6 cső megy párhuzamosan. Meg is kell tervezni-rajzolni, átvetetni, stb, na ott repkednek is a milliók.
Pár éve pont egy 60 m2 lakás full villanyosítását csináltam meg, egyedül... mondjuk annyi könnyítés, hogy ezt tanultam fiatalon, de 1 percet sem dolgoztam benne Horony marót porszívóval béreltem egy napra, 10 rugó volt, annyi idő alatt kényelmesen végigvágtam... pár nap alatt kész volt az egész, pedig nem is kellett sietni vele.
Komolyan, ha egy normál munkatárssal ketten nekiugrunk reggel 8-kor, este 8-ra kész az egész.
Erre szokta egy gázkészülék szerelő barátom hogy a 15ezerben benne van 20év tapasztalata és hogy tudja mit kell kicserélni. És végülis igaza van.
Nálunk. westen kombikazán jön a gázkészülék szerelő, ránéz a hibakódra , burkolat levesz két perc, egy párezer ft-os kis bizbasz érzékelőt kivesz /kicserél 3perc, burkolatot visszatesz 2perc, pénzt átvesz 20mp elköszön/kitolat az udvarból 1perc, 15péz számlamentesen
na ezért kérnek el 400 ezret.........
más
sok-sok éve még a vasútnál voltam behalt a hűtőnk, néztem a motor fasza akkor csak hőfokszabályzó halhatott meg, direktre kötöttem és hűtött is
vettem egyet a helyi boltban 3000 ft körüli összegért betettem és jó is lett
pesti munkatársammal ahogy ez szóba jött mondja hogy nekik ez az akció nem túl rég 10 ezerbe fájt, szóval aki béna nagyon le tudják venni
múltkor a gázszerelő is jött hozzánk mondtam is neki ne tapogasson semmit cserélje ki a mágnest aztán jó lesz a konvektor, le van tesztelve az a hiba
az legalább valami 3 ezer körüli összeget számított a kiszállásért,másik ennyit az alkatrészért, és volt 5 perc. egy nyuggernél tuti elszöszmötöl félórát evvel-avval és lesz egy 15 ezres számla
3 napra akkor inkább bérlem
De én nem értek annyira hozzá, hogy önállóan el kezdjem tyúkbelezni
ez az extrém eset....... azért írtam hogy a 400 munkadíj durva
amúgy ha megveszed 200ért, eladod 100 ért már olcsóbban kijöttél a porszívó meg megmarad kocsit takarítani buktál 50 ezret, vagy nyertél 350 ezret nézőpont kérdése
1-2 hónapos gépet kb mindenki megvesz harmad árral olcsóbban, de lehet ép van is ilyesmi áron eladó
de ha a vizet is fel akarod újítani x év után elfér az a maró a szekrényben, műanyag csővel az is meg tudja már tenni aki hármas volt anno a technika órákon
ha minden munkához meg kellett volna vennem a célszárszámot lenne kb. 1 milláért szerszámom amit jó esetben arra az egy alkalomra használtam volna
nagyon sok mindent megcsináltam saját magam. Falat nem álltam neki vésni kézzel, meg nem is igen értek a villanyozáshoz.
ha veszel egy használható horony marót porszívóval az se több mint 200 ezer szóval kurva messze van a 400+ munkadíjhoz
háztartási körülmények között max avval van egy kis matek ha egy lámpát 3 vagy több helyről szeretnéd felkapcsolni
ha minden nagyobb fogyasztóhoz külön szálat viszel sok hiba nem történhet,
anyáméknál is külön vezetéket húztunk a mosógéphez is meg a konyhába is, még mindig kevesebb meló volt mint az egészet felújítani
hallhatóan zenéltek az alu vezetékek amikor elkezdett fűteni a mosógép

havernál csákánnyal véstük a falat, tartott jó sok ideig mert kurva gyors meguntuk és inkább elmentünk pecázni ott az alu vezeték faszán összeolvadt még a csővel is előző gazdi lopta a villanyt és hősugárzókkal fűtött
Én sem állok neki mert nem értek hozzá taknyolni meg pont villannyal nem szeretnék.
mit nem lehet megcsinálni egy ilyen villanyosításon?
a miénket is javarészt én csináltam haverét is
nálunk annyi a hiba hogy valahol elhagytam a rajzot és már 20 év után kurvára elfelejtettem hol megy a villany és egyszer belefúrtam a szigetelésnél a belső teraszon
max olyan anomália van hogy a ledcsík mindig világít, de szerencsére ingyen, szóval feltaláltam az ingyen energiát
bruttó 40 ezer ft/ nap/fő A multiknál meg keresnek az emberek 200 250 ezret nettó jó esetben egy hónapban
Én inkább azt mondom lesz ez majd lentebb
Bőven lentebb
Majd meglátom,nem az én bizniszem,csak szetkaptam.
most jön az az idő amikor meg fog Az építőipar szép csendben belassul, néhány év múlva meg mellékvágányra kerül mint 2008-tól Ennek már most látható jelei vannak. Azok az árak amik elszabadultak az utóbbi 2 évben lassan helyre fog billenni. A valódi és jó szakik talpon fognak maradni a sok kóklenek meg egy időre megint véget ér a kánaán
Szerintem hamar elmegy, én tuti többet kérnék érte.
Ez van,feldobja öcsém a jofogasra.A kertben elfér a többi cucc mellett.
pont tegnap gyújtottam be a villanyszerelsi árajánlattal Tavaly 55 m2 lakás komplett villanyozása 3 nap+ 1 nap szerelvényezés munkadíj. 430 anyag 190
Kár hogy kicsi most matekoltunk de kicsi, másik oldalra meg nagy sehogy sem passzol az udvarba mert amúgy ennyi penzért nagyon jó lenne
Saccra a 250 környéke.20x20 As gerendák.Trapezlemez boritas.
a szabály az szabály Szóval a tesvéred egy tolvaj? lopja a helyet a szomszédtól A lopás az lopás jól meg vagy áldva egy ilyen tesóval nem irigyellek
Mi az ára ? Az amit küldtél ?
én ezt neked meg is oldom Amennyi ideje áll a ház na annyi ideig még minimum állni is fog
Jó vásárlást
A fékolaj is elég jól leszedi, csak ha újra akarod festeni, nem áll meg rajta az új festék!
állítólag a szerbeknél még van