Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Francokat megunták azt hazamentek
az biztos jó lehetett
amikor én voltam katona akkor már nem volt itt egy sem, de találkoztunk velük többször is mert jártak almát meg paradicsomot meg hasonlókat szedni amikor mi is
nekem sosem voltak szimpatikusak azok a népek
De aztán győztetek, mert már nincsenek itt!
Lehet
Én rajomat meg foglyul ejtette 1 napra a nálunk állomásozó vörös hadsereg
Mi egyszer egerbaktán meg egyszer pírtón voltunk Mondjuk mi karabéllyal őriztük a határt élessel
Nem nála megúsztam, de repszerelőként szereltem.
Nem meglepő a maglövővel soha nem talált el senki semmit még véletlen szerűen sem Ellenség ellen a leghatásosabb volt ha hozzávágtad mert súlya volt neki
a kilián az a reptér, furkó meg a 3100-nál volt a fürstben
Minden laktanya más volt.Nekünk is korán kellett kelni.
De nekünk jó volt.Reggel lementünk,megkávéztunk,volt a konyhán kávéfőző.Előkészültünk,aztán kaja mielőtt az állomány megérkezik.Mosogatás közben-utána.Mikor végeztünk,reggeli megint.Utána pihi fél 10-ig.Akkor tízórai,mielőtt a kapusok és a díszek megérkeznek dísztízórai-ra.Közben-utána mosogatás,utána cigi,kávé.És kenyérszeletelés az élelmiszer raktárban.Meg ha már ott voltunk,bespájzoltuk a rúd felvágottakat délutánra,amit a szakácsok megsütöttek magunknak.Ebéd az állomány előtt,utána jött egy kis pörgés.A feketések ekkor kaptak több melót.Utána mikor kész voltunk,megint csendespihenő.Utána megettük a napi zsákmányt a raktárból,utána vacsora.Ha lemet az állomány,megint kaja.Mi már 8-kor fürödtünk.Mire az állomány elindult fürdeni,én már aludtam.63-ról 92kg-ra gyarapodtam mire fél év múlva leszereltem.
Sőt mi még öregként is mentünk a feketébe,mert ott nem volt pörgés.Sterimóval kicsapattuk a nagy bödönöket,és pihi.A fehéresek többet szoptak nálunk.Bár mi hamar rászoktunk,hogy az eredeti 7-10 fő helyett,lenn voltunk konyhán 15-18-an.Így sosem volt sok meló.Mire öreg lettem,a századparancsnok is annyira megszokta,hogy csak a létszámot növelem,hogy még a körletellenőrzéseknél,századszint takarításnál is megnézette ott vagyok-e,és leküldött konyhára.Emlékszem az Üti jött teljes körletellenőrzésre,úgy zavart le a századparancsnok,hogy még a kabátomat sem vehettem fel,kicsatolt bakancsban,kellett futnom a konyhára mielőtt odaér.A Petőfiben egy ilyen öltözet fél évet jelentett a fácánosban.
Úgyhogy nekem jó volt,én védett voltam.Se hivatásos,se szerződéses nem basztatott soha.De a kapunál is csak egyszer kellett kivárnom a sort eltávnál,mert az üti ott ült végig.
egyszer nekem is volt
valami harcászati játék volt aztán kineveztek géppuskásnak, mai napig sem értem miért lettem sátorépítőből géppuskás de lettem
aztán a géppuskásnak nincs gépkarabély hanem kaptam egy rozzant pa pisztolyt persze üresen
este meg ismét sátorépítő lettem mert többnapos kitelepülés volt, aztán kint aludtunk ketten a pusztában a sátrakra vigyázva
de a buzik elszedték minden fegyverünket, szóval tuti nyerők lettünk volna ha egy csapat jól fésült roma csávó sátrat szeretett volna
mondjuk még rendes lámpánk se volt, ellenben annyi gulyást hoztak hogy egész éjjel ettünk de meg se látszódott hogy fogyott volna
Az szolnok Ha te a furkónál lettél volna már rég rokkantkocsiba lennél
Mert neked lefelé vették a csillagot nem felfelé rakták majdne szakaszvezető bajtárs
Pa63, bizony! Az álló alakot 15 méterről nem mindig találtam el vele, pedig karabéllyal (AMD65/3) kiváló lövő voltam.
Szerintem ha hoznának neked egy kocsiderék szofit vállalnád természetesen már törzsőrmesterként
Sajnos nem..a buzik itt ti vagytok !
Basszus akkor neked maglövőd is volt
Igen is kérek engedélyt
Kiliánon kaptam a kiképzést.
de végül őrvezetőként szerelnem, nem volt nagy karrier
ha beadtam volna a továbbszolgálatot az érettségi miatt alapból őrmesterként kezdtem volna az első perctől
Értsétek: fősuli UTÁN voltam katona.
majd engedélyt kérünk beírni ide
Nem, csak szakmabeli: építőgépész üzemmérnök.
Annál az alakulatnál nagyon sok hivatásos tiszt és tiszthelyettes hiányzott (mivel félévenként dobálták a századokat az országban szanaszéjjel), a tiszthelyetteseket a - diplomás -
sorállományból, a tiszteket meg fél évre (!!!) berángatott tarcsis tisztekkel pótolták. Utóbbiak is jellemzően mérnökök voltak.

Hála Istennek, engem tartalékosként csak egyszer, 3 napra rángattak be - de az állandó behívóm a mai napig nálam van, pedig ugye 50 év fölött nem vihetnek be még háború esetén sem. Na meg azóta egészségileg sem lennék rá alkalmas.
Akkor mától fogva, ha megjelenik itt, mindannyian jelentkezünk és jelentünk neki.