Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Abban nem lesz hiba.
Én tudok visszamenőleges hatályú törvényről is. Biztosra mennek, mert úgy sem fogod ledobálni a tetőről a napelemeket.
Ezt nem értrm. Nincs kiesö fogyasztás.
Ezt cáfolnám.... a telepíti cég pont azt tanácsolta, hogy akkora legyen mint az éves átlagos fogyasztásom 90%-a, így is lett meghatározva
Én inkább úgy gondolom, hogy amíg az érdekelteknek a zsebe nem kezdi erősen megérezni a kieső keresletet.
Fogyasztást.
Remélem.azért szolnak nekünk is akik már termelünk
A felhasználó szempontjából ez majdnem közömbös.
Amúgy a rohadt mocskos komcsi horn kormány villamosenergia hálózat privatizációja során olyan kedvezményesen kapták meg a faszcibálók az infrastruktúrát, nem beszélve a GARANTÁLT eredményről, hogy ezt a kérdést nyugodtan átugorhatjuk úgy, hogy vagy megoldja az üzemeltető, vagy agyon kell lőni őket felmenőkkel és leszármazottjaikkal együtt, hogy írmagjuk se maradjon.
Ja, nem elfelejtkezni a kezdeményezőkről és a végrehajtókról sem.
Én végeredményképpen úgy gondolom, hogy MINDENKÉPPEN vége annak, hogy a hálózatot ingyen használják. A fizetés mikéntje és mértéke már más tészta.
Az egy buzi. Mindent kicsinyitöképzövel illet, becéz mindenkit és monden szar
Azért elég jelentösen szaporodnak. a napelemes rendszerek, van ahol már lassan eléri határt. Ezt nem településszinten kell nézni hanem tarnszformátoronként elsökörben.
Meg az orszagos cimbid vattas.
A venegy aszonta hogy a KTM et csak gumicsimmások veszik.
Vélhetöen, különben nem logikus. De egyenlöre még szo nincs erröl se. Pont ez a hiszti tárgya az engedélyesnél hogy a betermelt és visszavételezett energia is igénybeveszi a hálozatot de semmilyen karbantartási vagy javitási költséget nem tudnak érvényesiteni. A kormány erömteti a megujulo energiák átvételét de az elavult hálozat korszerüsitése az üzemeltetö feladata.
A rendszerhasználati díj biztosan arányos lesz a termelt és az elhasznált energia arányával, ergo ugyanarról beszélünk.
Látod, erre nincs nagy rálátásom, mert nem vagyok benne személy szerint érdekelt. Ami miatt utánaolvastam, az a napelem telepítő cégek törekvése, hogy ügyfeleket szerezzenek és lehetőleg minél többet.
Amúgy meg szerintem a problémád csak hipotetikus, mert nyilván az életben nem lesz nemhogy mindenki "termelő", de még annyi sem, ami nagy gondot jelenthetne, de csak azért, mert a népesség egyre jobban a városokban van/lesz jelen.
Termelőkapacitást lehet nagymértékben növelni, viszont ezt meg lehet már szabályozni.
Biztos, hogy nem. Rendszerhasználti dijon gondolkodnak, ehhez az államnak nincs sok köze csak az üzemeltetönek.
ha többletet termelsz, meglepően pont annyi a hálózat használati díj, hogy nem kapsz semmit.... nyilván nem lenne jó, ha egyszercsak mindenki elkezdene betermelni egy olyan hálózatba, amelyikben nincs tárolás....
De az ingyen tárolásnak vége. Ez az első lépés az én olvasatomban.
Elszámolási időszak végén egyenleget vonnak. Ott az átvételi bázisár, meg ott lesz, amit fogyasztottál.
mindent ott kell használni, ahova való.... az hogy zsákutca-e vagy nem, majd az idő eldönti, de sztem a városi közlekedésben való elektromos jármű használat nem lesz soha zsákutca, bár motornál inkább az elektromos robogók elterjedését tudom elképzelni, amíg nem lesz (ha lesz) olyan akkumulátor technológia, ami hosszú távra is alkalmassá teszi az elektromos járművek használatát.
Nem akarok áramot eladni. Én mindet elhasználom, kevés is miota megy a höszivattyu. Amit betermelek nyáron azt nem veszi meg és amit fogyasztok nem adja el a szolgáltato. Szaldos elszámolás van, évi leolvasással.
Ja, az más. Egyébként a mechanikusak visszafolyo áramra a gátlo miatt megállnak, de h tudna akkor elindulna visszafelé az elektronikusak között viszont van.olyan ami nem tudja megkülönböztetni a teljesitmény irányát és mindkét esetben felfelé számol.
Nincs igazam de ne dobalozz szárral mert lehet nagyobbat kapsz vissza az élettől
De az se forgott már vissza. Lemezházas lehwtett
" ,én nem fogok 63 iq-mal .Nem süllyedtek olyan mélyre" van ám közte egy pont és mint írtad "63 iq-mal". De igazad van természetesen.
Motorról írtam nem autóról. De mind zsákutca
A. Mondat egy bizonyos része szándékosan lemaradt.mert sejtettem nem josz6rá. Nem süllyedek olyan szintre ahol te vagy, és az jóval 63 alatt van. Szóval láthatod hogy te hol vagy... Sehol
Az, hogy neked van, de a rasztafrizurás buziknak és a bölcsész hülye kurváknak nem telik rá, akiknek mellesleg arra van idejük, hogy baromságokat irkáljanak a zsindexre, a 168 tórába, a népszarába és a többi, kozmopolita szarságba.