Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tévében is reklámozzák, rengeteg féle van. Én ilyet rendeltem mert elvileg makita kompatibilis az akksi és brushless a motor. Aztán hogy ezekből mi az igaz 😁
Nem bírom elképzelni, hogy nem értesz hozzá, csak olvastál egy szalagcímet amiben szerepelt a neve? Na ugye. 😁
Milyen az?
Nem is láttam olyat még.
ha kicsit is érdekelne értenék hozzá
de mint írtam kicsit se érdekelt
Hát nem tom, küktérihez gyenge lesz. Nekem ahhoz a bosch van az hibátlan. Beltérihez meg jo az akkus oda nem kell nagy nyomás.
ini talán életében nem mosott motort nem tudom 50+ osan ez mitől változna. 😅
Most rendeltem temuról ilyen akksis magasnyomású mosót állítható az ereje, a kisebbik jó lesz a beltérihez au erősebb meg a kültérihez. Egész fasza amúgy, felszívja a vizet nem kell nyomás neki, motort is biztos lehet vele mosni 🙂
Mondjuk amikor én eljöttem megszívták egy hangyányit, pont akkor keményített be Bidé aztán nem lehetett estaval usaba menni tréningre 😁
Aha....értem. még szerencse hogy ehhez is kiváloan értesz.
lehet öregszel és lassabban megy már 😉

én nem tudom mit csináltak mert nem érdekelt a téma egyedül a magasnymásút néztem hogy akkora mint egy félbevágott hűtőtáska
pont fasza lett volna anno motort mosni mert nem olyan veszett nagy nyomással dolgozik
a többi kacatot nem tudom mit hoztak mert inkább bementem a másik szobába filmet nézni
gyerek dumált velük többet mert hozzá ment a leszerelt klíma
egyszemélyes cég sosem fog feltenni egy nap 5 klímát. Teljesen laikusként pofázom. Egy klíma legalább 3 óra. akkor 2 az 6. Az első címre ott kell lenni a második cím meg nem a szomszéd lakás hanem 80 kilométere arréb. Össze kell hangolni? 😂 persze egyik héten szórólapozol másik héten úgy vállalod, hogy a 10-es lépcsőház 30 lakásból 15 klímát teszel 3 nap alatt 😂 Látszik, hogy nem sok fogalmad van ezekről. Nekem se sok de talán nálad több(kezeit széttáró) nem véletlenül mondták, hogy hülye, hülyébb leghülyébb és erről mindenkinek a postás rendőr vasutas jutott eszébe 😅 Egy klímaszereléshez random hívnak a legkülönbözőbb időpontban és mindent próbálsz elvállalni mert a pénz az pénz. Klímaszerelőkből felénk dunát lehet rekeszteni nem, hogy majd egymás melletti lakásokban szerelést beosztva elvállalni 😅 Magára valamit adó klímás a telepítés előtt kimegy és felmér. Nem kell ehhez körző meg szögmérő. De vizuálisan felméri a terepet és próbálja figyelembe venni a megrendelő elképzeléseit. (kezeit széttáró) Egy egyszemélyes ilyen vállalkozás kezeli a bejövő megrendeléseket, felmér tanácsot ad, eszközt kínál. Ha a megrendelő elfogadja akkor majd jön a telepítés. (kezeit széttáró) Még a titkárnői papírmunka is rajta van. Szóval nem abból áll ez, hogy bebaszunk 5 klímát a furgonba és az első 2 emeletet megszórjuk vele hétfőn, kedden meg a harmadik negyedik emeletet.(ujjával nemet mutató)Aztán ott van a karbantartás. Minél több felszerelt klímád van annál többet kell baszkódnod a karbantartással, mert általában a feltelepítőt hívják el. Hiába magyarázod el, hogy a téli időszak a karbantartás ideje mert nyáron fingani sincs idő ezt pont leszarják mindenki a klímaindítás előtt 2 nappal hívogat, hogy jönni kellene(kezeit széttáró) Aztán ez télen jó buli lenne, mert akkor nem nagyon kell klímát rakosgatni pont el lehetne lenni a karbantartásokkal. de a nyári csúcsból kell szakítani rá időt és akkor az nem túl jó buli mikor 80-ért telepítesz de helyette 15 ért tartasz karban és prbálj meg nem el menni a karbantartásra nem leszel nagyságos úr(kezeit széttáró) Klímásoknak is akkor megy jó ha ajánlják őket mert sokan vannak. A jó reputációhoz meg rossz ómen hónapos időpontot mondani mert a nap nyáron meleg nagyon 😅 szóval szerintem nem egyszerű ez összeségében.(kezeit széttáró)
Én ezt úgy bírom, hogy olyan magabiztossággal írod ezeket a dolgokat, amiről halvány fogalmad sincs, mert soha nem dolgoztál ilyen munkakörben 😁
Ez így van amúgy. A GE-nél is csak úgy rugdosták kifelé az embereket, az egyik MR-es csókát azért, mert 1 emailt lementett pendrive-ra és a rendszer ezt logolta. Ott még ahhoz is külön jogosultság kellett, hogy penfrive-ot bedughass a gépbe, akinek nem volt elkezdett szirénázni a gép. A szervizeseknek is csak azért volt, mert az usb-s hardverkulcsot be kellett tudnunk dugni a frissítéshez. Szóval kőkemény mondernkori rabszolgaság van ezeknél a multiknál, csak ez kivülről nem látszik, csak a szép iroda.
Lätszik sose csináltad. Ha sima falátfúrós meg összebasszuk munka akkor van 4 vagy 5. Napi kettő normális telepités mellett. Ha könnyű a szerelés mert fal két oldala és nem beton akkor meg van a három. Csak a szét összepakolás egy óra.
A klimázáshoz a szerszám plusz anyag fél autó. És nem a szerelési anyag a sok.
Ha villanyt kell szedelni akkor át kell pakolászni az autót. Ami nem.kell ki, a villanyhoz meg be. Ha automatika akkor ugyanez.
Gondolom nagy szakik lehettek azok is. Eleve a két vákuumolás egy óra szűken. Na mindegy. Felénk is az ilyen pénzre hajtó aztán el nem érhető klimásból van sok.
nálunk szűk 3 óra alatt levették a 3.5 kw klímát feltettek helyére egy 5.3-ast
kiganézták a 3.5-öst és feltették egy másik szobába
egyedül egy lyukat spóroltak amin mennek ki a csövek
szóval egy nap 4-5 klíma is lazán megvan családi házaknál, csak össze kell válogatni hogy ne 50km távra legyen a következő
5 klímával meg a caddy teli van még akkor is ha egy szimat szatyorban elférne az összes szerszám
hát pont erről beszélek. Ha csak klímát szerelnél akkor egy létra + 3 szerszám a klímák meg a kábelcsatornák oszt hali(kezeit széttáró)
igen csak neked a klímaszerelés 1 dolog. Ez melett komplett házak villanyosításával is foglakozol ahol kell a horonymaró a dobogós porszívóval meg egy halom szerszám. A klímaszereléshez meg elég egy akkumlátoros ütvefúró meg egy csavarbehajtó. Neked az autód fele a szerszámokkal van tele egy klímaszereléshez nem kell túl sok szerszám.(kezeit széttáró) Gondolataim szerint napi 2 klíma felrakásához ezért nem kell túl nagy autó(kezeit széttáró)
De neked csak a pecalomot kell elrakosgatnod. Nekem viszont sok dolgot kell magammal hordani, nagyrésze állandó lakó
nekem is kicsi, aztán elvagyok vele 50+ éve
mondjuk az első tizenpár évben nem tudatosult még ez a dolog, most meg már teljesen hidegen hagy 😆

amúgy ma nézegettünk egy villanyos ford furgont, nekem nagyon tetszett, igaz a belső rész avval a 2 lapát lcd-vel nem volt valami szép, de a külső forma nagyon faszányosra sikeredett
Irtam neki hogy valami stellantis-os szegletes doboz a nyerő. 😁
Ami nekem van az is kicsi......és szinte első perctől ezzel a mérettel dolgozok lassan husz éve.
Ugyhogy vakvágány lesz.....